ציפרלקס ולוסק - האם השימוש נכון

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

01/03/2018 | 15:44 | מאת: ג

שלום רב יש לי שתי שאלות 1. אני נוטל כבר חודש אסציטאלופרם 10 מג של טבע . האם זה זהה לחלוטין לציפרלקס ? אין שום הבדל בהשפעה של שני הכדורים ? 2. אני קם בבוקר לוקח כדור לוסק 20 מג אחרי חצי שעה אוכל ארוחת בוקר ולאחר מכן לוקח את ה״ציפרלקס״ של טבע ( סביבות השעה 10 בבוקר ) האם אני פועל נכון? אודה מאוד על מענה

04/03/2018 | 11:58 | מאת: ד"ר יהודית שטיינמץ

Cipralex, אשר החומר הפעיל בו הוא Escitalopram, הינו תכשיר ממשפחת ה SSRI (selective serotonine reuptake inhibitor) המותווה לטיפול במצבי דכאון וחרדה. התכשיר Escitalopram מוגדר כגנריקה ל Cipralex. תכשירים גנריים מכילים את אותו חומר פעיל באותו המינון, לטיפול באותה ההתוויה. בבדיקת התכשירים הגנריים, נערכות בדיקות השוואתיות הכוללות בדיקת מסיסות וריכוזים בדם מול התכשיר האתי. תכשיר גנרי מאושר ככזה רק לאחר שהוכיח כי אין הבדל מובהק בפרמטרים הנבדקים בינו ובין תכשיר המקור. כאשר מחליפים בין תכשירים גנריים לא צפוי להיות שינוי בתגובה לטיפול עבור רב המטופלים. עם זאת, תיתכן שונות מסוימת בחלק קטן מהמטופלים. לגבי הנחיות הנטילה של התכשירים- נראה שאתה פועל לפי ההמלצות. ההמלצה לנטילת Losec הינה 30-60 דקות לפני הארוחה. את ה Cipralex/Escitalopram ניתן ליטול עם/ללא אוכל.

04/03/2018 | 19:02 | מאת: .

תודה רבה על ההסבר עזרת לי

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי