רעד בזרועות.

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

30/11/2017 | 13:19 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 61 . אני נוטלת מזה שנה וחצי שנתיים טריטייס בשילוב עם אספירין. לאחרונה אני חשה רעד בזרועות, בעיקר לפנות בוקר, בעת ההתעוררות. בנוסף אני סובלת מקרישיות יתר בדם. האם ידועה תופעת לוואי של רעד באחת מהתרופות הנ"ל או בשילוב בין השתיים . תודה

Tritace, אשר החומר הפעיל בו הינו Ramipril, הינו תכשיר ממשפחת ACE-I (מעכבי האנזים המהפך) אשר מותווה לטיפול ביתר לחץ דם, אי ספיקת לב, וכטיפול לאחר התקף לב. רעד הינה תופעת לוואי נדירה של התכשיר (0.1%-0.01%). לא ציינת בפנייתך מתי התחלת ליטול את התכשיר, אך ככלל- תופעת לוואי המתפתחת בסמוך לתחילת נטילת התכשיר מעלה את הסבירות שמדובר בקשר סיבתי. התפתחות רעד יכולה להיות אינדיקציה למספר מצבים ,ביניהם יציאה מאיזון לחץ דם (לא ציינת בפנייתך את ההתוויה של התכשיר). מומלץ לפנות לרופא המכיר את ההיסטוריה הרפואית על מנת לברר את סיבת הרעד ועל מנת לקבל טיפול מתאים.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי