ויאפקס ואלכוהול האם ישנם תופעות לוואי בתערובת שגורמות חרדות וכדומה?

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

03/01/2018 | 11:59 | מאת: יוסף

לצערי בסוף השבוע שעבר יצא לי לשתות כמות גדולה של אלכוהול (בשבת ובליל הסילבסטר) ואף לעשן פה ושם וויד ומאז אני חווה חרדות קשות על גבול ההתקפי חרדה (שאני מכירם מהעבר) ותחושה של דכדוך האם יש קשר? ובכלל, יצא לי לשתות פעמים רבות ולא היו לי תגובות כאלה קשות, אם אפשר לומר לי איך וכמה ובאיזו תדירות מותר לי לשתות כי אני רוצה לשתות לעיתים (לא קרובות) והשאלה אם ישנה אפשרות כזאת. תודה.

Viepax, (אשר החומר הפעיל בו הוא venlafaxine), שייך למשפחת ה SNRI, משפחת תרופות החוסמת קליטה חזרה של סרוטונין ונוראדרנלין במוח. השילוב של נטילת תכשיר זה, המשפיע על מערכת העצבים המרכזית, יחד עם אלכוהול, לא מומלץ. במידה והנך נוטל בכל זאת כמות קטנה של אלכוהול לצורך אירוע מיוחד, יש להיות מודע להשפעות האפשריות של השילוב על מערכת העצבים- ולהיות מודע לסימני עייפות, פגיעה בעירנות, וירידה ביכולות המוטוריות. לא ציינת בפנייתך את התווייה לנטילת Viepax , מהו גיל, כמה זמן אתה נוטל את התכשיר, האם לפני האירוע היית מאוזן על הטיפול. גם השימוש במריחואנה עלול לגרום להתקפי חרדה. יש ליידע את הרופא בנוגע לחרדות ולדכדוך ולהיוועץ עמו על המשך הטיפול. בכל אופן- לא מומלץ לבצע שינוי בטיפול התרופתי או להפסיק את השימוש בתכשיר בבת אחת על דעת עצמך, מחשש לתסמיני גמילה והחמרת הסימפטומים, ויש לפנות לרופא המטפל.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי