טרמדול ומשככי כאבים אחרים

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

29/01/2018 | 17:39 | מאת: בתיה

שלום רב מפאת כאבי גב אני נוטלת לעתים זאלדיאר (המכיל טרמדול מ"ג 37.5), פעם אחת ביום. לעתים אני נוטלת רק טיפות טרמדול פעם ביום, משהו כמו 30 מ"ג. האם באותו היום אפשר לקחת, עם רווח של כמה שעות ,גם משכך כאבים המכיל קודאין (10 מ"ג)? או קוד אקמול המכיל 15מ"ג קודאין? ואם לא - אילו משככי מותר לקחת עם הטרמדול או הזאלדיאר? ושאלה נוספת: שמעתי כי מיזוג של 1 אקמול ו-1 אופטלגין הנלקחים יחדיו (!!) עושה פלאים ומפיג כאב ביעילות. האם מותר ליטול את שניהם יחדיו? בתודה וברכה בתיה

01/02/2018 | 09:12 | מאת: ד"ר יהודית שטיינמץ

ככלל, רצוי לטפל בתרופות נוגדות כאב במינון הנמוך ביותר ולזמן הקצר ביותר הנדרש. ההחלטה על סוג התכשיר, המינון ומשך הטיפול נקבע אינדיבידואלית לפי הרקע של המטופל ולפי ההתוויה. Zaldiar הינו תכשיר המכיל PARACETAMOL במינון 325 מ"ג ו TRAMADOL במינון 37.5 מ"ג ומותווה לטיפול בכאב בינוני עד חמור. לתכשיר זה פעילות אופיואידית אשר עלולה לדכא את מערכת העצבים המרכזית, ונטילתו בסמוך לקודאין עלולה להתבטא בעליית הסיכון לדיכוי מערכת העצבים המרכזית ודיכוי נשימתי. שילוב Acamol ו Optalgin הינו אפשרי- אך לא לאורך זמן. יש לשים לב כי התכשיר Zaldiar מכיל את החומר הפעיל PARACETAMOL אשר הינו החומר הפעיל ב Acamol. מינון גבוה של PARACETAMOL עלול לגרום לפגיעה כבדית ולכן כדי לא להסתכן בבלבול ועלייה מעבר למינון היומי המקסימלי (4 גר' ליום) מומלץ לא לשלב מספר תכשירים המכילים חומר פעיל זה. תוכלי לשלב את נטילת ה TRAMADOL (אשר אינו מכיל PARACETAMOL) עם נטילת Acamol ו Optalgin. כפי שכבר צוין, ייעוץ אודות שילוב משככי כאבים הינו אינדיבידואלי, ותלוי ברקע הרפואי. לא ציינת בפנייתך את הרקע הרפואי שלך. מומלץ להתייעץ ברופא המטפל המכיר את ההיסטוריה הרפואית לפני כל שינוי תרופתי.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי