שימוש ממושך באופטילסט

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

06/01/2018 | 23:26 | מאת: נתי

שלום, השתמשתי באופטילסט על בסיס יומי כבר שנים, בעקבות אבחנת דלקת לחמית אלרגית. לפני כמה חודשים התחילה לי תגובה אלרגית בעור של העפעף התחתון (עור שקרוב לריסים התחתונים). בנוסף העור שנמצא קרוב לזוית העין הפנימית ניראה די כהה, יש הבדל בינו לבין העור שנמצא באמצע. האם זה קשור לאופטילסט? האם יש סכנה בשימוש באופטילסט בצורה הזו? לפני כחודשיים הפסקתי את השימוש באופטילסט. האם עלולות להופיע תופעות לוואי נוספות לאחר הפסקת שימוש של יותר מחודש?

Optilast, אשר החומר הפעיל בו הינו AZELASTINE HYDROCHLORIDE, הינו תכשיר אנטי היסטמיני, המיועד להקלה ומניעה של דלקת עיניים אלרגית. תופעת לוואי של תגובה אלרגית לתכשיר, המתבטאת כאדמומיות ופריחה מקומית, הינה תופעת לוואי נדירה המקושרת לשימוש בתכשיר (מופיעה בפחות מ 0.001% ממשתמשי התכשיר). מלבד זאת, תופעת לוואי שכיחה המקושרת לשימוש בתכשיר (מופיעה בכ 1-10% ממשתמשי התכשיר) הינה גירוי עיני. מפנייתך משתמע כי לאורך שנים של שימוש בתכשיר לא חשת בתופעות לוואי עיניות כלשהן, וכי תופעות הלוואי הופיעו בפתאומיות לאחר שנים של שימוש בתכשיר, ועובדה זו מורידה את הסיכוי שמדובר בקשר סיבתי לשימוש בתכשיר. מומלץ לפנות לרופא לבירור וטיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי