בירור האם אנטיביוטיקה מסוג dalacin מכיל גלוטן

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

04/03/2018 | 13:43 | מאת: סמדר

שלום, קיבלתי מררשם של אנטיביוטיקה מסוג dalacin, (רגישות לפניצלין) יש לי צליאק. כאשר שתיתי את התרופה הרגשתי סימפטומים של גלוטן, כגון צרבות, כאבים בוושט, כאבי ראש, בטן וכו'. לקחתי למשך מס ימים, הכל אותם ימים הסימפטומים היו. כאשר הפסקתי הסימפטומים פסקו. יש לציין כי אני מאוד מקפידה על תזונה נטולת גלוטן. האם התרופה מכילה גלוטן? למרות שהרוקח אמר שלא מכילה גלוטן?

13/03/2018 | 15:27 | מאת: ד"ר יהודית שטיינמץ

החומר הפעיל בתכשיר Dalacin הינו Clindamycin. יש לציין כי לאנטיביוטיקה זו תופעות לוואי נפוצות של שלשולים וכאבי בטן, העלולות להופיע בכ 1-10% ממשתמשי התכשיר. הן בעלון לרופא של התכשיר, והן בעלון לצרכן, אין התייחסות לכך שהתכשיר עלול להכיל גלוטן. למידע נוסף רצוי לפנות לבעל הרישום.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי