תרופות תרופות תרופות..........

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

08/12/2017 | 07:37 | מאת: יוחאי

אני לוקח פרופסיה כל יום לשיער וקיורטן 10 מיליגרם פעמיים בשבוע קבוע לסבוריאה בהוראת רופא עור. עשיתי בדיקות דם ויצא שהויטמין b12 וחומצה פולית שלי מאוד נמוכים. יש לציין שאני אוכל בשר. האם זה קרה בגלל שימוש בתרופות קבועות אילו? קראתי פשוט שזה יכול לקרות בשימוש בתרופות קבועות אך אני לא יודע אם זה קורה בתרופות שאני משתמש או בתרופות אחרות.... תודה רבה......

Curatane, אשר החומר הפעיל בו הוא Isotretinoin, הינו תכשיר המותווה לטיפול באקנה. תופעת לוואי שכיחה של השימוש בתכשיר, אשר נצפתה בשיעור של 10% לפחות ממשתמשי התכשיר, הינה אנמיה. בנוסף, תופעת לוואי נדירה של התכשיר , אשר נצפתה בשיעור של <0.1% ממשתמשי התכשיר, הינה מחלת מעי דלקתית- אשר עלולה להביא לירידה בספיגת B12. יש לציין בהקשר זה כי למחלות מעי דלקתיות תסמינים נוספים, הכוללים כאבי בטן חמורים, בחילות והקאות- והעדר תסמינים אלו מוריד את הסבירות שמדובר בתופעת לוואי זו. Propecia, אשר החומר הפעיל בו הינו Finasteride, הינו תכשיר המותווה לנשירת שיער בגברים. תכשיר זה אינו מקושר עם ת"ל של ירידה ברמות B12 ו/או חומצה פולית. ממולץ לפנות לרופא לבירור וטיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי