משחות עור לאיבר מין.

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

09/01/2018 | 00:36 | מאת: יובל

שלום, לאחר התרדה הייתי אצל רופא עור שנתן לי משחת יומבוט, ולאחר 'היסוסים' הנחה למרוח על הפין לפני שינה..לאחר תקופה של טיפול ללא שיפור ואף החמרה החלפתי לרופא מומחה יותר שהפציר בי להפסיק טיפול, ולעבור לטיפול במשחה היקומיצין במינון שבוע1- 3 פעמים ביום, שבוע 2- פעמיים ביום, שבוע3- פעם ביום.(במגביל לרחוץ רק בשמן תינוקות) שאלה מה זו כל משחה, מה השפעותיה בפועל?.לבנתיים המתנתי עם הטיפול החדש מתוך לחץ..

התרופה יומובט מכילה את החומר Clobetasone שהינו ממשפחת הקורטיקוסטרואידים ומיועד לטיפול מקומי בדלקות עור וגרד עור המגיבים לקורטיקוסטרואידים. כמו בכל תרופה, השימוש ביומובט עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים כגון עלייה בסיכון לזיהום בעור, תופעות לוואי מקומיות בעור ותופעות לוואי סיסטמיות בעיקר כאשר נמרח על אזורים גדולים לתקופה ממושכת. רשימה מורחבת של תופעות לוואי ומידע נוסף ניתן למצוא בעלון לצרכן: https://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAlon.asp?tmpPath=/units/pharmacy/trufot/alonim/Rishum_6_130947817.pdf לאחר שיפור המצב ובהתאם להנחיות הרופא מומלץ להקטין את הכמות הנמרחת ותדירות המריחה עד למינימום הנדרש להקלת התסמינים. במידה ואין שיפור יש לחזור לרופא כפי שעשית. התכשיר היקומיצין מכיל hydrocortisone ו-Neomycin שהינם קורטיקוסטרואיד ואנטיביוטיקה בהתאמה כלומר מיועד לטיפול בדלקת עור אשר מלווה בזיהום. גם במקרה זה תופעות לוואי בעיקר מקומיות. גם פה במידה ולא חל שיפור לאחר שבוע או חלה הרעה, יש לחזור להיוועץ ברופא. לנוחיותך מידע נוסף בעלון: https://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAlon.asp?tmpPath=/units/pharmacy/trufot/alonim/Hycomycin_Skin_Oint_pt. pdf_1326862556241.pdf

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי