האם אפשר ליטול ציפרלקס ואטנט יחד?

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

11/02/2018 | 21:39 | מאת: NOT_FOUND

היי האם אפשר ליטול ציפרלקס 15 מג ואטנט יחד .אני בת 50 + ולוקחת אטנט לצורך ריכוז בהרצאות ובחינות...תודה

14/02/2018 | 13:54 | מאת: ד"ר יהודית שטיינמץ

Cipralex, אשר החומר הפעיל בו הוא Escitalopram, הינו תכשיר ממשפחת ה (selective SSRI serotonine reuptake inhibitor) המותווה לטיפול במצבי דכאון וחרדה. Attent, אשר החומרים הפעילים בו הם AMPHETAMINE ו DEXTROAMPHETAMINE, הינו תכשיר המותווה לטיפול בהפרעות קשב וריכוז ולטיפול בנרקולפסיה. השילוב בין 2 התכשירים עלול להעלות רמות סרוטונין, ואף לגרום לתסמונת הנקראת "תסמונת סרוטונין"- המתאפיינת בסימני אי שקט וחרדה, רעד, נוקשות שרירים, דופק מהיר, לחץ דם גבוה, עליה בחום גוף ועוד. מומלץ להיוועץ ברופא המטפל המכיר את ההיסטוריה הרפואית לפני תחילת טיפול מקביל בתכשירים אלו.

26/09/2019 | 20:01 | מאת: ד

אני צורך מידי יום ציפרלקס היום במקרה לא לקחתי האם אוכל לקחת אטנט בלי לחשוש

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי