תופעות לוואי של ציפרלקס

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

12/03/2018 | 09:54 | מאת: מרי

שלום אני בת 50 והתחלתי לקחת ציפרלקס 10 מ"ג לפני כחודש. בשבוע האחרון החלו כאבים בפטמות עם רגישות לכל מגע כולל מגע של בד. האם זה יכול להיות תופעת לוואי של התרופה ? אציין שעברתי ממוגרפיה ואולטרסאונד לפני כחודשיים והיו תקינים למעט מספר ציסטות קטנות. תודה

13/03/2018 | 15:24 | מאת: ד"ר יהודית שטיינמץ

Cipralex, אשר החומר הפעיל בו הוא Escitalopram, הינו תכשיר ממשפחת ה SSRI (selective serotonine reuptake inhibitor), אשר משפיע על קליטת הסרוטונין במוח. בעלון לרופא של התכשיר, לא מצוינת תופעת לוואי של רגישות בפטמות. יחד עם זאת, במאגר תופעות הלוואי של ארגון הבריאות העולמי, ישנם 4 דיווחים אודות כאבי פטמות (שכיחות של 0.02%) ו22 דיווחים אודות כאב/אי נוחות בחזה (שכיחות 0.09%). יש לציין כי שכיחות תופעת הלוואי נובעת מכך שלתכשיר זה ישנם 24,000 דיווחי תופעות לוואי. במידה ותופעת הלוואי אינה חולפת או שהיא מחמירה, מומלץ לגשת לייעוץ רפואי נוסף.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי