אומפרדקס- נשירת שיער

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

19/12/2017 | 08:03 | מאת: סופי

אני מטופלת מזה שנה וחצי באומפרדקס עקב תסמונת בארט. האם יכול להיוןת שזו הסיבה לנשירת שיער מוגברת? בבדיקות דם לא נמצאו ממצאים אחרים רלבנטיים.

Omeprazole הינו תכשיר ממשפחת ה PPI (תרופות המעכבות תעלות מימן) אשר מוריד את רמת החומציות בקיבה. תופעת הלוואי של אלופסיה (נשירת שיער) הינה תופעת לוואי נדירה לתכשיר, אשר דווחה בכ 0.1-0.001% מהמשתמשים. ככלל, תופעת לוואי המופיעה בסמוך לתחילת שימוש בתכשיר, מעלה את הסבירות שמדובר בקשר סיבתי. יחד עם זאת, ישנם מספר מצבים העלולים לגרום לנשירת שיער (מצב הורמונלי, חסרים תזונתיים וכו') מומלץ לפנות לרופא ולהיוועץ עמו.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי