פצעים באזור כריתת השד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

27/12/2016 | 08:10 | מאת: דני

שלום , רעייתי חלתה לפני 18 שנה (1998) בסרטן השד רמה 2 , עברה כריתה מלאה כימוטרפיה והקרנות לקחה טמוקסיפן 5 שנים מאז לא התגלתה בגופה המחלה. אתמול בבדיקה שגרתית ראה האונקולוג 2 פצעים קטנים מאד וחשודים במקום הכריתה . צבעם כצבע העור רק שצורתם מוזרה כמו מעין פטריה או צורת פרח חמניה. האונקולוג החליט לחכות עוד 3 חודשים ולראות לאן זה הולך לפני ביופסיה. שאלה: האם ידוע על חזרה של הסרטן האוריגינלי אחרי כל כך הרבה זמן? האם יתכן סרטן חדש לחלוטין שאינו חוזר על פני העור באותו מקום ?

29/12/2016 | 07:19 | מאת: דני

שבוע אחרי הבדיקה של האונקולוגית אשתי אמרה שהפצעים נעלמו לבד, יתכן שזאת התראת שווא ? אלה היו פצעי זיעה ? בתודה

31/12/2016 | 18:03 | מאת: ד"ר קוצ'וק

שלום כמובן יש סיבות שונות להופעת פצעים בעור- סיבה השכיחה- זיהומים, גם קיימת אפשרות של חזרת המחלה- אבל זה שפצעים חלפו - סימן טוב. עדיין חשוב לעקוב אחרי מקום ובמידה ומופיעים שוב- לפנות לרופא מטפל בברכה

מנהל פורום סרטן השד