טיניטוס שריקה חזקה באוזן ימין

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

11/02/2018 | 23:00 | מאת: אבנר

שלום, לפני חודש הופיע לי טינטון, שריקה באוזניים שנמשכה כשבועיים. השריקה הפסיקה לשלושה שבועות ועכשיו הופיעה שוב כבר שלושה ימים. רופא אף אוזן גרון לא מצא סיבה. אני מטופל מזה 4 שנים בציקלוספורין.לפני מספר חודשים עקב פריחה בפנים קיבלתי משחה גנטתרים קרם, ואני משתמש במשחה הזאת מידי פעם. חיפשתי באינטרנט, וראיתי שהמשחה הזאת ובמיוחד בשילוב של ציקלוספורין יכולה לגרום לטיניטוס. הפסקתי כעת את השימוש במשחה. שאלתי - האם הטינטון יעבור, האם הבעיה שלי הפיכה? מה ניתן לעשות? תודה.

14/02/2018 | 14:00 | מאת: ד"ר יהודית שטיינמץ

Gentatrim, אשר החומר הפעיל בה הוא Gentamicin, הינה משחה אנטיביוטית לטיפול בפצעים, כוויות, ובנגעים עוריים שונים. לחומר הפעיל אכן ישנו פוטנציאל לרעילות מערכת השמע, אך הספיגה של התכשיר במריחה עורית הינה נמוכה (כ 5% מכמות החומר הפעיל הנמצא על העור מגיע למערכת הדם) ותלויה בשטח המריחה, בתדירות ומשך השימוש. לא ציינת בפנייתך את ההתוויה למתן Ciclosporin, אך תופעת הלוואי של טינטון אינה נפוצה עבור תכשיר זה ( שכיחות של 0.17% לפי הדיווחים במאגר תופעות הלוואי של ארגון הבריאות העולמי). יש לציין כי במתן מקביל של Gentamicin ו Ciclosporin יש להזהר עקב רעילות כלייתית אפשרית. טינטון יכול להגרם ממספר גורמים, תרופתיים ושאינם תרופתיים. מומלץ לפנות לרופא לצורך החלטה על המשך טיפול ובירור גורמים נוספים.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי