זריקת פרוליה- תופעת לואי

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

11/12/2017 | 09:58 | מאת: דאגנית

שלום רב, אני בת 53, סובלת מאוסטאופורוזיס כבר 4 שנים. במנופאוזה מזה 4 חודשים. לאחר תופעות לואי קשות של הריבון, הוחלט לתת זריקת פרוליה 60 מ"ג. אתמול ב :12:00 קיבלתי את הזריקה וב18:00 התחיל שלשול חמור. איני יודעת אם השלשול קשור לתופעת לואי של הזריקה או לסיבה אחרת. אשמח לעזרתכם.

Prolia, אשר החומר הפעיל בו הינו Denosumab, הינו תכשיר המכיל נוגדן המעכב אוסטאוקלסטים (תאים הורסי עצם), ומותווה לאוסטאופורוזיס ולאיבוד עצם. השימוש ב Prolia אינו מקושר עם ת"ל של שלשול. תופעת לוואי שכיחה יותר לתכשיר היא עצירות. בנוסף יש לקחת בחשבון כי הריכוז המקסימלי של התכשיר בגוף מושג לאחר כ 10 ימים מהמתן (בטווח של 2-28 יום). עם זאת- אין אפשרת לשלול קשר לשימוש בתרופה. בכל מקרה, במידה ותופעת הלוואי אינה חולפת, או שהיא מחמירה, מומלץ לפנות לרופא.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי