בדיקות לבת של נשאית שחלתה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

06/03/2017 | 10:19 | מאת: אינה

שלום רב אני בת 22 אימי חלתה בסרטן השד בגיל 49 ונמצאה נשאית של ברכה 1 .גם אחותי נשאית. אני נבדקתי ואינני נשאית.אין חולות נוספות בקרב המשפחה. כניראה סבתא של אימי חלתה בסרטן השחלות. כל כמה זמן מומלץ לי להבדק ובאיזה אופן? כירורג שד? ממוגרפיה וכו? תודה רבה

07/03/2017 | 19:14 | מאת: פרופ' דינה לב

הי אינה, מכיוון שאינך נשאית את לא בדרגת סיכון כמו נשאיות. יחד עם זאת ישנן עבודות המראות עליה קלה בסיכון לעומת האוכלוסיה הכללית בבנות משפחה של נשאיות. בשלב זה, בגיל 22 ככל הנראה מספיקה בדיקה שנתית של כירורג שד. החלטה על הצורך בבדיקות נוספות תתקבל בהתייעצות עמו. בבריאות, דינה

מנהל פורום סרטן השד