תופעות לוואי של סיאליס ותרים

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

05/02/2018 | 18:55 | מאת: יונתן

שלום וברכה, כדורי סיאליס גורמים לי לצרבת מתמשכת, וכדורי "תרים" גורמים לי לבחילה מתמשכת, האם יש פתרון? תודה רבה

06/02/2018 | 11:07 | מאת: ד"ר יהודית שטיינמץ

Cialis, אשר החומר הפעיל בו הינו TADALAFIL ו Tarim, אשר החומר הפעיל בו הינו SILDENAFIL, הינן 2 תכשירים מאותה המשפחה הפרמקולוגית, אשר מותווים לטיפול בבעיות זקפה בגברים. תופעת לוואי של צרבת הינה ת"ל נפוצה לתכשיר Cialis (מופיעה בכ 1-10% ממשתמשי התכשיר) ותופעת הלוואי של בחילה הינה אף היא ת"ל נפוצה לתכשיר Tarim. לא ציינת בפנייתך האם אתה לוקח את התכשירים על בטן ריקה או מלאה, אך לעיתים- נטילת תכשירים על בטן מלאה יכולה להקל על תסמיני מערכת העיכול. יש לציין, כי בניגוד ל Cialis, אשר ספיגתו אינו תלויה בנוכחות מזון, ספיגתו של התכשיר Tarim עלולה להתעכב בכ 60 דקות כשהוא נלקח עם מזון, ורמתו בדם עלולה לרדת בכ 30 %. במידה ותופעות הלוואי מחמירות או שהן אינן נסבלות – יש לפנות לייעוץ רפואי.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי