תחליף לזריקת דורביוטיק

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

20/12/2017 | 10:12 | מאת: עמיחי

עד לפני שנתיים קיבלתי זריקת דורביוטיק או התחליף שלה פעם בחודש והיה לי שקט מהתפרצות שושנת יריחו עכשיו אני שוב בהתפרצות השושנה בבית החולים הרופא קבע לחזור לזריקות פעם בחודש בקופת חולים מכבי טוענים שמשרד הבריאות לא מאשר בשום אופן וצורה ואני צריך לקחת טיפול יום יומי בלקיחה פומית ואני שואל היתכן שרופא בבית חולים אומר כך ובקופה טוענים אין אישור של משרד הבריאות יש לציין שאני חושב שהלעטה של כדורים כל יום שיש פתרון יעיל שהוכח אני שואל מה לעשות?

ב-2015 משרד הבריאות החליט בתיאום עם האיגוד הישראלי למחלות זיהומיות על הגבלת השימוש בתכשירים המכילים Benzathine benzylpenicillin (החומר הפעיל המצוי בדורביוטיק) למתן תוך שרירי בעקבות צבר של שלושה מקרי תמותה שהתרחשו לאחר מתן התכשיר במהלך שנה זו. לאחר הערכת המקרים, דיון עם מומחים ובתיאום עם האיגוד למחלות זיהומיות, הוחלט כי הסיכון הפוטנציאלי מהשימוש בתרופה עולה על התועלת הצפויה לחלק מההתוויות ולכן המשרד הנחה את המוסדות הרפואיים לא לתת תכשירים אלה, אלא כאשר אין חלופה טיפולית אחרת. חלופות טיפוליות אפשריות הינן בתכשירים, הניתנים דרך הפה, המכילים Amoxicillin או penicillin V. קישור להודעת המשרד בנושא: https://www.health.gov.il/NewsAndEvents/SpokemanMesseges/Pages/16022015_1.aspx יש להדגיש כי האיסור אינו מוחלט במקרים בהם אין חלופות. עליך לפנות לרופא ולהיוועץ עמו על הטיפול המתאים עבורך.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי