ארקוקסיה 90 ופעילות ספורט אינטנסיבית

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

03/01/2018 | 23:30 | מאת: רעיה

האם ניתן לקחת ארקוקסיה ביום בו עושים מיון לסיירות בצבא? מדובר על פעילות חריגה מבחינת המאמץ.

ARCOXIA, אשר החומר הפעיל בו הוא ETORICOXIB, הינו תכשיר השייך למשפחת ה NSAIDS (תרופות נוגדת דלקת שאינה סטרואידיות), ואשר מעכב את האנזים COX-2 באופן סלקטיבי. התכשיר מותווה בישראל להקלת תסמיני אוסטאוארטריטיס, דלקת פרקים, ankylosing spondylitis והתקפי גאוט. בנוסף, התכשיר מותווה לטיפול קצר טווח בכאב בינוני לאחר ניתוחי שיניים. לתכשיר זה אין הנחיה גורפת בנוגע לשימוש ביחס לפעילות גופנית מאומצת. תופעת לוואי שכיחות של התכשיר ואשר עלולות להשפיע על התפקוד היומיומי הינן סחרחורות ועייפות. יחד עם זאת- אין זה מן ההכרח שכל מטופל/ת יחושו תופעת לוואי זו בשימוש בתכשיר. לא ציינת בפנייתך האם את לוקחת את התכשיר בפעם הראשונה והאם את מודעת להשפעה של שימוש בתכשיר על הרגשתך הכללית. בנוסף לא צוין מהי ההתוויה לשמה ניתן התכשיר והאם במצב רפואי זה מומלצת פעילות מאומצת חריגה. יש לציין כי לאחר נטילת מנה מן התכשיר, רמת החומר הפעיל מגיעה לשיאה תוך שעה מהמתן, אך החומר הפעיל נשאר בגוף עד מספר ימים, כך שהפסקה של נטילת התכשיר ערב לפני יום המיונים אינה מבטיחה שהגוף "נקי" מן התכשיר לגמרי.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי