כדורי טרגין 10 בבקשה עזרה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

27/02/2018 | 21:26 | מאת: אנונימי

שלום בטעות בלעתי כדור טרגין 10 (התבלבלתי בין הכדורים) מה זה יכול לעשות לי? והאם זה מסוכן? בת 16 אשמח לתושבתך תודה רבה

28/02/2018 | 14:41 | מאת: ד"ר יהודית שטיינמץ

Targin, אשר החומר הפעיל המרכזי בו הינו Oxycodone, הינו תכשיר המותווה לטיפול בכאבים בינונים-חזקים. תכשיר זה מכיל מרכיב אופיאטי, אשר מדכא את מערכת העצבים המרכזית, ובפרט במטופלים אשר נחשפים לתכשיר בפעם הראשונה. לתכשיר זה משך פעילות ארוך- ולכן עלייך להיות מודעת לתופעות הלוואי העיקריות של התכשיר, העלולות לכלול סחרחורות ועייפות, ולהמנע מנהיגה ומעשיית פעולות הדורשות ריכוז ועירנות עד מחר. בנוסף, מומלץ להמנע משתיית אלכוהול. לא ציינת בפנייתך האם קיימות מחלות רקע והאם את נוטלת תרופות נוספות. יש לפנות לרופא בדחיפות במקרה של הרעה בהרגשתך, ובפרט אם מופיעות תופעות לוואי של נשימה איטית וחלשה או סחרחורות וירידת לחץ דם.

05/07/2019 | 19:27 | מאת: לילך

היי אני לוקחת טרגין 20 פעמיים ביום עקב פריצת דיסק, יודעת שאסור לשתות אלכוהול עם התרופה, האם באופן חד פעמי יקרה לי משהו אם אשתה כוסית אחת?

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי