איבופן 400 במקום אתופן 400

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

08/12/2017 | 13:39 | מאת: יוסי

לדלקת בשריר הזרוע קבלתי מרשם לאתופן 400. האם במקום זה אפשר לקחת איבופן 400?

Ibufen, אשר החומר הפעיל בו הוא IBUPROFEN, הינו תכשיר נוגד דלקת לא סטרודיאלי, שניתן לקנות גם ללא מרשם רופא. Etopan, אשר החומר הפעיל בו הינו Etodolac, שייך גם הוא למשפחת נוגדי הדלקת שאינם סטרודיאליים. תכשירים מקבוצה זו מותווים, לרוב, לטיפול בכאב ומצבי דלקת. ל Etopan , בהשוואה ל Ibufen, סלקטיביות גבוהה יותר לאנזים מסוים, ולכן הוא בעל פוטנציאל נמוך יותר לגרום לתופעות לוואי בקיבה (כל עוד הוא נלקח במינון יומי שאינו עולה 600מ"ג). בנוסף, הפוטנטיות האנלגתית שלו גדולה משל Ibufen- וההשפעה של נטילת 200 מ"ג Etopan שוות ערך לנטילת 400 מ"ג Ibufen. לא ציינת בפנייתך את ההיסטוריה הרפואית שלך. ההחלטה האם ליטול תכשיר זה או אחר נתונה בידך וביד הרופא המטפל, וזאת עפ"י שיקולים של תועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי. מומלץ להיצמד להוראות הרופא המטפל וליידע את הרופא במידה ואתה שוקל אופציות חלופיות.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי