ציפרלקס אפילפסיה וכו'

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

25/11/2017 | 14:15 | מאת: איתן

שלום רב אני בן 38. מזה כ18 שנים לא סבלתי מהתקף גראנד מל. היו לי 4 התקפים סך הכל עד לפני 18 שנים הראשון בגיל 14.5. כולם גראנד מל. אני נוטל למיקטל 200 מג ליום. לפני מספר חודשים היה לי סטרפטוקוק קיבלתי מוקסיפן וחוויתי התקף אלרגיה לא פשוט והגעתי למדא שם הזריקו חי והרגיעו את התקף האלרגיה. הייתי בלחץ גדול מאוד ובזמן שהותי שם החלו טיקים בגוף בעיקר בחזה (כלליים לא בראש). שאלתי מומחה גדול אלרגלוג _ד"ר קובי שדה) אמר שטיק יכול להיות סימפטום של התקף אלרגי גם אולי בגלל הלחץ. אלרגולוג אחר אמר שסביר שזה אפילפטי. אציין כי באותו רגע ביקשתי אסיוול וזה נרגע אחרי 20 דק בערך. לא יודע מה זה. השאלה שלי היא לגבי ציפרלקס. אני נמצא לעתים מדי מספר שנים בתקופות משבריות של חרדה שיוצר גם דיכאון וקושי תפקודי. אני שוקל לנסות ציפרלקס ( אחרי שניסיתי אמצעים רבים) כדי לבחון אולי ייטיב עימי לפחות לתקופה זמנית בתקופה זו. מה שמפחיד אותי שקראתי שזה יכול לעורר או לגרום להתקפים אפילפטיים וזה בקטגוריה של תופעות לווואי בשכיחות לא ידועה. לאור הרקע האישי שלי כפי שתיארתי ובהקשר הציפלקס האם תוכלו לומר לי האם אכן התרופה בעייתית ולא מומלצת לחולי אפילפסיה גם אם הם מאוזנים? האם יש תחליף טוב אחר שידוע לך לחולי אפילפסיה ? מאוד חשוב לי לתת הזדמנות לתרופה שעשתה שינוי חיובי להרבה אנשים אבל החשש לאור מה שאני קורא. כמו כן, האם יש בציפרלקס חומר שדומה במוקסיפן ויכול לגרום לי התקף אלרגיה? אודה לתשובתכם איתן

Cipralex, אשר החומר הפעיל בו הוא Escitalopram, הינו תכשיר ממשפחת ה SSRI (selective serotonine reuptake inhibitor) המותווה לטיפול במצבי דכאון וחרדה. השימוש בתכשיר זה (כמו בשאר התכשירים ממשפחה פרמקולוגית זו) בקרב חולי אפילפסיה שנוי במחלוקת. המידע בעלון של התכשיר מצביע על כך שהשימוש בתכשיר מקושר עם ירידת סף לפרכוסים, ועל כן ההנחיה בעלון הינה לנטר בצורה הדוקה את מטופלים בעלי אפילפסיה מאוזנת. יחד עם זאת, מחקרים שונים מראים כי השימוש ברוב התרופות האנטידפרסנטיות במינונים מקובלים, כולל SSRI, הינה בטוחה ומובילה לשינוי בדפוס ההתקפים רק במינון יתר. נקודות נוספת שיש לתת עליהן את הדעת בשילוב טיפול אנטי דכאוני/חרדתי עם Lamictal, הינן אינטרקציות אפשריות בין התרופות- אשר ישפיעו על ריכוזי התרופות בגוף, וכן את האפקט המשותף של התרופות על דיכוי מערכת העצבים המרכזית. יש לציין בהקשר זה כי ל Cipralex אין השפעה משמעותית על ריכוז ה Lamictal בגוף, אך החשש לדיכוי מערכת בעצבים בנטילה במקביל- קיים. הסיכון לתגובת רגישות יתר בנטילת Cipralex הינו נמוך (אך קיים). לסיכום, קיימות בשוק כיום תרופות רבות המותוות לדיכאון וחרדה. מומלץ לפנות לרופא המטפל המכיר את ההיסטוריה הרפואית על מנת להתאים לך את התרופה המומלצת לך, תוך הדרכה על ניטור מתאים בנטילה במקביל.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי