תופעות לוואי שמחמירות את הבעיה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

10/12/2017 | 10:44 | מאת: ל רוחמנית

למה לא מוציאים מהחוק ומבתי המרקחת תרופות בעלות תופעות לוואי של מחשבות אובדניות?

לא ציינת בפנייתך תכשיר ספציפי ועל כן נוכל לענות בצורה כללית. אכן, ישנן תרופות משווקות, אשר מעלות את הסיכון למחשבות אובדניות. ככלל, אין תרופה החפה מתופעות לוואי, ותרופות נרשמות כאשר להתוויה לשמה ניתן התועלת בטיפול בהן עולה על הסיכון הטמון משימוש בהן. רישום תכשיר בעל פוטנציאל לעליית מחשבות אובדניות מצריך ניטור מיוחד. המידע אודות הסיכון לתכשירים כאלה מפורט בעלוני התכשירים, על מנת שברישום מרשם לתכשיר כזה הרופא המטפל (אשר מכיר הן את מנגנון הפעולה של התכשיר הנרשם והן את ההיסטוריה הרפואית של המטופל) יידע את המטופל ואת בני משפחתו על תופעת לוואי אפשרית זו, ולהדריך אותם כיצד לזהות ולהתמודד עם עליית תסמינים אובדניים. במידה ולאחר תחילת נטילת תכשיר מסוים הנך חווה שינויי מצברוח ועליה במחשבות אובדניות, יש לגשת בהקדם לרופא המטפל המכיר את ההיסטוריה הרפואית, או לעזרה מקצועית אחרת.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי