נטילת טמוקסיפן וקרישיות

דיון מתוך פורום  סרטן השד

17/01/2017 | 22:33 | מאת: מלכה 1

שלום אני בת 70. לפני 20 שנה עברתי כריתת שד מלאה כולל 11 בלוטות שנמצאו נקיות. התחלתי טיפול בטמוקסיפן ולאחר חצי שנה עברתי כריתת שחלות ורחם עקב תופעות הלואי של הטמוקסיפן. עד היום אני ממשיכה בטיפול בטמוקסיפן. החלטתי להמשיך גם אחרי 10 שנים בהסכמת האונקולוג (להרגשת בטחוני העצמי ומתוך התועלת למניעת אוסטרופורוזיס. ) . לפני 4 שנים התגלה ב mri בשד השני ממצא מיקרוסקופי פרה סרטני שהוצא בניתוח. לאחרונה נודע לי שאחת מתופעות הלוואי היא קרישיות יתר. לאחרונה אני חווה עליות בלחץ הדם - 135/75. האם מומלץ לי עכשיו להפסיק את הטיפול בטמוקסיפן ומה עשויות להיות ההשלכות? בתודה מראש מלכה 1

20/01/2017 | 21:04 | מאת: ד"ר אירינה קוצ'וק

שלום רב טיפול בטמוקסיפן מעבר ל10 שנים לא מומלץ מעבר ל10 שנים . גם אין נתונים על עילותו , גם עולה סיכון לתופעות לוואי - סיכון לקרישיות יתר ולסרטן רחם. כמו כן אם כבר נמצא ממצא חדש תחת טיפול בטמוקסיפן- אין משמעות בלהמשיך את הטיפול. בכל מקרה יש להתייעץ עם אונקולוג מטפל לגבי המשך מעקב וטיפול בברכה

20/01/2017 | 23:25 | מאת: מלכה 1

שלום הרבה תודות על תשובתך ושאלה אחת נוספת: האם ניתן להפסיק טמוקסיפן בבת אחת או בהדרגה? המינון שאני נוטלת: 20 מ"ג ליום. בתודה מראש מלכה 1

22/01/2017 | 00:13 | מאת: ד"ר אירינה קוצ'וק

ערב טוב ניתן להפסיק בבת אחת בכל זאת תתיעצי עם רופא מטפל לגבי צורך בטיפול אחר לאור ממצא בMRI בברכה

מנהל פורום סרטן השד