תוצאות בדיקת דם לא תקינה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

16/03/2018 | 20:02 | מאת: אתי אנקר

האם יתכן בעקבות לקיחת פרוליה עלייה בערכי GGT בעבר עברתי ניתוח כריתת רחם ושחלות ולכן השתמשתי במדבקות הורמונים. גם אז הייתה עלייה באינזים GGT בעצת הרופא הפסקתי להשתמש במדבקות ואכן.לאחר פרק זמן מסויים, האינזים ירד.

19/03/2018 | 15:34 | מאת: ד"ר יהודית שטיינמץ

Prolia, אשר החומר הפעיל בו הינו Denosumab, הינו תכשיר המכיל נוגדן המעכב אוסטאוקלסטים (תאים הורסי עצם), ומותווה לאוסטאופורוזיס ולאיבוד עצם. אנזים ה GGT (גמא־גלוטאמיל טראנספפטידאז) הינו אנזים שרמתו עולה בעיקר במצבים של מחלות כבד/מחלות בדרכי המרה. יש להדגיש כי חריגה מהנורמות אינה מעידה בהכרח על מחלה, וכי האבחנה נעשית על ידי הרופא בהתחשב ברקע הרפואי הכולל ובפרמטרים נוספים. מנגנון הפינוי של Prolia בגוף אינו תלוי בכבד, ולתכשיר זה אין השפעה ידועה על התפקוד הכבדי ו/או על תפקוד דרכי המרה. מומלץ לגשת לרופא המטפל לייעוץ רפואי ולשלילת גורמים נוספים לתופעת הלוואי.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי