ברינטליקס והשפעה על חרדות

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

18/11/2017 | 01:44 | מאת: עידן

ד"ר שלום, טופלתי בציפרלקס תקופה די ארוכה לטיפול בחרדה, התקפי פאניקה ודיכאון קל-בינוני, אך עם מספר תופעות לוואי של השמנה, עייפות, חוסר חשק מיני. הפסיכיאטרית הציעה לי לעבור לברינטליקס, והתופעת לוואי של החשק המיני די חלפה, העייפות קצת פחתה, יחד עם זאת אני מתחיל להרגיש קצת חזרה של תסמיני פיזיולוגיים של חרדה כגון דופק גבוה, דפיקות לב, לחץ בחזה לפעמים וכיו"ב. תופעות שלא הופיעו אצלי לאחר נטילת הציפרלקס, ואני מפחד שהתקפי הפאניקה שהיו לי טרם נטילת הציפרלקס יחזרו לי עוד (אני לאחר חודש מהמעבר מציפרלקס לברינטלקס). אני שוקל לחזור חזרה לציפרלקס, כי איתו הרגשתי הכי מוגן ונוח בלי שאפחד מהתקפי פאניקה או שתופעות החרדה יחזרו לי פתאום, מצד שני התופעות לוואי די הפריעו לי. האם לדעתך כדאי לחזור לציפרלקס ואולי לשלב אותו עם תרופה שקצת ממריצה כמו וולבוטרין? האם יש סיכון בשילוב כזה? כי באמת חבל לי לוותר על סוס מנצח שאני מרגיש איתו הכי טוב (היו לי כמה ניסיונות עם SSRI אחרים ועם אפקסור שלא צלחו).

טיפול ביותר מתרופה אחת נשקל בד"כ כאשר ניסיונות טיפול בתרופה אחת לא הביאו לתגובה מספקת. בכל מקרה ההמלצות על טיפול רפואי יינתנו ע"י הרופא המטפל ויש להיוועץ עמו על התרופה המתאימה לך או על שילוב במידת הצורך. בנוגע לשאלתך, לא צפויה השפעת גומלין משמעותית בין ציפרלקס וולבוטרין.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי