ויטמין b17 לטיפול בסרטן

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

25/12/2017 | 23:01 | מאת: הליפי

משרד הבריאות שלום, לקרוב משפחתי גילו גידול בלבלב. בפנייה לרפואה משלימה הומלץ על נטילת ויטמין בי 17. האם התרופה בטוחה? האם הוכחה כיעילה? בברכה

ויטמין B17, הנקרא גם Laetrile, הינו נגזרת סמי-סינטטית של החומר הטבעי Amygdalin, הנמצא בעיקר בחרצני פירות. המידע אודות יעילותו של הויטמין הינה מוגבלת ולא נראה כיעיל לטיפול סרטן. בנוסף, השימוש בויטמין זה עלול להיות קטלני, שכן הוא מכיל ציאניד. בישראל, וברשויות מוכרות נוספות בעולם, הויטמין אינו רשום כתרופה לטיפול בסרטן. ללא מחקרים קליניים מבוססים אשר מוכיחים את יעילות ובטיחות התכשיר לא נוכל להמליץ על השימוש בו.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי