שאלה מקצועית- גידולי CDI/CDis

דיון מתוך פורום  סרטן השד

06/03/2017 | 19:41 | מאת: אלחנדרה אמיר

האם גידול CDI חובה שייגרם כהשלכה ישירה של גידולי CDis או שגידולי CDi יכולים להתפתח כתוצאה מגורמים אחרים? אם כן, מה אחוז הקשר בין CDis לבין CDI משמע, האם גידולי CDI מתפתחים מההתחלה כגידולים פולשניים או חייבים להתחיל כגידולי CDis?

07/03/2017 | 19:20 | מאת: פרופ' דינה לב

הי אלחנדרה, אני מניחה שאת מתכוונת IDC וDCIS?! לא בכל מקרה של IDC קיים קומפוננט של DCIS ועל כן לשאלתך, אין הוכחה חד משמעית שכל IDC בהכרח מצריך DCIS טרם התפתחותו. בנוסף, לא כל DCIS יהפוך בהכרח לIDC אך אין בידינו הכלים לדעת מי כן ומי לא. מקווה שזה עונה על שאלתך, דינה

מנהל פורום סרטן השד