פורום סרטן השד

מידי שנה מתגלות כ-4400 נשים עם סרטן שד (לפי נתוני משרד הבריאות). לפי הנתונים החדשים, אחת מכל שבע וחצי נשים חולה בסרטן שד, ורבע מהחולות הן נשים צעירות מתחת לגיל 50. הוכח כי אבחון מוקדם מציל חיים! ולכן חשוב החל מגיל 30 לבצע, מידי שנה, בדיקת מישוש אצל כירורג שד, ומגיל 50 מומלץ לבצע בדיקת ממוגרפיה אחת לשנתיים. על כל אישה מגיל 20 להכיר את השד ואת השינויים החלים בו.
24305 הודעות
14826 תשובות מומחה

מנהל פורום סרטן השד

16/09/2019 | 17:24 | מאת: איתן

שלום,אשתי עברה בדיקת ממוגרפיה+א.ס ונמצאו הממצאים הבאים. שד שמאל בשעה 12 2 ס"מ מהפטמה הודגם גוש היפואקוגני מוגדר היטב בגודל 1.2 ס"מ ממצא חדש. אותו שד גם בשעה 3 כ 5 ס"מ מהפטמה בגודל 1.4 ס"מ תהליכים ציסטיים מרובים הודגמו בשד עד כ 2 ס"מ בית שחי אין בלוטות מוגדלות Birads2 שד ימין. תהליכים ציסטיים מרובים הודגמו בשד עד כ 1.8 ס"מ בית שחי אין בלוטות מוגדלות Birads2. היא מאוד מודאגת מהממצאים,האם זה נראה מדאיג? תודה

15/09/2019 | 16:05 | מאת: PET CT

ד"ר חרמון שלום האם ישנה בדיקת דימות מדויקת יותר מ PET CT ? אמא שלי עברה כריתת שד אבל הפט-סיטי לא הראה לה שיש בלוטות נגועות, אבל הפתולוגיה אישרה שהלימפות נגועות, איזו בדיקה מדויקת יותר, גם באופן פרטי, לדעת מה בדיוק נגוע? כמה לימפות נגועות יש? אם חס וחלילה לא התפשט לשום מקום? האם MRI יותר מדויק מ PET CT? או שיש דימות אחר מתאים? תודה

12/09/2019 | 11:49 | מאת: אלכס

שלום אשתי אובחנה עם DCIS ועומדת לפני ניתוח הסרת הגוש. בפגישה עם רופא אונקולוג נאמר לה שבערך 20% מהמקרים, לאחר הסרת הגוש ובדיקתו, מתגלה כי האבחנה של DCIS היתה שגויה, ולמעשה מדובר בסרטן פולשני. הדבר הכניס אותה לחרדה גדולה. האם אכן כך הדברים? תודה

קיבלתי טיפול בטקסול הרצפטין ונוטלת או וטומקסיפן כשנה. יש לי תופעה של טריגליצרדים גבוהים לטיפול באזקור העלה לי את הטריגליצרידים שעומד עד 440. יכול להיות כתוצאה מהטיפול?

מחר אני אמורה לקבל את הטיפול השני של a-c. בספירת דם היום: wbc=21.17, neutro % = 84.4 Lympho% = 10.6 Mono % = 3.4 Neutro abs. = 17.86 האם זה אומר שלא אוכל לקבל טיפול מחר?

08/09/2019 | 00:28 | מאת: לאה

השדיים שלי נפוחות ויש לי גולות בשדיים והם פעם מתנפחות פעם יורדות ועולה לי חום מה זה בבקשה

01/09/2019 | 10:28 | מאת: שירי

שלום, רציתי לברר האם שינוי פתאומי של העור על השד (נראה כמו חבורה) הוא סימן מסוכן שדורש בדיקה? אין תחושה של גוש חשוד, רק שינוי בעור. תודה, שירי

הי שירי הייתי ממליצה להבדק בכל מקרה, לא ציינת בת כמה את אבל אנחנו בודקים הרי נשים בריאות לפחות מגיל 30, כדי לגלות מוקדם סימנים ראשונים לסרטן שד. באופן ספציפי - הייתי מציעה לחכות כמה ימים לראות אם הסימן עובר, לפעמים מדאיג שינוי בעור סביב הפטמה (העטרה). ומכיון שקשה לענות בלי לבדוק אותך זה מה שאני ממליצה. בריאות שלמה

31/08/2019 | 10:44 | מאת: רונית

מה ידוע על נטילת DUAVIVE יחד עם טמוקסיפן, לאחר סרטן שד הורמונלי?

לקריאה נוספת והעמקה

הי רונית, הייתי מתייעצת עם האונקולוג/ית המטפל/ת שלך אבל זה נשמע לי לא רעיון טוב או לא מאד הגיוני. מצטערת. בריאות שלמה

31/08/2019 | 10:30 | מאת: ליאת

האם מותר לצום בזמן לקיחת טמוקסיפן. שואלת בעיקר בגלל נטייה של התרופה לעתים לכרישיות הדם. האם זה לא מסוכן לא לשתות?

לקריאה נוספת והעמקה

הי ליאת , לא יודעת אם זה נורא לפספס כדור אחד. בעבר נשאלתי לגבי תכולת חמץ בכדור והמטופלת התייעצה ברב שהסביר את חשיבות לקיחת התרופה ו"הכשיר" זאת. רוצה להבהיר לך שאין קשר בין תרופה שמגבירה קרישיות דם וחוסר נוזלים. זה מנגנון אחר... בריאות שלמה

28/08/2019 | 21:25 | מאת: מזל

אני נוטלת תרופה בשם לטרזול ןיש לי נשירת שיער רצינית. האם מותר לקחת תוסף תזונה קפסולת ג'ל בשם הר בוסט נגד נשירה?

לקריאה נוספת והעמקה

הי מזל, הייתי מציעה לך להתייעץ עם האונקולוגית שלך לגבי זה או לפחות רופאת משפחה - רופא שיקרא את התכולה של התוסף ויראה שאין בו דברים שנויים במחלוקת. כמו כן ניתן להתייעץ אם ניתן להחליף את הטיפול בלטרוזול. בריאות שלמה

28/08/2019 | 16:45 | מאת: ציסטה מורכבת

עברתי לפני 11יום ביופסיה לציסטה מורכבת בגודל 0.4 אני מאד מודאגת שאין לי סרטן כל יום שאני עוברת קשה מאד בקושי מתפקדת. אני בת 65. האם הסיכוי גדול לסרטן? עדיין לא התקשרו אלי לתוצאות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, אני מקווה שעד כתיבת שורות אלו כבר יש את תוצאות הביופסיה והיא שפירה. מאד מבינה את המתח והחשש אבל לפעמים אין מה לעשות אלא להמתין בסבלנות. בריאות שלמה

09/09/2019 | 12:27 | מאת: ציסטה מורכבת

כבר עברו מעל 3שבועות ועדיין אין תשובה. אני בחרדות לא יודעת מה לעשות

שלום! בעקבות בליטה כואבת מאד שהרגשתי בבית השחי הופנתי לus. בבדיקה נכתב : בית שחי, קו אקסילרי נמוך תחתון הודגם ממצא היפואקוגני בגודל 0.3*0.6, יתכן שאריות של ציסטה של בלוטות החלב. הודגמו בלוטות לימפה תגובתיות בגודל עד 0.5*1.5 סמ Birds3 הומלץ על ביצוע ממוגרפיה וביקורת בעוד 6 חודשים מן הסתם אני בינתיים מודאגת... האם ממצא כזה מחייב גם ביופסיה ? מספיק רק לעקוב? אין היסטוריה משפחתית של סרטן , אני בת 45 תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הי נטלי, לפי התיאור שהעתקת לא נשמע שמדובר בממצא חשוד כלל. תיארו ציסטה בעור (לא רקמת שד). נשמע שהגיוני ביותר להמשיך במעקב עוד 6 חדשים. בריאות שלמה

26/08/2019 | 14:41 | מאת: ביובסיה

שלום רב עליי לעשות בדיקה ביופסיה בשד אני ממש מפחדת!! עד כמה זה כואב? ההרדמה, הבדיקה עצמה האם אפשר לפניי הבדיקה לקחת כדור לכאבים

לקריאה נוספת והעמקה

הי מאחלת לך שיעבור בקלות ומה שפחות כואב. כן, ניתן לקחת לני הבדיקה משהו נגד כאבים. בעיקרון הבדיקה היא עם הרדמה מקומית. אולי טיפה כואב כמו זריקה, לא כמו טיפול שינויים (בצחוק). בהצלחה. בריאות שלמה

הרמה של astradiol הוא 161 והוא נערך כדי לבדוק האם אני יכולה לקלוט הריון (טיפולי פוריות - IVF) האם הרמה היא תקינה?

לקריאה נוספת והעמקה

לא ברורה לי השאלה ולא הקשר שלה לפורום זה. בריאות שלמה

בת 16, שד אחד לאחרונה נראה גדול יותר (מבינה שנורמלי לגיל), הופיעו על אותו שד שני ורידים כחול ואדום ולפעמים הפטמה מקומטת כזו, בעיקר כשלא זקורה. חוץ מזה הרבה פעמים הפטמה הזו לא זקורה והשנייה כן, שמעתי שזה גם די נפוץ. האם בכל זאת צריכה לחשוד במשהו?

לקריאה נוספת והעמקה

הי לא נשמע משהו מאד חריג או ספציפי לבעיה בשד. יש א סימטריה, לרוב מסתדרת לאחר סיום הגדילה, אם יש חשש או חוסר בטחון ללכת להבדק אצל כירורג שד בריאות שלמה

21/08/2019 | 02:27 | מאת: רונה

שלום רב,׳ בצעתי ממוגרפיה לראשונה לפי שבועיים. בת 50, ווסת סדירה. בצעתי במקביל גם אולטראסונד להלן התשובות: ממצא שד שמאל- הסתיידות מורפולוגיה - עדינות גרנולריות פיזור - בחלקן מפוזרות בחלקן מקובצות מיקום רביעי מרכזי עליון הערכה - BIRADS 3 פענוח בדיקת US בשתי שדיים הודגמה צעסטה בגודל 0.7 סמ עם מחיצות עדינות בתוכה ( birads3)׳ בהשוואה לבדיקה קודמת מ 9.16 קטנה סיכום מימן הדיקה תקינה משמאל הסתיידויות עדינות ממולץ ממוגרפיה חוזרת בעוד 6 חודשים לשד שמאל בנוחה LAT בלבד שאלות 1. קראתי שהסתיידויות עדינות זה דווקא חשד לממאירות. נכו? 2. מה אני צריכה לעשות עכשיו? ביןפסיה? התורים לכירורג שד ורדיולוגים מאוד ארוכה אני בחרדות

לקריאה נוספת והעמקה

הי קשה לי לענות ללא מידע נוסף. האם ההסתיידויות היו גם בממוגרפיה קודמת? אם לא - נשמע לי שכדאי לנסות לתאם ביופסיה לאיזור של ההסתיידויות. יש הרבה צורות של הסתיידויות, גם של עדינות, צריך לראות (ורצוי רדיולוג מומחה בשד) כדי לתת חוות דעת. לנסות להכנס בדחיפה לכירורג או רדיולוג מוקדם ככל הניתן. בריאות שלמה

21/08/2019 | 01:26 | מאת: אנונימי

היי אמא שלי אובחנה כחולה בסרטן השד בשלב נורא מוקדם, הוציאו לה את הגוש והאיזור נקי לחלוטין למרות זאת הומלץ לה לעבור סדרה של טיפולים כימותרפים והקרנות אני נמצאת בחודש התשיעי להריוני, רציתי לדעת אם יש סכנה בהימצאות לידה לאחר הכימו וכן אם יש סכנה לתינוק להיות לידה לאחר הלידה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

הי, לא אין שום סכנה לשהות שלך או של תינוק ליד אמא, מלבד סיכון להעביר זיהומים (אליה!).חומרים קשים לא עוברים באוויר, היא מקבלת תרופות לווריד. מאחלת בריאות שלמה

19/08/2019 | 14:35 | מאת: הילה

היי אני בת 40. לפני שנתיים נובמבר 2017 עשיתי אולטראסאונד שבו בשד שמאל מאחורי הפטמה בשעה אחת נרשם שיש אושם לגוש איזואקוגני מוגדר בגודל 0.8 סמ ייתכן רקמתי. בבית השחי אין בלוטות לימפה מוגדלות. מודגמת רקמת שד נוספת, רקמה שומנית. Birads3. נתבקשתי לחזור על הבדיקה טחרי 6 חודשים אך נכנסתי להריון וכאמור ילדצי לפני 9 חודשים. לגיסתי לאחרונה התגדלה סרטן בשד ומאז אני בחרדה שחיכיתי כל כך הרבה זמן. השאלה מטופשת אני יודעת. אבל כמה חמור זה שבעצם חיכיתי? הייתי אמורה לעשות בהריון? קבעתי ממוגרפיה לאוקטובר כי יש היסטוריה משפחתית (סבתי עברה כריתה ונפטרה בשיבה טובה) ועברתי טיפולי פוריות. אני ממש חוששת. האם עליי לזרז את הבדיקות? אני ממש בפחד פתאום. אשמח לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

הי הילה לא חושבת שזה חמור, ומקווה באמת שזה לא השתנה. בדכ אני ממליצה לחזור על סונר לאחר 3-4 חדשים לא חצי שנה. וכן, ניתן גם בהריון. האם את מרגישה גוש? זה הדבר הכי משמעותי בעיני. אם הוא גדל או משתנה לפי התחושה שלך. לא הרגשת אז ולא מרגישה עכשיו< קרוב לודאי שהכל בסדר. אין צורך להיות בפחד, לנסות לקבוע תור לכירורג להבדק אפילו לפני הממוגרפיה והUS. בריאות שלמה

18/08/2019 | 12:54 | מאת: מארי

שלום, אצל חברה קרובה אובחן סרטן שד. הכירורג שגילה הוא מאסותא והיא מתבלטת כעת אם להמשיך באסותא ואם כן תשמח לקבל המלצה על אנקולוגית משם. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

הי מארי, אני מקווה שהחברה לקחה החלטה איפה להנתח. כל הצוות באונקולוגיה של השד באסותא מצוין, באמת רופאות (הרוב) אחת אחת. בריאות שלמה

15/08/2019 | 11:52 | מאת: מוניקה

קיבלתי את תוצאות ה MRI שד ונכתב שבקטע חיצוני תחתון בעומק השד גוש סגלגל, מוגדר בגודל כ- 1 ס"מ. יתכן בלוטה פתולוגית. קדמית לגוש זה מוקד נוסף דומה כמתואר. 4B BIRAD מה המשמעות של גוש סגלגל?

לקריאה נוספת והעמקה

גוש סגלגל מרמז על צורתו. סגלגל כלומר אובלי, אליפטי. בריאות שלמה

13/08/2019 | 10:34 | מאת: אורי

שלום רב, אימי בת 74 ולאורך השנים היו לה ורידים ברגליים (כמו לאמא שלה, סבתי ז"ל). ואלה הורדו לרוב בניתוחים. כמו כן, היו לה מיגרנות שבדר"כ נפתרו מקומית ע"י אקמול ואספירין. כמו כן, היו לה קצת בליטות שומניות שהורדו בניתוים קלים יחסית. לפני כחצי שנה היא מצאה גוש של סנטימטר בשד שמאל. זה הורד בניתוח וכרגע אחרי בדיקות אין לה כלום והיא לוקחת כדור למניעה, פעם ביום. איזה בדיקה לא מזיקה אפשר לעשות למעקב פעם בשלושה- ארבעה חודשים לבדוק אם חו"ח יש בעיות ומשהו חזר? כרגע אפשר לעשות ממוגרפיה ו- PET/ PTC, אבל אלה בדיקות עם קרינה ומזיקות. איזה בדיקות לא מזיקות (בדיקת דם/ שתן וכו') ניתן לעשות למעקב שיתנו אינדיקציה מלאה על מה שקורה? תודה על ההתיחסות.

לקריאה נוספת והעמקה

הי אורי, ומצטערת על העיכוב בתשובה. לא ברור לי מדוע בחרת לציין בהסטוריה הרפואית את בעיות הורידים. למעקב אחר חזרה (חס וחלילה) של סרטן שד מומלץ לעשות ממוגרפיה וUS פעם בשנה ולעיתים יש המלצה לMRI אחת לשנה. אין צורך לעשות בדיקה כל 3-4 חדשים מלבד בדיקה ידנית עי כירורג/אונקולוג בדכ לסירוגין. לא ברור לי משמעות PET אם היה רק גוש בשד ללא גרורות לבלוטות. בדיקות דם ושתן לא נותנות אינדיקציה מלאה על מה שקורה. כמעט ואין בדיקות שכאלה (אינדיקציה מלאה). מקווה שעזרתי. בריאות שלמה

12/08/2019 | 08:24 | מאת: ממצאת כנראה שפיר

עשיתי בדיקת שד סונר בצד ימין לא הודגם כל גוש סולידי או ציסטי בצד שמאול גושים סולידים: לא הודגם כל גוש סולידי או ציסטי. גוש 1 :בשעה 4 כ-2 ס"מ מהפיטמה הודגם גוש בגודל 40.1 ס"מ, אובלי, מוגדר, היפואקוגני, מישושי. 3 : BIRADS - ממצא כנראה שפיר. ציסטות: שעה 12 - 5.0 ס`מ. 2 : BIRADS - ממצא שפיר. ציסטה כמתואר. 3 : BIRADS - ממצא כנראה שפי אני אשמח אם תסבירו לי כי התור לרופאה זה עוד זמן הרבה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הי, אין סיבה לפחד, בכל מקרה כל רופא ניתן לגשת אליו גם דחוף, כמובן בתיאום עם המזכיר/ה שלו. (גם אם בקופת חולים). קשה להבין ממה שהעתקת אבל העיקר הוא שסיכמו את הממצאים כשפירים - כלומר לא מסוכנים ולא סרטניים כמובן. בריאות שלמה

10/08/2019 | 10:20 | מאת: אודליה רותי אביעד אלרואי

מהי המטומה - עברתי ביופסיה בשד ימין בתאריך 05-08-2019בבית החולים איכילוב רציתי לדעתמהי המטומה ואם זה עובר עם הזמן או - ללכת לכירוג - שד,

לקריאה נוספת והעמקה

הי אודליה - המטומה פירושה שטף דם, זו רק תופעת הלואי של הביופסיה, זה נספג מעצמו, בכל מקרה בקצב שונה... מקווה ודי בטוחה שעד עכשיו זה עבר, בכל מקרה להמשיך להיות במעקב כירורגי שגרתי (וגם לקבל את תוצאת הביופסיה?) בריאות שלמה

09/08/2019 | 08:40 | מאת: רוננ

שלום רב בת 50 בצעתי לראשונה אולטראסאונד ידני וממוגרפיה סטנדרטית באולטראסאונד - ציסטה שד ימין BIRADS 2 בממוגרפיה - שד שמאל BIRADS 3 הוזמנתי לבדיקת ממגורפיה של שד שמאל בעוד חצי שנה השאלות שלי הן: 1. בגלל שד סמיך מאוד אני מבינה שדיוק הבדיקה של אולטראסאונד ידני וממוגרפיה סטדדרטית הוא 87 אחוז בערך. האם היית ממליצה על בדיקות נוספות כמו ממוגרפיה דיגיטלית? MRI ? בגלל רקמת שד סמיכה מאוד 2. האם בגלל שדיוק הבדיקה עומד על 87 אחוז לרקמת שד סמיכה. האם היית ממליצה על ביופסיה כבר עכשיו? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

הי רונה (?) לא נשמע שאת זקוקה לביופסיה. ציסטות הן ממצא אינו מדאיג ושלא יכול להתפתח ממנו סרטן אם באמת הציסטה צלולה וכו. MRI לא מאושר בקלות אלא אם יש סיבה שמצדיקה כמו סיכון גבוה לפתח סרטן שד (ניתן לגשת לייעוץ גנטי). את יכולה לבצע ממוגרפיה עם חומר ניגוד (יודעת שיש אפשרות בתל השומר וודאי בעוד מקומות) בריאות שלמה

20/08/2019 | 13:23 | מאת: רונה

תודה רבה על המענה דר חרמון רציתי להבהיר שבשד שמאל BIRADS 3 בממוגרפיה הסתיידויות עדינות גרנולריות, בחלקן מפוזרות בחלקן מקובצות ברביע מרכזי עליון. בת 50 וזו הפעם הראשונה שבצעתי ממוגרפיה. ווסת סדיר. האם את עדיין סבורה שאין צורך בביופסיה וניתן לבצע ממוגרפיה שוב בעוד חצי שנה לשד שמאל?

08/08/2019 | 11:08 | מאת: רונה

שלום רב בת 50 עשיתי לראשונה ממוגרפיה וקיבלתי תשובה של ״יש לך הסתיידויות בשד שמאל תבואי בעוד חצי לבדיקה נוספת של ממוגרפיה״ אני ממש דואגת - למה לא ביופסיה ? זה יכול להיות מצב טרום סרטני. אני ממש לחוצה

לקריאה נוספת והעמקה

הי רונה על פניו את צודקת, וכשרואים הסתיידויות יש צורך בביופסיה. אסייג את דברי בכך שלהסתיידויות יש גם צורות שונות (לפחות 8 תיאורים של התקבצות וגודל) ולכן יש רמת חשד משתנה. את מוזמנת להגיע לייעוץ אלי או לקחת את הדיסק להתייעצות אצל רדיולוג מומחה בשד. בריאות שלמה

20/08/2019 | 17:47 | מאת: רונה

תודה רבה על המענה הנה מה שכתבה הרדיולוגית על הממוגרפיה: BIRADS 3 הסתיידויות עדינות גרנולריות, בחלקן מפוזרות בחלקן מקובצות ברביע מרכזי עליון. בת 50 וזו הפעם הראשונה שבצעתי ממוגרפיה. ווסת סדיר. המלצה:,ביצוע ממוגרפיה שוב בעוד חצי שנה לשד שמאל מה תורם צילום עוד חצי שנה? זה בסדר במיקרה הזה לחכות? תודה רבה

04/08/2019 | 00:21 | מאת: שני

בעקבות ct ריאות שעשיתי התגלו מספר בלוטות לימפה מוגדלות בבתי השחי עד 7 מ״מ בציר הקצר. זה מעיד על משהו / מצריך בדיקה ?

לקריאה נוספת והעמקה

הי שני, הייתי פונה לבדיקה אצל רופא משפחה או כירורג, ומבצעת US לבית השחי לאחר חודש חדשיים. הסיבות להגדלת בלוטות בבית השחי יכולות להיות ממש מגוונות, לפעמים שוליות כמו זיהום בבלוטות זיעה.

שלום ד״ר, בת 40, ברקע אנדומטריוזיס מגיל 25/26 מאז הגילוי של האנדומטריוזיס מטופלת בטיפול שמרני על ידי גלולות למניעת היריון (נוטלת שלושה חודשים רצוף, הפסקה לקבלת וסת וחוזר חלילה). אני נבדקת אחת לשנה בבדיקה ידנית אצל כירוג שד. לפני כשנה עשיתי us בשד כבדיקה שגרתית, אך נאמר לי שהבדיקה אינה אפקטיבית מכיוון שהשד סמיך. הבדיקה הייתה תקינה אך הומלץ לעבור ממוגרפיה. אני הרבה פעמים בודקת את עצמי, ממששת שד ובית שחי כדי להרגיש עם יש שינויים. לפני מספר ימים מיששתי את בית השחי שלי והרגשתי תזוזה של משהו כמו מעין הרגשה של שריר ארוך שזז. ניגשתי לכירוג שד הקבוע שלי בדק ואמר שהוא מרגיש את מה שאני מרגישה וזה מרגיש לו כמו שריר אורכי או עורקי (לא הבנתי למה הוא מתכוון). צריך ללחוץ ממש עמוק כדי להרגיש את זה, וזה לא כואב אין לי נפיחות או ״גולה״ בכל מקרה נתן לי us וממוגרפיה אך לדברין בגילי ספק אם יסכימו לעשות לי us אלא יתעקשו על ממוגרפיה (אני נרתעת ממוגרפיה בשל רמות הקרינה על השד) . שאלתי את הרופא אם זה ממצא מדאיג אבל הוא לא ממש ענה או הרחיב לגבי העניין. מאז אני בלחץ וחרדה עד שאקבע תור (לאחר סוף השבוע). שאלותיי הן: 1) הרופא ציין בהפנייה מלאות בבית שחי ימין! מה זה אומר בבקשה? 1) האם us תלת מימדי יכול להוות בדיקה טובה במקרה של שד סמיך? 2) האם מתחת לבית השחי יש כל מיני בליטות וגושים טבעיים כמו שיש בשד 3) האם אפשר להימנע מבדיקת ממוגרפיה? 4) האם נטילת הגלולות לזמן כה ממושך מעלות סיכון לסרטן השד ? כל הרופאים ששאלתי אומרים שהסיכוי הוא קטן ממש.. יודגש כי במשפחתי אין סיפור משפחתי של סרטן השד. הרופא ציין בהפ אודה לתשובתכם כי אני חרדה מאוד.

לקריאה נוספת והעמקה

הי שלי. יש לפעמים כל מיני ממצאים בבדיקה אבל אם זה משהו חשוד ממש אז מציינים ומפנים לבדיקת המשך. כך לפעמים אנחנו ממששים מלאות וזה אומר שיש שם יותר רקמה מבצד השני או אצל אנשים אחרים. כן יש גבשושיות גם בבית השחי. בדיקת הממוגרפיה היא היחידה שנקבעה כבדיקת סקר, יש לבצע מגיל 40 בתוספת (!) US בגלל שהרקמה צפופה. בדכ רקמה תפופה לא מגבילה את הUS אלא רק את הממוגרפיה. אבל השילוב שלהם מעלה את הסיכוי למצוא דברים חשודים. הקרינה בממוגרפיה גם מינימלית ושוות ערך לכמות קרינה שסופגים בטיסה לניו יורק. לכן גם מומלץ לבצע כל שנתיים ולא כל שנה. גלולות - אם בכלל מגבירות סיכון לחלות בסרטן שד - אז באופן מינימלי. לכי תיבדקי, ובריאות שלמה

01/08/2019 | 11:32 | מאת: חשד לגוש

לבעלי יש סרקומה מאד נדירה שמטופלת באיכילוב.עבר כמה ניתוחים ועכשיו בפט האחרון יש ממצא של גוש שאתי בפמור שמאל.שלא היה ב2017..מה אני יכולה להבין מזה? הוא מרגיש מצוין עובד מלא אוכל טוב ישן טוב מתפקד מצוין.

לקריאה נוספת והעמקה

הי, לצערי משמעות המילה שאת היא גידול. הדברים שציינת רק מעודדים - שכן הוא מתפקד ומרגיש טוב, אבל יש לברר האם יש דרך לטפל בממצא החדש. בריאות שלמה

31/07/2019 | 21:32 | מאת: רינה

התגלה אצלי גידול בגודל 1.2 ס"מ עם +ER +PR. ובמרחק 1.5 ס"מ ממנו גידול זעיר נוסף. האם רצוי לבצע בדיקת PET-CT לפני ניתוח? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הי רינה, מתנצלת על העיכוב בתשובה. קשה ולעיתים לא אחראי לתת תשובה מתיאור כל כך קצר וללא בדיקה שלך עם כל החומר. באופן כללי (בגדול) הייתי אומרת שגידול בכזה קוטר, עם מאפיינים כאלו (הורמונליים) ללא עדות למעורבות בלוטות לימפה - לא מצריך PET. לא ציינת דבר לגבי הבלוטות. בריאות שלמה החלמה מהירה

28/07/2019 | 12:26 | מאת: נטלי

בת 32 לאחר 2 הריונות.הלידה האחרונה היתה לפני שנה וחצי.הייתי במאי בבדיקה כירןגי שד שגרתית הפנה לאולטרסאונד עקב מלאות בשד שמאל.ביצעתי השבוע אולטרסאונד אמרה שהיא רוצה שאחזור לאולטרסאונד עוד חצי שנה שאלתי אוצה האם הכל בסדר ציינה כי הכל בסדר גמור ואין מה לחשוש יש לחזןר לרופא הכירוגי ששלח אותי ועוד חצי שנה לבצע אולטסאונד מאז אני בחרדה ורק נוגעת ומסתכלת על השד רתמול במקרה לחצתי על השד ופעם ראשונה בחיי שיצא לי נוזל לבן/צהבהב דביק..שאלצי חברות אמרו שגם להן זה קרה.לפעמים מרגישה כאב בשד שמאל בעת מגע בשעה 2 כמו רגישות לפני מחזור...אני אמורה לקבל מחזןר בתחילת אוגוסט זה נע ב2-5 לחודש.הרגישות בשד מתחילה שבועיים לפני המחזור וקצת יותר משבועיים.בקיצור אני בחרדותתצתתת...אין לנו עבר במשפחה חוץ מדודה שלי שמצאו לה לפני שנתיים וגילו בזמן...האם יש לי ממה לחשוש?האם היה משהו בהול היו מפנים ישר?

לקריאה נוספת והעמקה

הי נטלי, כל מה שאת מתארת יכול להיות גם טבעי ורגיל. וכן, אם יש ממצא שמצריך בירור מפנים "ישר". עדיין הכל בהקשר של בדיקה כירורגית תקינה- אנא הקפידי על מעקבים. בריאות שלמה

27/07/2019 | 20:36 | מאת: מיכל

לאחר ממוגרפיה רקמת שד סמיכה בוצע אולטרה סאונד גוש ברקמה הרכה גוש בשעה 10 במרחק 3 סמ מהפטמה בגודל 6 ממ בצורה אובלית .במנח מקביל לרקמה בגבולות חדים במרקם היפואקואי . ייתכן ציסטה לא צלולה .BIRADS3 מומלץ מעקב סונוגרפי בעוד 6 חודשים. האם אני מריכה לגשת לכירורג שד ולחכות כל כך הרבה זמן למעקב

לקריאה נוספת והעמקה

הי מיכל, ברור שאני מציעה לגשת לכירורג. זו הסיבה שיש אותנו :) עדיף מישהו שישב ישמע את הרקע הרפואי ואז יבדוק, ויוכל להסביר לך פנים אל פנים את מה שאני יכולה רק לנסות כאן. הוא גם יעריך מתי כדאי לחזור על הבדיקה. בריאות שלמה

27/07/2019 | 00:58 | מאת: טלי

שלום, לפני כשבועיים ביצעתי אולטרסאונד בשל מעקב על ממצא שפיר (פיברואדנומה) בצד ימין ובשל כאבים עזים ואי נוחות לאחרונה גם בצד השמאלי . לצערי הרב, התגלה גוש נוסף בצד שמואל בדרגת חשד נמוך 4a, עליו לפני מספר ימים ביצעתי ביופסיה. (חייבת לציין שזו לא פעם ראשונה. ביצעתי ביופסה על הגוש השפירי בימין ולאחריו גם על גוש נוסף- אחר, שהיה ונעלם בשמואל שסווג גם כ4a ונמצא גם כפיברואדנומה). העניין הוא שאני בחשש כבד עד היעדר תפקוד מאז תוצאות בדיקת האולטרסאונד האחרונה, עד כדי אי רצון בכלל לדעת את התוצאות כי מרגישה שלא אתמודד במידה ו... איך מתמודדים? מה הסיכויים?

לקריאה נוספת והעמקה

הי טלי, מצטערת לשמוע שהרגשות שלך קשים להתמודדות. גם 4A יכול להיות פיברואדנומה - זה רק אומר שיש ממצא שצריך ביופסיה אבל דרגת חשד נמוכה. אני מציעה לך להתמך במה שאת יכולה - החל משיחות ופגישות עם הקרובים לך - משפחה וחברים, ואף לשקול טיפול תרופתי שיעזור עם מתח או חרדה. די בטוחה ומקווה בשבילך שהתוצאות טובות. בריאות שלמה

16/09/2019 | 20:03 | מאת: מיה

היי טלי אני באותו מצב כרגע מה הייצה התוצאה בסוף ?

היי אני בת 16.5 כבר תקופה של 3 שבועות שיש לי כאבים בשד בצד ימין ברביע העליון החיצוני נבדקתי על ידי כירורג והיא אמרה לי שהכל בסדר ותקין אך הביאה לי הפנייה לאוטרסאונד ואמרה לי שמבנה השד שלי צפוף אשמח לדעת מה זה אומר והאם באמת יש לי גוש בשד חמה בעת מימוש עמוק אני מרגישה משהו אבל לא יודעת אם זה בגלל המבנה הצפוף

לקריאה נוספת והעמקה

הי פרי, מבנה צפוף של השד זה משהו ממש תקין בגיל צעיר (מרגע שנוצר השד לתוך גילאי 20 ולפחות עד גיל 40) - זה משום שהרקמה היא עדיין דחוסה (בלוטות וצינורות חלב). בגלל זה קשה לדעת אם במישוש מרגישים רקמה סך הכל תקינה או יש משהו, ולכן שלחה אותך לUS (אולטראסאונד). תבצעי אותו כי הוא יענה על השאלה. בריאות שלמה

23/07/2019 | 20:30 | מאת: נעה

שלום, אני בת 38, נקבעה לי בדיקת אולטרסאונד שד לעוד מספר ימים. זה כנראה ייפול לי על הזמן שאהיה במחזור. האם תהיה השפעה כלשהי על הבדיקה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הי נעה. יכול להיות. עדיף להיות 7-10 ימים מהיום בו מתחיל המחזור. אבל בכל מקרה אם את לאחר היום בו הוא התחיל זה עדיף על להיות לפני. בכל מקרה בהצלחה. בריאות שלמה

23/07/2019 | 11:00 | מאת: מורן

שלום, עשיתי אולטראסאונד שד כחלק מבדיקות לפני הגדלת חזה. בשד שמאל הודגם גוש מוצק אובלי וסדיר בקוטר 1 ס״מ. מה הממצא אומר? אין לי בקרוב תור לכירורג שד. מה לגבי הניתוח ניתן לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

הי מורן, אני מאמינה שאם הפנו אותך לUS לפני הניתוח לא יתעלמו מהממצא ויחכו שתראי כירורג שד, אז אולי כדאי לנסות להקדים. בכל מקרה נשמע שלא מדובר בממצא חשוד אלא שפיר. בהצלחה ובריאות שלמה

22/07/2019 | 16:45 | מאת: ליאורה

חמש שנים אני נוטלת טמוקסיפן . כל חצי שנה מגיעה לביקורת כשבידי ממוגרפיה ואולטרסאונד. תמו חמש שנים .. הרופאה אמרה שאני יכולה להפסיק את הכדור. שאלתי האם ייתכן וייגרם לי נזק בעקבות אי נטילת הכדור. מאידך נאמר שאני יכולה להמשיך ליטול את הכדורים עד עשר שנים. האם להמשיך או להפסיק

לקריאה נוספת והעמקה

הי ליאורה, את מציגה שאלה שהתשובה עליה אינה ברורה ונמצאת בתחום אפור, לא תמיד ברור ברפואה אם טיפול מועיל או לא. הייתי מבקשת מהרופאה להסביר לך יתרונות וחסרונות של כל נקיטת פעולה. ההחלטה בסוף אצלך, או שתבקשי מהרופאה (שמכירה אותך ועוקבת אחריך) להחליט עבורך. אני לא אוכל לעשות זאת... בריאות שלמה

19/07/2019 | 16:36 | מאת: לי

שלום רב, האם יש מניעה לצבוע שיער שצמח שלושה חודשים לאחר סיום הכימותרפיה?

לקריאה נוספת והעמקה

אין מניעה. תהני, תתפנקי ותתיפיפי בריאות שלמה!

15/07/2019 | 21:59 | מאת: לירון

שלום, סיימתי לוקרין לאחר שנתיים באישור אונקולוגית. אשמח לדעת בממוצע כמה זמן לוקח למחזור לחזור והאם יש סימנים לפני. תודה, לירון

לקריאה נוספת והעמקה

הי לירון, מאחלת לך בריאות שלמה קודם כל. אני חושבת שהשאלה יותר מתאימה בפורום של אונקולוגיה. בברכה.

14/07/2019 | 23:42 | מאת: הפסקת נטילת ליויאל

אני נוטלת ליויאל כ15 שנה. לאחרונה אזל מהשוק. מה התחליף לליויאל כשאני נוטלת גם ציפרלקס. אני בת 65. די בריאה..ואם אני רוצה להפסיק ליטול, כיצד עושים זאת כמובן בהדרגה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, איני בקיאה בהמלצות אותן ביקשת. הייתי משערת שהשאלה מתאימה יותר לפורום של רפואת נשים (גניקולוגיה). תרגישי טוב, בריאות שלמה

14/07/2019 | 00:08 | מאת: פענוח פט סיטי

בפענוח פט סיטי+השוואה,כתוב שהממצא גדל,לא צויין גודל עכשוי של הגידול,ונכתב שנוספו עוד גידולים קטנים,שוב לא צויין גודלם...האם זה תקין?האם לא צריך לציין במדוייק את גודל הגידול?מה עלי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, קודם כל מאחלת החלמה ואם אפשר מלאה. פט סיטי תפקידו להעריך פיזור מחלה, הוא אינו בדיקה מדויקת להערכת גודל הממצאים. פני לרופא שלך (כירורג/אונקולוג/ית). בהצלחה, בריאות שלמה

שלום רציתי לשאול כמה זמן לפני טיסה צריך לשם את השרוול לחץ

לקריאה נוספת והעמקה

הי עדי לא בדיוק יודעת, לא מכירה את הנושא. האם מדובר על שרוול ליד לאחר כריתת בלוטות? הייתי משערת שבתחילת הטיסה לפני שעולים לאויר בלחץ נמוך יותר... בריאות שלמה

13/07/2019 | 02:31 | מאת: שרון

שלום, אני בת 29. לפני כשבועים לאחר אולטרסאונד ובדיקה ידנית, כירורג שד אמר לי שיש לי ליפומה של 2 סמ בשד ימין ושנראה שפירי אך ביקש ממני לחזור עוד חצי שנה, או לפני במידה של שינויים. לא יודעת אם קשור, אני לוקחת גלולות קלייר ואמורה לקבל מחזור עוד יומיים. כל יום אני מנסה לבדוק אם יש שינויים השדיים אבל לא מרגישה כלום. היום ניסיתי לבדות ולחצתי את הפטמות דיי חזק. משניהם יצא טיפה של נוזל שקוף מעט דביק. מה אני צריכה לעשות? לכירורג יש תור לעוד כשלושה שבועות. עד כמה זה דחוף? למי אני פונה? תודה רדה

לקריאה נוספת והעמקה

הי שרון, מה שתיארת תקין לחלוטין, הפרשה שקופה מהשד היא לא מסוכנת. לפעמים סביב הוסת יכולה להיות הפרשה של נוזל בין שקוף ללבן/צהבהב (בכל הגוונים האלו). אם זה נמשך יש בדיקה שאפשר לעשות לבדוק אם רמת הורמון החלב מוגברת (פרולקטין). לכי לכירורג בעוד 3 שבועות, הכל בסדר... בריאות שלמה

11/07/2019 | 19:43 | מאת: לילי

לפני שנתיים בערך עברתי ביופסיה בשדר בשל גוש בגודל 4סמ הבדיקה הראתה שזה גוש שומני, הרופא אמר לי שכל חצי שנה אני צריכה לעבור בדיקה לראות שהכל תקין, למה צריך כל חצי שנה זה יכול להתפתח לסרטני?

לקריאה נוספת והעמקה

הי לילי לאחר ביופסיה מגוש שמראה שהוא שפיר , הסיכון שבתוך הגוש יתפתח סרטן זהה לסיכון שבמקום אחר בשד יתתח סרטן. אבל סימן ראשון הוא שהגוש יגדל. אבל(!) לאחר מעקב של שנתיים שמראה שהגוש יציב בגדלו אפשר לרווח המעקב לאחת לשנה. גוש שומני בכלל פחות מסוכן, גוש אחר בשד בגודל של 4 סמ מומלץ להוציא. בריאות שלמה

11/07/2019 | 15:14 | מאת: Ham

שלום רב אני סובלת הרבה זמן מכאבים חזקים בשד ובבית שחי השמאלי לאח בדיקת אולטראסונד הבחן שיש לי רקמת שד נוספת בבית שחי שמאלי האם זה מסוכן ואיך אפשר לטפל בכאבים שיש כי יש לי גם נפיחות ובלוטה בבית שחי שמאוד משפיע על התזוזה של היד תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, רקמת שד נוספת (או כפי שנקראת בשפה רפואית - "עודפת") זה דבר די נפוץ. אין בה סיכון, והיא נבדקת כאשר את עוברת בדיקות שד (מומלץ עי כירורג לפחות אחת לשנה וממוגרפיה מגיל 40 פעם בשנתיים). אני מתארת לעצמי שיש יותר נפיחות לפי המחזור- אין למעשה טיפול ספציפי.גם אין בו צורך. אם מפריע יותר מדי ניתן לעבור ניתוח של הסרת הרקמה העודפת עי פלסטיקאים. בריאות שלמה!

09/07/2019 | 11:31 | מאת: ליאור

שלום , עקב תוצאות בממגורפיה מעט הסתיידויות עדינות מאורגנות בקבוצה אחתbiards 3 כל השאר תקין כל באולטרסאונד כנראה שפיר לא הייתי רגועה וביקשתי לבצע ביופסיה , תומאות הביופסיה fibrocystic changes with focal atypical ducutalheyperplasia er,p63, ck5/ and k903 stain were erformed , אני בת 40 לא עברתי הריונות ואין לי סיפור משפחתי , מה הממצא הזה אומר , אני ממש לחוצה ומה דרכי הטיפול בזה

לקריאה נוספת והעמקה
09/07/2019 | 11:39 | מאת: ליאור

בנוסף בגלל היותי רווקה מאוד מפחדת מניתוח בגלל השלכות , האם אפשר לטפל בתרופות או שמספיק מעקב ? אין את זה אצלנו לאף אחת במשפחה כל הסיפור נראה לי מוזר , אודה לעזרה

09/07/2019 | 17:12 | מאת: ליאור

בנוסף הכירוג אמר לי שאין גידול עכשיו

שלום ליאור. דבר ראשון אני רוצה להרגיע אותך ולהסביר כמה דברים - באמת אין לך גידול עכשיו. ולצערנו גם אם אין לאף אחד במשפחה מצב או רקע דומה זה לא מונע מהופעה של מצב מסוים אצלנו... חלק מהחומר שיצא בביופסיה מוגדר ADH - Atypical Ductal Hyperplasia. מומלץ מאד להוציא את האיזור הזה כי יש סיכון של 50% שבתשובה סופית (כשרואים את כל האיזור ולא רק מילימטר ממנו) מדובר בעצם בממצא טרום סרטני (DCIS). לכן לא מומלץ רק לעקוב, וגם אין טיפול תרופתי לזה. כדאי להוציא את הגוש בניתוח לא גדול, ולקבל תשובה חד משמעית. בהצלחה ובריאות שלמה!

12/07/2019 | 07:46 | מאת: ליאור

תודה על התייחסותך , אין גושים לפי הבדיקות האם אפשר להוציא בביופסיית וואקום ?

12/07/2019 | 07:48 | מאת: ליאור

ושלחו אותי לבדיקת mri

12/07/2019 | 09:17 | מאת: ליאור

במידה וצריך להוצא בניתוח , האם הניתוי משאיר צלקות , האם יש אופציה לתיקון?

07/07/2019 | 17:51 | מאת: סיוון

שלום רב, בת 33. 4 שנים לאחר סרטן שד הורמונלי, ללא בלוטות, עברתי למפקטומי והקרנות. מטופלת בטמוקסיפן מאז, ועד לפני 8 חודשים גם בדקפפטיל. לאחרונה מאוד קשה לי להתמודד עם תופעות הלוואי של הטמוקסיפן. בעיקר עם הדיכאון, פוליפים ברחם, צ'יסטות בשחלות. מרגיש לי מן לופ כזה שלא נגמר וגם לא יגמר. בכל אופן, האונקולוגית הציעה שאעבור לרלוקסיפן. השאלה שלי היא, האם יש מספיק מחקרים על היעילות של הרלוקסיפן בסרטן שד? בנוסף, קראתי באינטרנט שהתרופה בכלל ניתנת לנשים בגיל המעבר. ואני עדיין בגיל הפוריות.

לקריאה נוספת והעמקה

הי סיון, כפי שעניתי לשאלה אחרת פה בנוגע לטיפול משלים/ מונע - אני ממליצה לשאול או לברר בפורום אונקולוגי כלשהו, השאלה לא מתאימה לפורום זה.

07/07/2019 | 11:24 | מאת: שין

שלום. מהם ערכי תפקודי הכבד שאיתם ניתן להתחיל מחזור טיפול בקסלודה ( כרגע נאמר לי שהערכים גבוהים מידי ויש להמתין שבוע הפסקה נוסף) ומה המשמעות של שבועיים הפסקה ולא שבוע בין מחזור טיפול אחד לשני? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, אני מציעה שתבררי בפורום אונקולוגי כלשהו... השאלה אינה מתאימה לפורום זה כיון שאני כירורגית. בריאות שלמה!

05/07/2019 | 17:16 | מאת: דנה

שלום, בת 50 עם הסטוריה משפחתית, סרטן שד לסבתא מצד אבא. נמצאת במעכב כירורג שד מגיל 40 פעם אחרונה עשיתי ביופסיה לפני שנה וחצי ובדיקת כירורג שד לפני 5 חודשים. הכל תקין עכשיו מצאתי בעצמי גוש בשד, עשיתי ממוגרפיה ו us. בus גוש סולידי בגודל 2.2 סמ, בלתי סדיר, לובולרי, אקוגניות מעורבת birads 4b. מחר יש לי ביופסיה. השאלות שלי 1. האם גוש כזה גדול היה יכול לצמוח תוך 5 חודשים או שכירורג פיספס אותו בבדיקה? 2. בגלל birads גבוה והגיל שלי אני מבינה שסיכוי לשפיר הוא קטן. האם יש עוד סוגים שפרים של גושים חוץ מפיברואדנומה שנמצאת לרוב לנשים הצעירות? תודה מראש על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

הי דנה, נשמע שהגוש לא היה שם קודם. לא ציינת אם ביצעת בעבר ממוגרפיה וUS - אם כן - זה מעבר לגוש שלא נמוש בבדיקה ידנית - הוא גם לא נצפה בצילומים. יש סיכוי סביר שהוא שפיר ויש כל מיני השפעות הורמונליות בייחוד בגיל 50 שיכולות לגרום לגוש כזה להופיע. גם הסיווג 4B הוא לא הכי חשוד. גוש שפיר יכול להיות כל מיני דברים לא מוגדרים גם פיברוזיס (רקמה צלקתית) או שגשוג בלוטות - אדנוזיס, וכו וכו. בהצלחה בביופסיה ובריאות שלמה. פה לשירותך אם יש עוד שאלות.

07/07/2019 | 06:28 | מאת: דנה

שלום דר, חרמן, תודה על תשובתך. אני טעיתי כשכתבתי ביופסיה לפני שנה וחצי, עשיתי ממוגרפיה ולא ביופסיה השאלה שלי האם כירורג שד היה יכול לפספס גוש שאני מניחה לפני 5 חודשים היה יותר קטן?

08/07/2019 | 19:18 | מאת: דנה

שלום דר. חרמון, אתמול בזמן הביופסיה הרופא אמר שיש לי זיהום בשד והגוש שיש לי הוא הצטברות של חלב. כמובן שהדגימה נשלחה לבדיקה. השאלה שלי איך יתכן דבר כזה בגילי ומה אני אמורה לעשות?

04/07/2019 | 11:14 | מאת: רוני

רופא הנשים נתן לי טיפול הורמונלי מקומי ב וגיפם 10. במשפחתי היסטוריה של סרטן שד אצל סבתא ודודה, הרופא טוען שאין מניעה לקבלת הטיפול היות והוא מקומי, בעלון הצרכן לעומת זאת כתובים דברים אחרים לגמרי. איני רוצה לקחת סיכונים מיותרים, מה דעתכם המקצועית? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

הי רוני. השאלה מוכרת לי מנסיוני. התשובה עליה היא תשובה של מחיר מול תועלת. כמובן שבעלון לצרכן יש את כל האזהרות מכיון שהם חייבים לכסות את עצמם על כל מקרה. אם פנית לרופא לקבל טיפול כנראה שיש משהו שמפריע לך - והגישה שלי (ושל רוב מלמדי) היא שכן רצוי לשמור על איכות חיים (עכשווית) בטיפול שהוא עם מינימום סיכון וזה למול סיכון בספק של לפתח מחלה שיש לה טיפול. ממליצה לקחת הטיפול ולהיות פשוט במעקב טוב. בריאות שלמה

02/07/2019 | 17:54 | מאת: אנונימי

היי, לפני שבועיים קיבלתי מכה נורא חזקה בשד ימין ולפני שבוע שמתי לב שאותו שד גדל(יותר גדול ב20%)מהשד שלא קיבל מכה. האם חוץ מניתוח יש עוד דרכים להקטנתו ,האם הוא יחזור מתישהו לגודל הרגיל שלו מה עושים:(?

לקריאה נוספת והעמקה

הי לך. מאמינה שאם השד גדל זה כתוצאה מבצקת או אולי אפילו שטף דם. ואם כך ניתן לצפות שלאט לאט השד יחזור לגדלו הקודם. בריאות שלמה!