אני שואלת בשאלת המשך- מחדש- לפרופ' דינה לב- בתודה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

24/02/2017 | 17:54 | מאת: אילנה

תודה רבה שוב, פרופ' דינה לב.(קצת קשה לשאול שאלת המשך בשרשור- כי לא שמים אליה לב-לכן אני שואלת מחדש כאן) פניתי עם הממצאים לכירורג -והוא אמר שמבחינתו הבדיות תקינות. בהיותי טיפוס מודאג וברצותי לקדם פני הרעה-אני אשאל שוב מה יש לעשות מעבר לבדיקות האמורות(ובדיקה ידנית שלי את עצמי)? אני מבינה שמבנה כזה מקשה על המיכשור למצוא גידולים,חלילה. אז מה עושים? עצם זה שהם מציינים זאת לגבי שד אחד(אם כי כל המבנה מתואר וידוע ככזה- בשני השדיים)- שוב, האם זה מחשיד שיש משהו בשד לגביו מצויין הדבר? תודה,אילנה

25/02/2017 | 11:01 | מאת: פרופ' דינה לב

היי אילנה מכיוון שכירורג השד והרדיולוג שניהם חשבו שהממצא שפיר להערכתי את יכולה פשוט להמשיך במעקב כפי שהומלץ. אם את עדיין בחרדה תמיד מומלץ לגשת לכירורג נוסף ולשמוע דעה שניה. כאשר מרקם השד צפוף ניתן לשקול כמעקב ביצוע ממוגרפיה עם חומר ניגוד או לפעמים MRI שד בהתאם לגורמי הסיכון ובהחלטת הכירורג המטפל. בבריאות, דינה

26/02/2017 | 09:08 | מאת: אילנה

תודה רבה,באמת.

מנהל פורום סרטן השד