נגישות
נגישות

פורום סרטן השד

מידי שנה מתגלות כ-4400 נשים עם סרטן שד (לפי נתוני משרד הבריאות). לפי הנתונים החדשים, אחת מכל שבע וחצי נשים חולה בסרטן שד, ורבע מהחולות הן נשים צעירות מתחת לגיל 50. הוכח כי אבחון מוקדם מציל חיים! ולכן חשוב החל מגיל 30 לבצע, מידי שנה, בדיקת מישוש אצל כירורג שד, ומגיל 50 מומלץ לבצע בדיקת ממוגרפיה אחת לשנתיים. על כל אישה מגיל 20 להכיר את השד ואת השינויים החלים בו.
24269 הודעות
14795 תשובות מומחה

מנהלי פורום סרטן השד

שלום רב יש לי סרטן שד מפושט לעצמות ולבלוטות זה שבע שנים. עד כה טופלתי בטיפולים הורמונליים כולל השילוב של איברנס ולטרזול. אני צפויה לקבל מעכשיו טיפולים כימיים בלבד, ובשלב ראשון קסלודה, שהבנתי שזה טיפול קל יחסית. השאלה שלי היא: בביופסיה שעשיתי לפני שנים הרצפטורים להורמונים מאוד גבוהים גם לאסטרוגן וגם לפרוגסטרון. האם זה אומר שההשפעה של הטיפולים הכימיים לא תהיה גדולה ולעומת זאת תופעות הלוואי קשות יותר לעומת טיפולים הורמונליים? האם במצב שלי הכימותרפיה יעילה בכלל? אני זוכרת שבזמנו האונקולוגית אמרה לי שהכימותרפיה יעילה לגידולים אגרסיביים יותר ולא איטיים כמו שיש לי. אני חוששת מיעילות נמוכה ורעילות גבוהה... האם יש מקום לחשש שלי? תודה רבה יעלה

לקריאה נוספת והעמקה

הי, המחלה משתנה במהלך 7 שנים, ומה שהיה נכון אז, לא בהכרח נכון עכשיו. אם המחלה התקדמה על טיפול הורמונלי, זה בד"כ מעיד על זה שהתאים פיתחו עמידות וצריך "לתקוף" אותם באמצעים אחרים. קסלודה היא באמת טיפול קל יחסית, ויעילה בחלק גדול מהמקרים לתקופה לא קצרה. כשתפסיק להיות יעילה, אולי יהיו תרופות חדשות בשוק. החשש הוא טבעי. האם היקף המחלה מצדיק מעבר לטיפול כימי, או שאולי בכל זאת יש עוד אופציות הורמונליות "לא סטנדרטיות"? כדאי לדון על זה עם האונקולוגית המטפלת

תודה רבה על התשובה המפורטת!!

האם תרמוגרפיה היא בדיקה מהימנה בכל הנוגע לגילוי ממצאים סרטניים בשדיים, או בכלל בגוף, לעומת ממוגרפיה?

לקריאה נוספת והעמקה

אין לי ניסיון עם שיטה זו, היא לא נחשבת "קונבנציונלית". ממליצה להתייעץ עם המומחים שמבינים בשיטה זו.

אני נמצאת בטיפול טרום ניתוחי על מנת להקטין את הגידול ולאפשר ניתוח כאשר ביצעו לי ביופסיה לא שמו קליפ שמסמן את מיקום הגידול. האם זה לא יקשה על הכירוג לדייק במיקום ? בהנחה שהגידול נעלם בעקבות הטיפול ? האם הסתיידויות שקיימות אצלי, יעזרו במיקום.? אני חוששת שמא בגלל אי סימון המקום, הניתוח יהפוך לגדול יותר ולא מקומי ? האם חששי מוצדק ? 

לקריאה נוספת והעמקה

הי צריך לראות את ההדמיות כדי לדעת אם החשש מוצדק. ההסתיידויות לרוב לא נעלמות ויכולות לכוון, מה גם שמקובל לנתח מסביב להסתיידויות. אם הכל ייעלם, זה אכן יכול להיות בעייתי. אם את אחרי 2-3 טיפולים, עדיין אפשר לעשות סימון

אני לקראת סוף הטיפולים... הבנתי שלרוב ההסתיידויות אינן נעלמות, אבל קורה שכן. האם ההדמיות שנעשו טרם התחלת הטיפול לא יוכלו לסייע ? (יש לי אולטרסאונד, MRI, ממוגרפיה, PET CT) ואם יעלם לגמרי... שזה בעצם האידאלי שאפשר לצפות, מה האופציה ? מודה לך ומעריכה מאוד את התייחסותך.

ההדמיות שלפני יוכלו לסייע, ובטוח הכירורג יתייחס אליהן. אם הכל נעלם לא ידעו מה לנתח, ויש כאלה שלא מנתחים, אבל זה תלוי בהמון נתונים שאין לי (גיל, סוג הגידול, היקף המחלה, ועוד ועוד). אי אפשר להתייחס להכל במסגרת הפורום

25/12/2017 | 05:45 | מאת: רננה

בטיפול האחרון בטקסול, התחילה לי נוירפתיה ועל כן הוחלט לוותר על הטיפול הזה (מחזור 12) עכשיו מקבלת אדראמצין וציטוקסן עושה רושם שאולי נוירפתיה מתעצמת. האם יכול להיות קשור לטיפול הנוכחי, או שתחושת התשישות הכללית שאופפת אותי היא הגורם לכך ? או שיש סיבה אחרת ? האם יש דרך למנוע החמרה של נוירופתיה ? 

לקריאה נוספת והעמקה

הי, AC לא מחמיר נוירופתיה, יותר סביר שזו התשישות. הנזק שכבר נגרם לא אמור להחמיר, ולרוב אחרי מספר שבועות / חודשים זה מתחיל להשתפר. יש נשים שדיקור עוזר להן, אבל כמו בכל דבר, זה מאוד אישי. צריך קצת סבלנות, השיפור יגיע כמעט בוודאות.

22/12/2017 | 07:56 | מאת: קרן

לאחר כימותרפיה. בפתולוגיה לאחר ניתוח אין עדות לתאים ממאירים. הגוש נעלם במלואו והבלוטות נקיות.האם בכל זאת יעשו הקרנות כמתוכנן? האם מינון ההקרנות יהיה נמוך יותר?

לקריאה נוספת והעמקה

אכן מקובל להקרין, אלא אם עברת כריתה מלאה של השד. לא מפחיתים את מינון הקרינה.

21/12/2017 | 02:22 | מאת: לינוי

שלום, אני בת 22, אמי נפטרה מסרטן השד בגיל 34 (חלתה בגיל 29) מבדיקת נשאות של ארבעה גנים בלבד איני נושאת את הגן. מגיל 16 אני עושה בדיקות אולטרסאונד שד ו-MRI כל חצי שנה כיוון שהשדיים שלי גדושים בציסטות מרובות שמשתנות כל הזמן בגודלן, מיקומן ואף נעלמות ומתווספות חדשות. ביצעתי 3 ביופסיות לאורך השנים על גוש ספיציפי צמוד לפיטמה בשד ימין, לא ברור לי אם גוש זה עורר חשד כל פעם מחדש מפאת צורתו ומבנהו (מדובר על פער של שנים בין ביופסיה לביופסיה) או שהוחלט לנקוט ביתר בטחון גם ללא חשד ממשי. לאחרונה השדיים שלי כואבים במיוחד ואני סובלת מתחושת גירוי חזקה ושאינה חולפת באיזור הפטמה של שד ימין. האם זה תקין במצבי? כירורג השד שלי הסביר לי שכיוון שהגוש צמוד לעור הפטמה, ארגיש אי נוחות לפעמים ושהדבר טבעי, אך קשה לי להרפות ואני סובלת מחרדה מהעניין. אוכל להעלות ממצאים ופרטים נוספים אם צריך. אשמח מאד לדעתכם, תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אני לא חושבת שפורום זה המקום הנכון להעלות פרטים אישיים ואי אפשר לעשות ייעוץ ראוי דרך פורום. באופן כללי אפשר לבקש חוות דעת של איש הדמיה נוסף וכירורג נוסף (פנים מול פנים, עם כל המסמכים), ואפשר גם להרחיב בירור גנטי מעבר ל-4 גנים כדי לנסות להעריך בצורה יותר טובה את הסיכון שלך, מה שאולי יעזור לך לקבל החלטות ולעשות צעדים שיפחיתו את רמת החרדה.

23/12/2017 | 21:44 | מאת: לינוי

תודה רבה על תשובתך. אשמח לדעת למה כוונתך בהחלטות ונקיטת צעדים, הכוונה לכריתה מונעת?

20/12/2017 | 15:09 | מאת: חגית

האם דלקת ריאות או דלקת בדרכי השתן יכולות לגרום לעליה במרקרים?

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט כן, כמובן תלוי איזה סמנים ועד כמה עלו. אם זו המחשבה, רצוי לחזור על הבדיקות כעבור מספר שבועות ולראות שיש מגמת ירידה

21/12/2017 | 01:03 | מאת: חגית

התשובה תקפה לגבי הסמנים של סרטן השד כמו ca-15-3 ?

עד רמה מסויימת כן, כלומר מעט מעל הנורמה. אם זה עולה ל-800, זה פחות סביר

שלום אמי מאובחנת עם סרטן שד גרורתי לעצמות ב 12/9/2017 עשתה בדיקת מרקר הערך היה 80.4 ב 19/12/2017 עשתה שוב בדיקה והערך יצא 251.3 מה זה אומר שהגידול התפשט או מה????

לקריאה נוספת והעמקה

יכול להיות שהמחלה הפסיקה להגיב לטיפול שהיא מקבלת, עם עליה כזו של סמן נהוג לבצע CT אלא אם היא מרגישה מצוין, ואז אפשר לחכות. מה אומר האונקולוג המטפל?

שלום,בת 38 בריאה בדרך כלל בשבועות האחרונים חשתי באי נוחות בבית השחי בצד השמאלי הלכתי לכירוגג בבריאות השד שאמר שיש בלוטה אחת מוגדלת כ 1 סמ ומעבר לזה הבדיקה תקינה והוא לא רואה שום חשש או דאגה אבל אני לחוצה וחרדה כי גם אי נוחות וגם בלוטה מוגדלת בבחת השחי וקראתי שזה יכול להדאיג לא יודעת אם להיות שקטה קראתי על טעויות באבחנות אבל חזר ואמר שאהיה רגועה לא כדאי לעשות א5לטרסאונד?ומה זה יכול להיות הוא לא הציע שום טיפול ואני ממש פוחדת

לפי התיאור שלך נשמע שהגיוני לעשות סונר, בלוטה של 1 ס"מ לא אמורה לגרום לאי נוחות, אולי יש משהו נוסף. כיוון שלא בדקתי אותך, קשה להגיד אם יש או אין סיבה לדאגה. אם את לא שקטה, אפשר לפנות לכירורג שד אחר ולבקש הפניה לסונר, או לפנות באופן ישיר לסונר (דרך רופא משפחה או באופן פרטי)

19/12/2017 | 21:25 | מאת: ורד

אני בת 67. עברתי לפני כ-4 חודשים שהיתה תקינה. עם זאת אני יש לי לעיתים קרובות, כמעט מדי יום כאב שמורגש כמו דקירה מתמשכת. בדרך כלל בצד ימין. מה כדאי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

אני מבינה שעברת ביופסיה? בצד ימין שיש בו כאבים? יכול להיות שנוצרה המטומה שלוחצת וגורמת לכאבים - לפעמים לוקח זמן עד שזה נספג, אפילו כמה חודשים. אפשר לקחת נגד כאבים, אם זה מאוד מטריד, אפשר לבצע אולטראסאונד ולבדוק אם יש סיבה לכאב

תודה על התשובה. לצערי נוכחתי שלא דייקתי בשאלתי. הבדיקה שעברתי היתה ממוגרפיה שהיתה תקינה. האם ניתן לסמוך על התוצאה למרות הכאבים או שיש צורך בבדיקה נוספת כגון אולטרסאונד?

אולטראסאונד לא בהכרח יוסיף, בטח אם מבנה השד לא צפוף, אבל אפשר לבקש את הבדיקה

18/12/2017 | 10:33 | מאת: דנה

שלום רב, שאלתי היא האם טיפול משולב בלטרוזול+איברנס יכול להעלים את הגידול בשד לגמרי או שהוא רק מעכב את גדילתו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

באחוז קטן מהנשים הגידול יכול להיעלם, באחוז מאוד משמעותי יכול לקטון בלי להיעלם באופן מלא, אבל כזה שיאפשר ניתוח (אם מדובר בטיפול טרום-ניתוחי במחלה מקומית).

האם אני צריכה להיות מודאגת לגבי ביופסיה כשמדובר בbirdas4a?

לקריאה נוספת והעמקה

מג שלום, סקלת ה birads היא דירוג רנטגנולוגי של החשד בממצא בשד. 4a משמעותו חשד נמוך עד בינוני לממאירות ועל כן מצריך המשך ברור ע״י נטילת ביופסיה. כרגע אין אבחנה סופית ועל כן אין סיבה להיות מודאגת אבל בדירוג כזה חשוב לעשות ביופסיה. בריאות שלמה פרופ' ליאור הלר

בת 43 אחרי לידות רבות רוצה הפסקה ממחזור כל חודש. משתמשת הרבה בפרימולוט נור לעכב את המחזור. בפעם האחרונה לא הפסקתי כמו שהייתי עושה אחרי חודשיים בד"כ אלא אחרי 4.5 חודשים של לקיחת פרימולט רצוף ושקט ללא מחזור. אציין שאני מרגישה נהדר כל זמן הלקיחת פרימולוט. כרגע לאחר גמר המחזור הייתי רוצה שוב להמשיך עם פרימולוט אך הרופא הזהיר שזה יכול לגרום סרטן השד. (אציין שאמי חלתה בסרטן שד ונפטרה בגיל צעיר) הייתי רוצה יותר מידע בקשר לקשר של פרימולוט וסרטן שד. תודה מראש.ורק בבריאות

לקריאה נוספת והעמקה

הי, אין מידע ספציפית על התכשיר שאת משתמשת בו, אבל לפני שבועיים פורסם מאמר על אוכלוסייה מאוד גדולה של נשים צעירות מהולנד שהראה שבנשים שמשתמשות באמצעי מניעה הורמונליים יש עליה בסיכון לחלות בסרטן שד בתקופת השימוש פי 1.2 לעומת נשים באותו גיל שלא משתמשות. צריך כמובן לקחת בחשבון שסיכון הרקע לחלות בגילאי 30-40 הוא קטן (פחות מ-5%), כך שבמספרים אבסולוטיים העליה היא קטנה. במקרה שלך, עם אמא שחלתה בגיל צעיר (לא כתבת כמה צעיר), סיכון הרקע שלך כבר מוגבר סביב פי 2. את כל זה כדאי לקחת בחשבון + לעבור בירור גנטי אם לא עברת, כי אולי יש בכלל גורם סיכון תורשתי הרבה יותר משמעותי מהגלולות. ממליצה לפנות לייעוץ גנטי בלי קשר לשימוש בגלולות

16/12/2017 | 17:41 | מאת: ישראלה

מה ההבדל בין ניולסטים ל לונקווקס ביעילות הטיפול ? בתופעות הלוואי ? מה עדיף ?

אין הבדל מהותי לא ביעילות ולא בתופעות לוואי. לכל קופה יש העדפה אחרת, אין סיבה להתעקש על אחד מהם

16/12/2017 | 12:39 | מאת: חגית

שלום רב, אני בת 55 ובמעקב שנים רבות בגלל ציסטות שנשאבו מספר פעמים. ממוגרפיה לפני שנה ו9 חודשים תקינה לחלוטין. בבדיקת us אחרונה לפני כ 10 ימים גוש בחלקו סולידי ובחלקו ציסטי בקוטר 15 ממ. בלוטות לימפה תקינות. בוצע FNA ונשאב נוזל דמי שנשלח לציטולוגיה. בתשובה: Suboptimally preserved multilayered groups of cells with increased nucleocytoplastic ratio and focal hyperchomasia are seen, Suspicious for malignancy .... P63 and calponin stains are negative in section from the cell block and therefore possibility of malignancy cannot be excluded . המלצה על המשך ברור וקורולציה בעזרת רדיו לוגיה קלינית. ולשקול ביופסיה. בהתייעצות עם כרורג שד מומחה ולאחר us נוסף, המליץ על הוצאת הגוש במלואו בניתוח (בהרדמה מלאה) ובהתאם לממצאים הפתולוגיים שיהיו, לשקול המשך התערבות. אודה לדעתכם האם זאת הפרוצדורה המומלצת בשלב זה? או האם נדרש ברור נוסף לפני ניתוח? אלטרנטיבות? אודה לתשובתכם בהקדם האפשרי..

לקריאה נוספת והעמקה

התשובה הציטולוגית מעלה חשד לתאים ממאירים, אך מדובר בשאיבה של נוזל ולא דגימה של ממצא סולידי. לא אוכל להגיד אם זאת הפרוצדורה המומלצת בשלב זה בלי לראות את ההדמיות בעיניים, ועדיף שרופא מומחה להדמיית שד יסתכל ויתרשם (אפשר לפנות לחוות דעת נוספת. יש גם אפשרות לבצע MRI ולשקול ביופסיה נוספת לפני שמחליטים על ניתוח

13/12/2017 | 09:01 | מאת: סולומון בלה

שלום רב, התגלה אצלי גוש קרצינומה 1.2 בשד הכירורג החליט לנתח ואחר כך לעשות סי טי חזה ובטן ומיפוי עצמות . נודע לי שיש ניתוח עם הקרנה לא איפה שאני אמורה לעבור ניתוח. לכן התקשרתי לרופא שעושה את הניתוח עם הקרנה כדי לקבוע אצלו לעבור את הניתוח הוא אמר שיש קודם כל לעשות סי טי בטן וחזה ומיפוי עצמות ואחר כך לעשות את הניתוח , מכאן יצאתי מבולבלת אחד אמר בדיקות אחרי והשני אמר בשום אופן לא אחרי אלא לפני . אני בחוסר עונים לא יודעת מה להחליט ללכת לרופא שאמר לפני בדיקות וזה הרופא עם ההקרנה תוך ניתוחית או ללכת לרופא השני שאמר בדיקות אחרי. תודה על התשובה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

מאוד קשה להתייחס בלי שום נתונים נוספים עליך או על הבירור שעברת עד עכשיו או על הגידול מעבר לגודל שלו. אבל באופן כללי, אם עולה שאלה של צורך ב-CT, רצוי לבצע אותו לפני ניתוח.

12/12/2017 | 23:10 | מאת: שינוי מהלך קוריות השד משני ללמקטומיה

לפני 5 שנים עברתי ניתוח שד - הוצאת גידול + סדרת הקרנות, מאז מטופלת בטמוקסיפן. בתוצאות בדיקת ממוגרפיה מלפני שבוע כתוב :"עיוות מבנה רקמת שד: בחלק חיצוני מרכזי -OM עם שינוי מהלך קוריות השד משני ללמפקטומיה." . שאלתי היא למה הכוונה בשינוי מהלך קוריות השד? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הכוונה היא שבגלל הצלקת יש עיוות באזור המנותח מבנה השד. זה תיאור רגיל אחרי ניתוח

11/12/2017 | 21:58 | מאת: לירי

ביצעתי ממוגרפיית טומסינתזיס. לא ניתן לי סינר עופרת לבלוטת התריס ואברי רביה האם זה מחוייב? אינני מקבלת מחזור כחודש וחצי מאז הבדיקה האם יש לכך השפעה ?

לקריאה נוספת והעמקה

איחור במחזור לא סביר שקשור. לגבי סינר עופרת - אני לא מכירה את הנהלים של מכוני ממוגרפיה, זה לא נדרש בכל בדיקה, אבל מניחה שאפשר להתקשר למכון שבו עברת את הבדיקה ולשאול.

אם נעשית למפקטומיה של גוש קטן 1 סמ באיזור חיצוני עליון של השד, החלל שנוצר בתוך השד לאחר הכריתה מתמלא מעצמו בשומן לאחר זמן מה? או שצריך פלסטיקאי לשיחזור?

לקריאה נוספת והעמקה

אני אמורה בעוד שבוע לעבור למפקטומיה של גוש טיפונת יותר קטן - 0.6 מ"מ - באיזור לא חיצוני, ולי הכירורג אמר שאין צורך בשיחזור השד, ושזה לא יקלקל את צורת השד אם כי תישאר צלקת. מקווה שמישהי שעברה את הפרוצדורה דגודל דומה תוכל לענות לך יותר בודאות.

אילנית שלום, למפקטומיה של גוש בגודל 1 ס"מ בחלקו העליון החיצוני של השד יכולה לגרום לשקע באזור הצלקת\חתך, שינוי מנח הפטמה- מה שנתפס כא-סימטריה בעיני המתבוננת. יש אפשרות של תיקון במהלך ניתוח הלמפקטומיה עצמו (אונקופלסטיה). ויש גם אפשרות של תיקון מאוחר בניתוח נפרד- באמצעות הזרקות שומן לאזור הצלקת ואף תיקון של השד הנגדי (הקטנתו, הרמתו) במידת הצורך. מומלץ לגשת לפני ביצוע הלמפקטומיה לפלסטיקאי להמשך התייעצות, בברכה, פרופ' ליאור הלר

09/12/2017 | 06:38 | מאת: פגועה

אחרי 12 טיפולי טקסול + קרבופלטין ולפני טיפולי אדיאמצין + ציטוקסן האם תתכן פגיעה אנטומית במערכת השתן, בצורה כזו שהטלת השתן מתפזרת כמו ממטרה ולא יוצאת בזרם ישר ? זוהי פגיעה קשה באיכות החיים מעבר לכל הפגיעות הקשות והנלוות למחלה זו . האם זה ישתפר לאחר הפסקת הכימוטרפיה או שזה ישאר לעד ומה יש לעשות כדי לפתור זאת ? 

לקריאה נוספת והעמקה

אני לא חושבת שיש קשר בין הדברים. כימוצרפיה לא גורמת לבעיות אנטומיות. ממליצה לפנות לאורו-גינקולוג (רופא נשים שמתמחה בבעיות של רצפת אגן ומערכת השתן) לבדיקה, ולפי הממצאים להתייעץ עם האונקולוג המטפל לגבי ההמשך

10/12/2017 | 13:00 | מאת: ליאנה

למה השתן מתפזר כמו ממטרה? יש לזה הסבר: לנשים יש שערות באיזור הערווה כולל סביב פתח השתן. השערות עוזרות למקד את זרם השתן ואז הוא יוצא כפס אחד. בעקבות הכימותרפיה נושרות כל השערות באיזור, ולכן כאשר השתן יוצא הוא מתפזר כמו ממטרה. הוכחה לכך? גם אשה שמסירה שיערות מאיזור הערווה סובלת מבעיה דומה. כאשר תסיימי טיפולים ויצמח שיער תיפטר הבעיה! בינתיים רפדי בנייר טואלט את מושב האסלה ושבי.

08/12/2017 | 06:38 | מאת: ירדנה

מטופלת בטקסול קרבו ופיתחתי נוירופתיה האם יש סיכוי שזה יעבור ? מתי ? האם יש סיכוי שזה נגרם בעקבות העירוי שלא ישב טכנית במיקום הנכון בווריד ?

לקריאה נוספת והעמקה

הי, נוירופתיה לרוב עוברת תוך כמה שבועות עד חודשים (תלוי מתי מפסיקים את הטיפול מהרגע שהיא מופיעה). אם ממשיכים את הטיפול הרבה זמן תוך כדי שזה כבר קיים, יכול גם לא לחלוף. זה לא נגרם בגלל מיקום של עירוי, אלא בגלל התכונות של טקסול - פגיעה במעטפת העצבים הפריפריים.

10/12/2017 | 16:03 | מאת: ירדנה

תודה על תשובתך המעודדת. הפסקת הטיפול נעשתה ישר כשזה נתגלה. במצב כזה - תוך כמה זמן להערכת זה יחלוף ? כמו כן קראתי באיזשהו מקום שמשנה קצב הטפטוף של העירוי וחשבתי שאולי גם קשור מקום העירוי, משום מה הייתה כמו סתימה בעירוי ווהשטיפה אף יצאה החוצה (השטיפה אחרי ההכנה לכימו ולפני מתן הכימו) האם גם במצב זה - זה לא יכול להיות הגורם ? מראש, מודה לך על כל התשובות !!!

אין לדעת תוך כמה זמן יחלוף, זה שונה מאישה לאישה. לא סביר שבריחת השטיפה או התרופה מחוץ לוריד תגרום לנוירופתיה, אין בזה הגיון מדעי בגלל המנגנון של נוירופתיה.

שלום, לי היו הסתיידויות שבביופסיה התגלו DCIS + מרכיב חודרני. גידולים 2,3,5, מ"מ. רגישות להורמונים + HER 2. בלוטות נקיות. עברתי מסטקטומי כי זה היה מפוזר ללא גוש. ללא הקרנות וכימו. לא רצו לתת לי ארימידקס בגלל שאין גרורות וגידולים קטנים. עכשיו אחרי 3 שנים של טמוקסיפן התחלתי ארימידקס, אבל קבלתי לא מקורי אלא אנאסטרזול. בסוף החודש אמורה לקחת אקטונל 150 מ"ג. אני עצמי נפגעת האלטרוקסין הגנרי ודי חוששת מכל תרופה גנרית. שאלות: היכן ואיך אוכל להשיג ארימידקס מקורי. יש לי אוסטיאופניה ואוסטאוארטריטיס,+ נסיגת חניכיים, לכן חוששת מאקטונל. עם כל הסיבוכים של ביפוספונטים. איך אוכל לקבל זריקות פרוליה.? האם יש הצעה לקומבינציה אחרת של טיפול. ? אני חברת קופ"ח כללית תל אביב. בת 70. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

ארימידקס מקורי אפשר להשיג כמעט בכל בית מרקחת, הרופא צריך לרשום במרשם "כדור מקורי של אסטרה זנקה". הקופה לרוב לא תממן את זה, אבל המחיר הוא לא בשמיים. לא חושבת שבמצב של אוסטאופניה את צריכה אקטונל, אבל אין לי את כל המידע. נסיגת חניכיים לא מסוכנת כשלוקחים ביספוספונטים, אך חשוב לשמור על הגיינת הפה, כדי להימנע מצורך בטיפולים כירורגיים. פרוליה יכולה לעשות לא פחות נזק לעצמות הלסת מביספוספונטים, ועל פניו לא נשמע לי שאת צריכה אותה. אם את רוצה בכל זאת לדעת אם כדאי או לא, ואם שווה את המחיר, תפני לאנדוקרינולוג מומחה לצפיפות עצם. יש גם אופציה להישאר עם טמוקסיפן, שישמור לך על צפיפות העצם, אבל ארימידקס נחשב לתרופה קצת יותר יעילה (אם כי השילוב של טמוקסיפן וארימידקס דומה ביעילותו לטמוקסיפן של 10 שנים).

תודה על תשובתך. ממנה הבנתי שיעילות טמוקסיפן 10 שנים = לשילוב של טמוקסיפן עם ארימידקס....אז למה בכ"ז ארימידקס נחשבת ליותר יעילה. ?? האם/מה הוא ההבדל בין ארימידקס מקורי לאנסטראזול ? האם פמרה יותר טובה ?? אולי במקום אקטונל שאמרת שלא צריך אקבל אקלסטה ? פעם בשנה. אמנם יש לי אוסטיאופניה אבל נפלתי לפני שנתיים והיה לי שבר בפרק כף היד . תודה רבה.

מספרית היתרון דומה. אין מחקרים שהשוו 10 שנים של טמוקסיפן לשילוב של טמוקסיפן עם ארימידקס או ארימידקס לבד ל-5 שנים. ההבדל בין תרופות מקור לגנריקה הוא בד"כ בחומרים הממיסים, החומר הפעיל הוא אותו חומר. פמרה לא יותר יעילה. האם אקלסטה יותר טובה מאקטונל - זה נושא שצריך להתייעץ עליו עם אנדוקרינולוג, עם כל הנתונים מול העיניים, לא אוכל לייעץ בפורום כזה וזה גם לא תחום התמחותי.

06/12/2017 | 07:19 | מאת: ליאורה

מטופלת ב טקסול + קרבופלטין לאחר 11 טיפולים, התחילו כאבים קלים, תחושת נפיחות באצבעות הרגליים והידיים... לא נמלול ! הוחלט לוותר על מנת הטקסול האחרונה ולתת רק קרבופלטין עקב נוירופתיה ועל מנת שלא להחמיר את המצב. א. האם אכן מדובר בנוירופתיה ? איך מאבחנים ? ב. מה המשמעות הרפואית של ויתור על הטקסול ( 1 מתוך 12) ?

לקריאה נוספת והעמקה

אין משמעות לויתור על טקסול אחד מתוך 12. אם ה-11 עשו את העבודה, אחד נוסף לא יעשה את ההבדל. ואם ה-11 לא עשו את העבודה, כנראה שאחד נוסף גם לא היה משנה. כאב יכול להיות סימן מוקדם של נוירופתיה (פגיעה עצבית) גם בלי תחושת נימול, והרבה פעמים אם ממשיכים את הטיפול, מתווספת גם תחושת נימול, לכן טוב שעצרו. אם רוצים לאבחן בצורה יותר וודאית, צריך לעשות בדיקה נוירולוגית.

06/12/2017 | 06:30 | מאת: ליהי

בפענוח של MRI כתבו שד ימין רקמה בלוטית. מה המשמעות?

לקריאה נוספת והעמקה

ליהי שלום, השד באופן טבעי מורכב מרקמה שומנית, רקמה בלוטית, הבלוטות עצמן וצינוריות. התיאור בפענוח ה MRI שכתבת מתאר רקמה תקינה. בריאות שלמה פרופ' ליאור הלר

לאחר טיפול באדריאמיצין, ציקלופוספמיד, טקסול: כמה זמן מאז שמסיימים טיפול הגוף מתנקה משאריות הכימו? האם זה נכון שבמהלך הכימו נוצרים רעלים שנאגרים ברקמות שומן או בעצמות ואפילו במוח? האם אפשר לזרז את הניקוי אם שותים הרבה מים ועושים דיאטת ניקוי רעלים? תוספי מזון כלשהם?

לקריאה נוספת והעמקה

הי, רוב התרופות מתפנות מהגוף תוך ימים ספורים. אין מידע ברור לגבי ההצטברות ברקמת שומן א במוח (לא עושים עבודות כאלה על בני אדם) לאורך זמן, אני לא מכירה שיטות לפינוי ע"י דיאטת ניקוי רעלים או תוספי תזונה (זה לא אומר שאין, אך זה לא במסגרת הרפואה הונבנציונלית). שתיה תמיד מומלצת, וכך גם אורח חיים בריא עד כמה שאפשר.

שלום, אמי בת 73, עם סרטן שד בדרגה 3, התחילה טיפול כימי לפני ניתוח. אחרי טיפול ב AC היא התחילה עם טקסול ובנוסף הרצפטין ופרג'טה ובעקבות חום ואפילו דלקת ריאות, הרופא שלה החליט להפסיק את הטיפול בטקסול לגמרי ולהשאיר רק את ההרצפטין והפרג'טה. רצינו לדעת האם זה פוגע ביעילות של המלחמה בסרטן, כי זה שונה מהטיפול שעליו הוחלט בהתחלה... תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הי, אנחנו לעיתים נאלצים לשנות או להפסיק טיפול בגלל תופעות לוואי. קשה לדעת אם אצל אותה חולה ספציפית זה פוגע ביעילות, כי יכול להיות ש-AC עשה את רוב העבודה, ובגידולים עם her2 חיובי יש הרבה יותר חשיבות להרצפטין ופרג'טה מאשר לטקסול. לכן טוב שיש את האופציה של הטיפול הביולוגי, מה שלא קורה בגידולים אחרים. נשמע שבמקה שלכם אין הרבה ברירה, ועדיף לא להסתכן בגיל 73 ולא להתעקש על טיפול פחות חשוב.

03/12/2017 | 20:26 | מאת: אתי

שלום רב, קיבלתי היום מרופא המשפחה את התוצאות הנ״ל: תיאור מאקרוסקופי- " קבוצות של תאים אפיתליאלים ללא אטי פיה אשר מסתדרים בצורה של פפילות. בנוסף כדוריות אדומות״ בבקשה אם אפשר לפענח ולומר לי מה הפירוש? תודה רבה...

לקריאה נוספת והעמקה

אתי שלום, לפי תיאור הביופסיה שכתבת קיימים תאים תקינים (ללא שינוי של ממאירות- זו המשמעות של היעדר אטיפיה) וכדוריות אדומות- שייתכן משני לפציעה במהלך נטילת הביופסיה. בכל מקרה כדי לתת אבחנה וודאית וחד משמעית- יש צורך בפענוח המלא של הבדיקה אך יחד עם זאת הרושם שמדובר בתוצאה תקינה. בריאות שלמה פרופ' ליאור הלר

08/12/2017 | 15:18 | מאת: פענוח תוצאת ביופסיה

תודה רבה על התשובה.. יתכן שהרופאה אשר ביצעה את הביופסיה פצעה אותי בטעות? כי עכשו בגלל הכדוריות האדומות שרואים אני אמורה לעבור בדיקת MRI ויתכן שאחכ ניתוח להוצאת הציסטה.. זה אמיתי?תודה...

פעם זה היה אחת מתשע... וכיום?

לקריאה נוספת והעמקה

תמר שלום, לפי הסטטיסטיקה העדכנית ממחקרים בארה"ב השכיחות היא 1:8. ההסברים האפשריים לעליה בשכיחות הם האבחון המוקדם, אמצעי ההדמיה המשוכללים וכמובן מודעות. חשוב לציין באותה ההזמדנות שאחוזי התמותה מהמחלה ירדו בשנים האחרונות- הודות לאבחון המוקדם ולאפשרויות הטיפול המגוון שקיימות. בריאות שלמה פרופ' ליאור הלר

03/12/2017 | 10:28 | מאת: נוי

שלום, רציתי לשאול לגבי בדיקת US תלת מימד שמאבחנת גושים אפילו פחות מס"מ, האם בדיקה כזו יעילה?

לקריאה נוספת והעמקה

נוי שלום, ישנן מגוון של בדיקות להדמיית שד וביניהן- אולטרסאונד, ממוגרפיה , mri. כל שיטה עם יתרונותיה. הבחירה תלויה במטרת הבדיקה, גיל האישה, מרקם השד, נוכחות שתלים וכו׳. הבדיקה שנחשבת הרגישה ביותר הינה בדיקת ה MRI. בכדי להתאים את הבדיקה עבורך- מומלץ לגשת לכירורג שד אם כי בנושא זה ניתן גם להתייעץ עם מומחה לרנטגן של השד. בריאות שלמה, פרופ' ליאור הלר.

03/12/2017 | 09:10 | מאת: שדרה

שלום רב, לפני כארבע וחצי שנים היה לי DCIS אחרי ניתוח והקרנות . כיום מטופלת בפמרה ובריאה. הומלץ לי לקבל חיסון פרבנר 13 נגד דלקת ריאות. האם מותר. תודה שרה.

לקריאה נוספת והעמקה

הי, אין שום בעיה, מותר לעשות חיסון לדלקת ריאות, וגם לשפעת

30/11/2017 | 12:22 | מאת: האגודה למלחמה בסרטן

האגודה למלחמה בסרטן מזמינה ליום עיון בנושא נשאות גנטית: סרטן השד, השחלה, הערמונית והלבלב שיתקיים ביום שני, 4.12.17 במטה האגודה למלחמה בסרטן, 'בית מטי', לזכרה של מטילדה רקנאטי ז"ל, רח' רביבים 7 גבעתיים, קומה 3, אולם 'סוזי'. בהנחיית ד"ר רונן ברנר, מנהל המכון האונקולוגי, מרכז רפואי וולפסון. בתוכנית: 09:30 -10:00 10:00 – 12:10 התכנסות ודברי ברכה מירי זיו, מנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן הרצאות : • אבחון ודילמות ביחס לטיפול מונע ד"ר שני פאלוך שמעון, מנהלת היחידה לאונקולוגיה של השד, המכון האונקולוגי, המרכז רפואי שערי צדק. • טיפול מותאם לנשאים פרופ' תמר פרץ, מנהלת מכון שרת לאונקולוגיה, המרכז הרפואי הדסה עין-כרם. • אונקוגנטיקה - ערמונית ולבלב פרופ' איתן פרידמן, מנהל היחידה לאונקוגנטיקה, המרכז הרפואי ע"ש ח. שיבא, תל השומר. • אונקוגנטיקה - שד שחלה ד"ר שרי ליברמן, יועצת גנטית, המכון לגנטיקה רפואית, המרכז הרפואי שערי צדק. • לחיות עם הידיעה - התועלת אל מול המחיר טל יעקבי, פסיכולוגית, המכון האונקולגי ומרפאת נשאיות, המרכז הרפואי מאיר. 12.10 – 12:40 הפסקה 12:40 – 13:40 פאנל שאלות ותשובות בהשתתפות המרצים מיום העיון. יום העיון מיועד לחולים, למחלימים ולבני משפחותיהם, וההשתתפות בו אינה כרוכה בתשלום! בשל מספר המקומות המוגבל, יש להירשם מראש באתר האגודה למלחמה בסרטן: www.cancer.org.il/carriers/2017 או במחלקת השיקום באגודה למלחמה בסרטן: מיכל: 03-5721678 / לימור: 03-5721615 / מלי: 03-5721670 / סילויה: 03-5721618. יום העיון באדיבות חברת אסטראזניקה

28/11/2017 | 19:32 | מאת: איריס בן שלום פריגמן

קיבלתי תוצאות של בדיקת mri והתוצאה אומרת "מחלה שאתית מולטיפוקלית מולטיצנטרית המערבת את מרבית חלקו הליטרי של שד ימין " מה זה אומר?האם זה אומר שזה התפשט גם מחוץ לשד לאיברים אחרים?האם אפשרי שתענו לי לא במייל אלא בדרך אחרת

לקריאה נוספת והעמקה

איריס שלום, משמעות תוצאת בדיקת ה MRI שכתבת היא שמדובר במספר מוקדים של גידול בחלקו הצידי של שד ימין אבל התהליך ממוקד רק בשד. כחלק מהבירור השגרתי מקובל לבצע בדיקת PET CT כלל גופית. כאמור בדיקת MRI מתייחסת לבדיקת השדיים ובית החזה כך שהתוצאות מתייחסות רק לאזור זה. אנא גשי עם התוצאה לכירורג שד להמשך ברור וטיפול מתאים, בריאות שלמה פרופ ליאור הלר

האם קבלת עירוי הרצפטין מספר ימים לפני ביצוע MRI שד עלול לגרום לתוצאות לא מדוייקות? האם עלולה להיות תגובה בין ההרצפטין שעדיין נמצא בגוף לבין חומר הניגוד המוזרק בזמן הבדיקה?

לקריאה נוספת והעמקה

אין בעיה לבצע MRI אחרי קבלת הרצפטין, ואין תגובות בין חומר הניגוד להרצפטין.

28/11/2017 | 14:57 | מאת: האגדה למלחמה בסרטן

האגודה למלחמה בסרטן מזמינה ליום עיון בנושא איכות חיים שיתקיים ביום רביעי, 29.11.17 במטה האגודה למלחמה בסרטן, 'בית מטי', לזכרה של מטילדה רקנאטי ז"ל, רח' רביבים 7 גבעתיים, קומה 3, אולם 'סוזי'. בהנחיית ד"ר רתם תלם, מ"מ מנהלת שירות גריאטרי באשפוז כללי ורפואה פליאטיבית, המערך האונקולוגי, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי. בתוכנית: 09:30 -10:00 10:00 – 12:00 התכנסות ודברי ברכה מירי זיו, מנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן. הרצאות : • הבריאות גם בידיים שלך - הפחתת הסיכון לחלות בסרטן, תזונה ואורחות חיים לימור בן חיים, תזונאית, האגודה למלחמה בסרטן. • רפואה שלמה, לא רק משלימה – הוכחות ומחקרים ד"ר יאיר מימון PhD, ד"ר לרפואה סינית, מרכז טל לאונקולוגיה אינטגרטיבית, תל השומר. • רפואת הפה - שמירה על בריאות השן בעקבות טיפולים ד"ר יהודה צדיק, מנהל המרפאה לרפואת הפה לחולים המטולוגיים ואונקולוגיים, המחלקה לרפואת הפה, בית הספר לרפואת שיניים של האוניברסיטה העברית והדסה, ירושלים. • היבטים הקשורים לאיכות חיים במהלך הטיפולים, כולל טיפול בכאב ד"ר אורה רוזנגרטן, מנהלת היחידה לאונקולוגיה גינקולוגית, המערך האונקולוגי, המרכז הרפואי שערי צדק. 12.00 – 12:30 הפסקה 12:30 – 13:30 פאנל שאלות ותשובות בהשתתפות המרצים מיום העיון. יום העיון מיועד לחולים, למחלימים ולבני משפחותיהם, וההשתתפות בו אינה כרוכה בתשלום! בשל מספר המקומות המוגבל, יש להירשם מראש באתר האגודה למלחמה בסרטן: www.cancer.org.il/Qualitylife/2017 או במחלקת השיקום באגודה למלחמה בסרטן: מיכל: 03-5721678 / לימור: 03-5721615 / מלי: 03-5721670 / סילויה: 03-5721618. האולם ממוזג – יש להצטייד בלבוש חם! יום העיון באדיבות BMS וטבע

27/11/2017 | 19:44 | מאת: מלי

האם ידוע על נשים שחלו בסרטן שד וחיו לאחר מכן 30-40 שנה ללא חזרת המחלה? יש מחקרים כמה אחוז מהחולות הגיעו לגיל מעל 85 ?

לקריאה נוספת והעמקה

יש מחקרים, אך קשה לענות על שאלה כזו בלי מידע ספציפי על שלב גילוי המחלה (גודל הגידול, בלוטות נגועות, מצב קולטנים), שכמובן משפיע על סיכויי הבראה. זה יכול לנוע בין 99% במחלה שלב 0 לפחות מ-1% במחלה שאובחנה בשלב גרורתי.

הרגשתי כאב בשד השמאלי כשמיששתי הרגשתי גולה באזור שקרוב לבית השחי הגולה ממשיכה למעיין צינורית שמגיעה עד קרוב לאזור הפטמה. מה זה יכול להיות? מה לעשות עכשיו?

לקבוע תור לכירורגית שד וללכת להיבדק. רפואה שלמה

מסכימה. אפשר גם לכירורג. אי אפשר לתת תשובה רצינית בלי לראות בעיניים ולבדוק

27/11/2017 | 14:28 | מאת: יאיר

שלום רב, אימי בת 84, אובחן אצלה לפני שנה וסרטן שד 5/16, הטיפול היחיד שניתן לה במשך שנה וחצי הוא טיפול הורמונלי - לטרוזול. לאחר נסיגה קלה במחלה שהתגלתה בפט סיטי 1/17, המשכנו עם לטרוזול, והכל היה בסדר. ב8/17 החלו כאבים בחזה ובצלעות, ונשלחנו לבדיקות אולטרסאונד, בגלל התעקשותי, נשלחנו לבדיקת פט סיטי נוספת 11/17 והתוצאות היו איומות לצערי, גרורות בשלד, עצמות, עו"ש, צלעות וא גוש בראות. נותרנו חסרי אונים לנוכח הממצאים. האונקולוגית הכינה תוכנית טיפול הכוללת זריקות זומרה (אחת ל3 חודשים) וזריקות פסלודקס (בהתחלה פעמיים בחודש ואחכ כל חודש), וכן טיפול בהקרנות ממוקדות בעו"ש וצלעות. הזריקות יחלו השבוע והקרנות בעוד שלושה שבועות בערך. מפאת גילה של אימי, אני חושש מאוד מהקרנות ורואה זאת כגזר דין מוות. גם לנוכח הכאב והסבל הכרוכים בכך... אשמח לשמוע את המלצתכם כולל הסיכונים....והאם הקרנות הינם בלתי נמנעים... בנוסף, אני חושב על טיפול אלטרנטיבי פרטי בגרמניה (היפרתרמיה, חמצן, אוזון, ויטמין C, B17 וכו) בכדי לנסות ולגאול אותה מייסורים... מצ"ב סיכום ביקור בברכה יאיר ,

לקריאה נוספת והעמקה
27/11/2017 | 19:41 | מאת: מישהי

ההקרנות מצמצמות את בגרורות ובכך עשויות להקל על הכאבים. מהו רצונה של אמא שלך? אם כל רצונה הוא לא לסבול, אך ייתכן שחייה יהיו קצרים יותר, סעו לטיפול בגרמניה.

אי אפשר לראות קובץ מצורף. בכל מקרה, ההקרנות לא מחמירות את הכאב אלא אמורות להקל עליו יותר מהר מאשר טיפול הורמונלי. כמובן שיכולות להיות תופעות לוואי, אבל הן תלויות באזור הקרינה (רופא הקרינה יסביר לכם ספציפית לפי האזור). הקרינה אינה גזר דין מוות, מחלה לא מטופלת בהחלט יכולה להיות כזו מהר יותר מאשר עם טיפול. לגבי טיפול בגרמניה - אין לי נסיון מחולות שלי שעשו את זה, כך שאין לי דעה בנושא. אין ספרות מאוד נרחבת בנושא. לא יודעת עד כמה נסיעה לגרמניה בגיל 84 תשפר את איכות חייה של אימך, אבל זו צריכה להיות ההחלטה שלה. אפשר גם להוסיף אייברנס לפסלודקס כדי להעלות את יעילות הטיפול. לא בסל (ביטוחים פרטיים מכסים), אך גם הנסיעה לגרמניה אינה זולה.

28/11/2017 | 14:52 | מאת: יאיר

ד"ר ברנשטיין, תודה על תשובתך העניינית ! לגבי ההקרנות, מדובר בהקרנות ממוקדות אשר לא מכסות את כל הגרורות שנמצאות בכל העצמות מפאת הסיכון לפגוע לתאים בריאים... האם זה "לא לתפוש דג קטן, כל עוד הכרישים חוגגים" ? מצ"ב פענוח פט סיטי וסיכום ביקור אונקולוג בנוסף, דיברתי עם אונקולוג מגרמניה שאמר, שהבעיה הראשונה של הפלבוציקליב היא שהיא יקרה (28,500 ש"ח לחודש טיפול), והבעיה השנייה היא האפקטיביות של התרופה והיא עשויה להזיק לחלק מהמטופלים ולא להקל. האם יש סטטיסטיקה לגבי הטיפול בתרופה ? אני עדיין מתעניין בטיפול תומך בגרמניה אחרי ההקרנות..... תודה ענקית ד"ר !!!! בברכה יאיר

הקבצים לא עולים פה בפורום. בכל מקרה, אתה מעלה שאלות לשיחה פנים מול פנים, ולא אוכל לייעץ בצורה עיניינית בלי לראות את החולה בעיניים. באופן כללי, מטרת הקרינה היא לא "לתפוס דג קטן" אלא להקל על כאבים, אין שום ניסיון לטפל במחלה הנרחבת בקרינה. לזה נותנים טיפול תרופתי, כשברור לנו שהוא לא עוזר לכולם. הסיכוי שפלבוציקליב יזיק הוא קטן ביותר (אחוזים בודדים), יכול להיות שלא יועיל, אבל זה נכון לכל טיפול אונקולוגי (וגם אלטרנטיבי). בהשוואה לפסלודקס לבד השילוב מעלה סיכוי לתגובה, וגם מכפיל את הזמן של אותה תגובה (עצירה או נסיגה של המחלה עד שהתרופות יפסיקו להשפיע). מסקרן אותי איזה אחוזי הצלחה יש לטיפול שהציעו בגרמניה... מקווה שתקבלו החלטות נכונות בשביל אמא

25/11/2017 | 23:05 | מאת: מיטל

היי, לוקחת טמוקסיפן של טבע כבר שנתיים. עכשיו היה חסר בבית מרקחת ונתנו לי טמוקסיפן של relon chem. האם זה בדיוק אותו הדבר? קצת חוששת להחליף כדור אחרי שנתיים..

לקריאה נוספת והעמקה

החומר הפעיל אותו דבר. תופעות לוואי יכולות להיות מעט שונות (לטוב ולרע) בגלל חומרים לא פעילים. אין סיבה לחשוש. אם יהיו תופעות לוואי, צריך יהיה לבקש מקופ"ח לממן את התרופה של טבע, או תחליף אחר אם קיים אצלם (לא ידוע לי שטבע הפסיקו לייצר, כנראה שפשוט מצאו תרופה זולה יותר)

שלום האם חולה אונקולוגית שלקחה 8 שנים טמוקסיפן לאחר שעברה כימוטרפיה והקרנות . והפסיקה לקחת את הטמוקסיפן לפני שנה. יכולה לקחת לוסטרל?

לקריאה נוספת והעמקה

כן, אין שום בעיה

25/11/2017 | 08:48 | מאת: א ח ת

האם ניתן לפרט מהם סוגי השחזור הקיימים ומהם היתרונות / חסרונות של כל אחד מהם ? ת ו ד ה. 

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, את אופציות שחזור השד ניתן לחלק עפ"י: 1. מועד השחזור: ישנו שחזור מיידי - כלומר באותו הניתוח בו מתבצעת הכריתה עצמה מתבצע גם שחזור השד. וישנו שחזור מאוחר- כלומר השחזור מתבצע בניתוח נפרד, לרוב מספר חודשים לאחר הכריתה. באופן כללי ניתן לומר שהמגמה כיום היא לכיוון שחזור מיידי. 2. סוג השחזור: קיימות אופציות מגוונות וביניהן: שתל סיליקון, שחזור עם מותחן רקמות (מזכיר בצורתו שתל אך מצריך ניפוחים חוזרים ומתיחת העור עד להגעה לגודל רצוי ובהמשך בניתוח נוסף בו מוחלף לשתל), שחזור מרקמות גוף עצמוניות (אוטולוגי) כגון בטן, גב ושילוב של כל הנ"ל (שתל+ אוטולוגי). בחירת השחזור מושפעת מסוג הכריתה, הצורך בטיפולים משלימים כמו כימותרפיה, קרינה וכמובן רצון המטופלת. עלייך לגשת באופן אישי לפלסטיקאי מומחה בכדי להתאים את האופציה הטובה עבורך בהתאם ליתרונותיה ולחסרונותיה של כל שיטה. בברכת בריאות שלמה פרופ׳ ליאור הלר

שלום. האם יש מניעה לחולה אונקולוגית לקחת ציפרלקס לאחר שלקחה טמוקסיפן במשך 8 שנים. החולה בת 62 לפני שנה הפסיקה את הטמוקסיפן.היא עוברת תקופה של חרדות ודיכאון. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין מניעה, יש חולות שלוקחות את התרופות האלה במקביל.

22/11/2017 | 22:59 | מאת: NOT_FOUND

האם קסלודה גורמת לנשירת שיער?

23/11/2017 | 06:50 | מאת: NOT_FOUND

ואיך ניתן לטפל או להקל על הדמעות בעיניים ועל הסדקים והכוויות בידיים וברגליים?

קסלודה לבד לא גורמת לנשירה מלאה, כל יכולה לגרום לדילול קל. לדמעת וכוויות יש טיפול מקומי (טיפות / משחות) ו/או הורדת מינון. תתייעצי עם האונקולוג / אחות מתאמת שיתרשמו מחומרת הבעיה ויתאימו את הטיפול האופטימלי

07/01/2018 | 21:25 | מאת: NOT_FOUND

תודה רבה!

22/11/2017 | 01:17 | מאת: אתי

האם ייתכן שמרקרים של סרטן שד יעלו בזמן שיש חום או העלייה במרקרים קשורה רק להתקדמות במחלה?

לקריאה נוספת והעמקה

תלוי איזה מרמקרים ותלוי כמה עלו, אבל יכולים לעלות לאו דווקא בגלל התקדמות מחלה, אלא מסיבות נוספות. חום זו לא סיבה קלסית, אבל דלקת משמעותית בגוף יכולה להעלות מרקרים (שוב, תלוי איזה ותלוי באיזו עליה מדובר)

21/11/2017 | 11:26 | מאת: רונן

שלום, אני נשא brca1 ורציתי לדעת האם יש צורך במעקב כלשהו כמו אצל כירורג שד לדוגמא או שאפשר להתעלם ולהמשיך בחיי בלי לייחס לזה חשיבות?

לקריאה נוספת והעמקה

בגדול אפשר די להמשיך בחייך. אחרי גיל 40 מומלץ להיפגש עם כירורג כדי שיראה לך איך עושים בדיקה עצמית מדי כמה שבועות-חודשים ויתרשם אם יש צורך לעשות בדיקות כמו ממוגרפיה (יש גברים שעושים להם). תזכור שהסיכון האבסולוטי הוא פחות מ-5%, אז הכל בפרופורציות. כמו כן, יש סיכון מעט מוגבר לסרטן ערמונית וספק גם לבלב (תלוי בסיפור המשפחתי). לגבי ערמונית אפשר להתייעץ עם אורולוג, לגבי לבלב אין ממש המלצות ברורות איך לעקוב, אבל אם יש במשפחה, כדאי להתייעץ עם רופא גסטרו. וכמובן שיש לזה השלכה לגבי הבנות / אחיות שלך. מאמינה שהוסבר לך במהלך ייעוץ גנטי

21/11/2017 | 08:30 | מאת: רבקה

מהם השיקולים בהחלטה לגבי סוג הניתוח ? האם עצם העובדה שאני טריפל נגטיב - היא זו שתגרום לכריתה מלאה ? האם העובדה שמעבר ל DUCT שהצטמצם מאד יש לי גם DCIS היא זו שתגרום לגבי כריתה מלאה ? אשמח להבהרה לגבי החלטה זו.

לקריאה נוספת והעמקה

יש הרבה שיקולים. קודם כל תוצאה קוסמטית צפויה מניתוח חלקי לעומת מלא, וזה תלוי בין השאר בגודל הגידול לעומת גודל השד. DCIS מקובל להוציא יחד עם הגידול החודרני, אז אם השטח שלו גדול, יכול להשפיע על היקף הניתוח. יש גם שיקולים כמו רקע תורשתי (אם קיים), אפשרות להימנע מקרינה עם כריתה מלאה (בתנאי שלא היו בלוטות נגועות), רצון שלך, יכולת של המנתח לבצע עבודה יפה עם שימור שד, זמן החלמה, ועוד. על כל אלה כדאי לדבר עם אונקולוג, כירורג ופלסטיקאי...

תודה על תשובתך מהו מבחינתך שטח נרחב של dcis ( האם זו הכוונה להסתיידויות ?) ? ובמקרה של כריתה מלאה מהי ההמלצה שלכם לסוג השחזור ? כמו כן מהו זמן ההחלמה הצפוי מניתוח כריתה מלא מול חלקית ?

אין מספר כשמדברים על שטח. זה שטח הסתיידויות לעומת כמות השד הבריא מסביב, שתאפשר או לא תוצאה קוסמטית יפה. סוג השחזור זה תחום של פלסטיקאים, לא חושבת שיש תשובה אחת לכולן, זה תלוי בהמון משתנים וצריך להכיר אותך ולראות אותך כדי להמליץ. זמן החלצה אחרי כריתה מלאה - סביב 3 שבועות, אחרי חלקית - מספר ימים

בהנחה שהגידול הממאיר (DUCT) נעלם לגמרי, בעקבות הטיפול הכימותרפי, מדוע עדיין צריך לנתח ? ולחילופין, נניח שהיה רק DCIS - גם היה צורך בניתוח ?

תודה מראש

DCIS צריך להיות בחוץ, אחרת זה עניין של זמן עד שיהפוך לגידול ממאיר. לגבי היעלמות הגידול החודרני - אי אפשר לסמוך על בדיקת MRI ב-100% שבאמת כל הגידול נעלם, שהרי לכל בדיקת הדמיה יש מגבלת רזולוציה. קורה שה-MRI אחרי הטיפול נקי, ובניתוח הפתולוג מוצא שארית מחלה. שארית מחלה חודרנית, אם יש כזאת (ואין דרך לדעת בלי לנתח) לא רצוי להשאיר בשד. במקרים מאוד נדירים, וזה לא המקום להיכנס לפרטים, האונקולוג מעלה אפשרות של לא לנתח אלא להקרין בלבד, אבל זה עדיין לא הסטנדרט של טיפול ולא נבדק בשום מחקר מסודר, כך שזה סוג של הימור, בטח כשאין סיבה רפואית לא לנתח. אם יש לך ספקות לגבי הניתוח, תעלי את החששות והשאלות מול הרופא המטפל, שיש לו את כל המידע עליך ועל מצב המחלה לפני ואחרי הטיפול. ותמיד אפשר לקבל חוות דעת נוספת של כירורג ו/או פלסטיקאי

20/11/2017 | 10:43 | מאת: לימור

האם מיפוי עצמות וסיטי רגיל של בטן חזה יכולים להיות בדיקה חלופית במקום פט סיטי להערכת היקף המחלה בסרטן שד ?

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט יכולים, וזה מאוד מקובל בחו"ל. נחשב מעט פחות רגיש מפט, אבל לא באופן דרמטי

20/11/2017 | 10:41 | מאת: לימור

האם כימותרפיה או טיפול ביולוגי (הרצפטין פרג׳טה) עשויים לשבש את תוצאות הפט סיטי? כמה זמן לאחר טיפול צריך להמתין לפני שעושים פט סיטי?

לקריאה נוספת והעמקה

לא אמורים "לשבש", אבל יכולים "לכבות" מחלה פעילה, אם יש. מומלץ שבועיים-שלושה אחרי הטיפול

שנתיים לאחר מספקטומי ..כל הביקורות במרפאה מאז הכריתה היו בסדר ..יצא לי כתם אדום על השד האם אני אמורה לדאוג זה באותו צד של הכריתה...

לקריאה נוספת והעמקה

קשה להגיד בלי לראות את הכתם. תלוי בגודל, צורה וכו'. אם לא עובר תוך שבוע, תראי לכירורג או אונקולוג שלך

18/11/2017 | 08:34 | מאת: דבי

ניתוח שד הוצא גוש מבית השחי ו6 לימפות נגועות ועוד 17 מסביב כימו והקרנות . למה עלי ליטול שנים לטרוזול ומה אם לא אטול.

18/11/2017 | 08:37 | מאת: דבי

ומה לגבי תאי סרטן שנעו בגוף לטחול וכבד הטיפול הכימי טיפל בהם ???גם!!?

לא לגמרי מבינה את החצי השני של השאלה. נותנים לטרוזול כדי להוריד סיכון להופעת מחלה גרורתית. אם לא תקחי, הסיכון לכך גבוה יותר מאשר אם תקחי. מעבר לזה, כיוון שאין לי את המידע המלא, כדאי לשאול את האונקולוג המטפל

16/11/2017 | 21:05 | מאת: הילה

נשלחתי לבצע ביופסיה, עקב גוש שנמצא במימוש (הממוגראפיה היתה תקינה, אך בכל זאת הכירורג ביקש לבצע ביופסיה). הכירורג לא נמצא בארץ. אשמח להבין מה משמעות התוצאות - Core of rt breast tissue showing extensive fibrosis adenosis and focal usual duct hyperplasia. תודה רבה!!!

לקריאה נוספת והעמקה

התוצאה שפירה - רקמת צלקת / התרבות שפירה של תאים. לא מצריך שום טיפול אלא מעקב בלבד