כאבים בשד - סימן לסרטן?

דיון מתוך פורום  סרטן השד

17/01/2017 | 08:57 | מאת: ממתינה

האם כאב חד בשד ללא כאבים בעבר, מעיד על סיכוי לסרטן? כמובן שצריך לבדוק. מדובר על שאלה תיאורטית

17/01/2017 | 13:21 | מאת: ד"ר ליאור הלר

שלום רב, כאב חדש בשד יכול להופיע מסיבות רבות ומגוונות בינהן כאבים ממקור שרירי, שינויים הורמונליים (תלוי בגיל האישה), כאב שמקרין מאיברים סמוכים- כל מקרה לגופו. הסימנים "הקלאסיים" להופעת ממאירות בשד הם גוש שנמוש (לא בהכרח כואב), שינויים עוריים\פטמתיים, גדילת בלוטות לימפה ועוד. כאב חד כפי שאת מתארת נגרם בדרך כלל ממתיחה או פגיעה בשריר לרוב חולף מעצמו. רצוי להוריד את רמת הפעילות הגופנית למספר ימים ולהימנע מתנועות חדות עם הידיים בברכה, פרופ' הלר

מנהל פורום סרטן השד