תופעות לוואי של הדופלקס 5/160

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

17/02/2018 | 12:08 | מאת: שאלה בשביל אמא

האם הכדור גורם לצריבת?וכאבים הגיבה,וטעם חמוץ בפה?מחכה לתשובה...

21/02/2018 | 09:35 | מאת: ד"ר יהודית שטיינמץ

Duplex, אשר החומרים הפעילים בו הינם Amlodipine ו Valsartan, הינו תכשיר המותווה להורדת לחץ דם. לא לגמרי ברור מפנייתך מהי השאלה. אחת מתופעות הלוואי האפשריות לתכשיר הינה אי נוחות בטנית, העלולה להתבטא כתחושת צרבת. תופעת לוואי זו אינה נפוצה, ומתרחשת ב כ 0.1%-1% ממשתמשי התכשיר. תופעת לוואי של שינויי טעם בפה אינה תופעת לוואי המזוהה עם השימוש בתכשיר. לא ציינת בפנייתך האם את/ה לוקח/ת את התכשירים על בטן ריקה או מלאה, אך לעיתים- נטילת תכשירים על בטן מלאה יכולה להקל על תסמיני מערכת העיכול. במידה והתסמינים אינם משתפרים או מלווים בתסמינים נוספים או במידה ומדובר בכאב חמור/חד ולא באי נוחות, יש לפנות לרופא להמשך בירור.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי