נטילת קולוסאל כמה שנים

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

30/12/2017 | 23:40 | מאת: סימה

האם נטילת קולוטאל כשלוש שנים יכולה לגרום לגרד בפי הטבעת? אציין כי אני חולת סוכרת ומקבלת אינסולין

Colotal, אשר החומר הפעיל בו הוא Mebeverine, הינו תכשיר מרפה שרירים ונוגד עוויתות אשר פועל ישירות על השריר החלק של מערכת העיכול. לתכשיר זה ישנה תופעת לוואי אפשרית של אורטיקריה, שמתאפיינת בנגעים מגרדים על פני העור. מפנייתך משתמע כי הגירוד הינו מקומי ומוגבל לאיזור פי הטבעת בלבד, וכי הוא התחיל לאחר 3 שנים של שימוש בתכשיר. ככלל, סמיכות בין תופעת לוואי לתחילת שימוש בתרופה מעלה את הסבירות לקשר סיבתי, אך לא ניתן לשלול קשר במידה גם במידה ותופעת הלוואי התפתחה שלא בסמיכות לתחילת השימוש בתכשיר. במידה ותופעת הלוואי אינה חולפת, יש לפנות לייעוץ רפואי.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי