פורום דיכאון וכאב

הפורום יחזור לפעילות בקרוב
הקשר בין כאב פיזי, כאב נפשי ודיכאון הפך בשנים האחרונות לקשר ברור וחד משמעי. רבים מהסובלים מכאבים כרוניים מפתחים בסוף דיכאון, ורבים מהסובלים מדיכאון סובלים גם מכאבים בלתי מוסברים. בפורום זה ניתן לקבל תשובות על שאלות בנושא דיכאון, בנושאי הקשר בין כאב ודיכאון, טיפול תרופתי, תמיכה רגשית ועוד. הפורום מיועד לאילו המטופלים באופן מקצועי על ידי פסיכיאטר או פסיכולוג, וגם לאילו המטופלים עקב דיכאון וכאב אצל רופא המשפחה.
1693 הודעות
1578 תשובות מומחה

מנהל פורום דיכאון וכאב

25/02/2010 | 13:09 | מאת: גדעון

בני סובל מדיכאון זמן רב ולאחרונה התחיל טיפול בויפאקס XR. האם מדובר בתרופה שניתנת כקו טיפול ראשון? אני שואל זאת מכיוון שקראתי בפורום על תרופות רבות נוגדות דיכאון ואני מעוניין לקבל קצת מידע על הנושא...

ויאפקס XR הינו תכשיר נוגד דיכאון וחרדה ממשפחת הSnri'S מדובר בתרופה שעובדת על העלאת רמת הסרוטונין והנוראפינפרין במוח. חומרים אלה הינם מתווכים של תאי עצב הקשורים בעיבוד חוויות הרגש והכאב. מדובר בתכשיר הניתן גם כקו ראשון ברוב מדינות העולם. בארץ הוא ניתן לעיתים כקו שני בקופות חולים מסויימות אך רק מטעמים כלכליים. הפרקטיקה השכיחה היא התחלה בתכשירים ממשפחת הSSRI'S כדוגמת פרוזק, ציפרמיל, ציפרלקס, סרוקסט. יעילות כל התכשירים זהה וההבדל הוא בפרופיל תופעות הלוואי. לתכשירים כדוגמאת ויאפקס יש יתרון במצבים שבהם דיכאון מלווה בתסמינים גופניים וכאב.

01/03/2010 | 22:17 | מאת: גדעון

תודה ד"ר ושאלה נוספת - האם מדובר בטיפול לכל החיים או שניתן להגיע למצב שמרגישים טוב ואז מפסיקים עם התרופה? ואם מפסיקים - האם המחלה יכולה לחזור? (הבנתי שויפאקס XR יעילה נגד חזרת הדיכאון..)

25/02/2010 | 01:53 | מאת: יואב

מצטער שאני שולח שוב הודעה רציתי לדעת גם. אם זה לא נזק שאני לוקח את הטריבמין ויטמינים מקבוצת ויטמין B ועד כמה זה משפיע לי על הלב ומערכת העצבים בכלל כל מידע נכון ורפואי שתוכל לספק לי על זה אני אשמח אגב אני בן 22 ולפעמים שותה אלכוהול ומעשן קצת חשיש. בנוסף לזה לוקח ציפרלקס. האם זה גם משמין? והאם יש הבדל משמעותי בין לקיחת תרופות אלו ובין הפסקתן?

יואב עיין בתשובתי לשאלה הקודמת. דרך אגב ויטמינים אינם משימנים ואין להם ערך קלורי.

25/02/2010 | 01:48 | מאת: יואב

שלום אני משתמש בתרופת ציפרלקס כבר כחודש בהתחלה הרגשתי את ההבדל אך בזמן האחרון קצת פחות סביר להניח בגלל שאני שותה הרבה אלכוהול ומעשן מעט חשיש. הרופאה הפסיכאטרית שלי המליצה בלי שום קשר לציפרלקס לקחת תרופות מקבוצת הויטמנים b1 b12 b6 רציתי לדעת עד כמה זה באמת חשוב ומה הסיכון שקיים בין לקיחת שתי התרופות האלו אחת לשניה האם זה הכרחי וגם אם יש סיכון בזמן עישון הסגריות וגם אם לקיחת ויטמנים יוצר מצב של השמנה או מכניס כמות מסויימת של קלוריות לגוף. וגם אם אני משלים כרגע את החסך בויטמינים אלו איך זה יכול להשפיע על עתידי גם בתקופה שאפסיק לקחת ויטמנים? או שאפסיק לקחת ציפרלקס? תודה יום טוב:)

אלבוהול, קנביס וציפרלקס היא קומבינציה בעיתית. קנביס ואלכוהול הנם סמים "מעכבים" חלק מתופעות הלוואי של צריכתם יכולה להתבטא כתסמיני חרדה ודכאון. יש קשר בים אלכוהוליזם וירידה ברמת ויטמיןB1. כמו כן יש קשר בין דיכאון וירידה ברמת ויטמין B12.ניתן בבדיקת דם פשוטה לבדוק את רמות ויטמינים אלה ובהתעם לכך לצרוך תוספים. ללא חוסר ברמות איני מוצא טעם ליטול תוספים.גם נטילת תיפרלקס מצריכה לעיתים התאמת מינונים בהתאם לתמונה הקלינית, לכן חשוב מעקב מסודר.

24/02/2010 | 06:29 | מאת: ss

שלום אני בחורה בת 37 שלפני 10 שנים איבדתי ילד ממחלה גנטית היו לי תקופות קשות ותקופות קלות מאז לפני כמספ' חודשים החלטתי ללכת לטיפול אצל פסיכולוגית לנסות לטפל בעצמי כי הרגשתי שאני חווה המון מצבי רוח וזה משפיע על שאר בני הבית במשך הטיפול הפסיכולוגית החליטה לתת לנסות טיפול בהיפנוזה כמובן שזה היה בהסכמתי עשינו את זה במשך שתי טיפולים ומיד אחרי הטיפול השני הרגשתי רע מועקה עצבים בגוף דפיקות לב חוסר סבלנות אי רצון לקום בבוקר ובמשך הזמן גם רעידות בגוף וחולשה מייד עזבתי את הפסיכולוגית כי הרגשתי שאני עושה רע לעצמי ולשאר בני ביתי פניתי לרופא משפחה הוא נתן לי כדור בשם קלונקס ואמר לי שזה רק לכיבוי שריפות ושאני חייבת לחזור לפסיכולוגית לסגור מעגל אני כמובן לא מעוניינת לחזור אליה או לשום פסיכולוג אחר עברתי חוויה קשה לפני מספ'ימים פניתי לרופא המשפחה והחלטנו יחד לקחת תרופות נגד חרדות ודיכאון עדיין לא התחלתי לקחת את הכדורים אני קצת חוששת מהסטיגמה שלקחת כדור פסיכאטרי זה דבר רע '' פסיכית '' לכן אני פונה לעזרה מה עלי לעשות האם לקחת את הכדורים? וןלנסות לנהל אורך חיים נורמליים? או פשוט לא לקום בבוקר ולסגור את כל הסיפור? אנא מכם עיזרו לי יש לי עוד 2 ילדים קטנים בבית שזקוקים לאמא תודה מראש ואשמח לתשובה מהירה

שלום לך. ראשית השתתפות כנה בצערך. תיאור התסמינים שלך מעלה חשד למצב דיכאוני המלווה בחרדה. מדובר במצב שניתן לטיפול יעיל. אין קשר בין "פסיכיות" לדיכאון. מדובר בתופעה יחסית שכיחה הגורמת סבל רב ממש כפי שאת מתארת. ההפרעה מלווה גם בפגיעה תפקודית ומקרינה בדרך כלל גם על הסביבה. ממליץ בחום ובתוקף לפנות לרופא המשפחה או לחליפין לפסיכיאטר על מנת להתחיל טיפול נוגד דיכאון וחרדה ולא תרופות הרגעה. קשה לקיים "חיים נורמליים" בצל הדיכאון. את בחורה ואם צעירה וזכותך לשפר את איכות חייך. בהצלחה

21/02/2010 | 22:22 | מאת: בתיה

בני בן 25, סובל מדיכאון מאז שירותו הצבאי. לאחרונה התחיל לקחת ויפאקס XR. רציתי לדעת מעט על התרופה, על אילו מנגנונים בגוף היא פועלת ומה היתרונות שלה?

ויאפקס הינה תרופה נוגדת דיכאון מקבוצת הSNRI's. מדובר על תכשיר הפועל על שני חומרים המופרשים במוח: סרוטונין ונוראפינפרין שאחראים בין היתר על תהליכי עיבוד הרגש.מדובר בתרופה יעילה שאינה ממכרת. יעילות התרופה גם במצבים שבהם הביטויים של הפרעת החרדה והדיכאון מתבטאים בתסמינים גופניים כמו כאב לדוגמא

22/02/2010 | 20:37 | מאת: בתיה

תודה ד"ר קודש על תשובתך. שאלה נוספת, האם הפסקת נטילת הויפאקס XR במקרה של הטבה יכולה לגרום לחזרת הדיכאון?

21/02/2010 | 15:58 | מאת: אוהד

שלום מזה 3 שנים אני נוטל רסיטל 20 מ"ג, כאשר התחלתי להשתמש ברסיטל פסקו אצלי כאבי גב לא מוסברים שלא היה ניתן למצוא סיבה לאחר צילום רנטגן, האם יש קשר בין הדברים? אבי חולה בסכיזופרניה ובמניה דיפרסיה האם יש קשר לזה שגם אני חולה בדיפרסיה? לארח שנתיים ניסיתי להוריד את מינון התרופה גרגר אחר גרגר במשך חודשים אבל לאחר 3/4 חודשים בערך חזרו הדיכאונות לקחתי בבת אחת רסיטל 20 זה גרם לי לנימנום ולאחר שבועיים היו לי התקפים כל כך חזקים של דיכאון שממש רציתי להתאבד ולא מצאתי כוחות, אותם התקפים היו מלווים בכאבי ראש חדים בעיקר בצד השמאלי של הראש. האם יש דרך שאוכל להיגמל מהשימוש ברסיטל? אני חייב לציין שויטמין B12 שלי נמצא נמוך-230 ומאז שאני נוטל הויטמין בכדורים(מזה שנה) אני מרגיש שיפור שלא היה לי מקודם אף פעם. ממה נגרם דיכאון? אני למדתי באינטנסיביות רבה, זה יכול לעורר דיכאון? האם הבעיה שלי הייתה b12? איך אפשר לדעת? האם יש דרך לבדוק אם אני סובל מסרוטונין נמוך בזמן שאני נוטל תרופה?או בכלל? מה התפקיד של הסרוטונין? האם רק בזכותו נפש האדם נשארת בריאה?

אוהד שלום הרבה שאלות, אשתדל לענות בקצרה. כאבים בעיקר כאבי גב יכולים להיות תסמינים של דיכאון וחרדה כך שהקלה בכאבים תחת טיפול ברסיטל סבירה והגיונית. דיכאון ומאניה דיפרסיה הנן מחלות בעלות קשר גנטי.לא מומלץ לעשות ניסינות של הפחתת מינון והתחלת טיפול על דעת עצמך. כדאי ליווי רפואי מתאים. הפסקת תכשיר לעיתים יכולה להוביל לתסמינים קלים של כאבי ראש ואי שקט קל, אך בהחלט יתכן שהפסקת המינון יכולה להוביל לחזרת תסמיני ההפרעה הבסיסית. יתכן ולא כדאי להפסיק הטיפול בשלב זה ולשקול הפסקת התכשיר (אם בכלל) בשלב מאוחר יותר. תיקון ויטמין B12 חשוב שכן חוסר בויטמין זה יכול להסביר תסמיני דיכאון. לימוד אינטנסיבי לא גורם לדיכאון, אך אנשים עם נטייה לחרדה ודיכאון יכולים לפתח תסמינים במצבי דחק.לא ניתן לבדוק רמות סרוטונין (בכל אופן לא בצורה פשוטה וקלה)והקביעה של מינון התרופה היא על פי נסיגת התסמינים. מצב רוח היא פונקציה מורכבת המתווכת על ידי חומרים מוחיים רבים ביניהם הסרוטונין אך לא רק.

21/02/2010 | 21:57 | מאת: אוהד

תודה רבה על התשובה ד"ר ערד קודש כשלקחתי רסיטל עם הייתה לי כוונה לצאת ממשבר נפשי אבל לא להיות תלוי בתרופה לנצח, יש דרכים להפסיק שימוש בתרופות נוגדות דיכאון? האם רסיטל נחשבת לתרופה לסובלים מדיכאון קשה? כמה אחוז מהאוכלסיה נוטלים תרופות נוגודי דיכאון וחרדות?

21/02/2010 | 13:03 | מאת: נירית

שלום,אני בת 37 סובלת מזה כשנתיים מכאבי פנים ולסתות והתכווצויות שרירים באיזור הצוואר. הכאב וההתכווצויות הם בכל שעות היום עם הקלה מועטה בזמן השינה. הבדיקות העיקריות שעברתי עד כה הן CT צוואר וראש MRI רקמות רכות של הצוואר וראש CT של מפרקי הלסת- פרט לסטייה של הלסת ימינה וסטייה קשה של מחיצת האף הימנית לא מצאו שום ממצאים שיסבירו את הכאבים. אני גם סובלת מדי פעם מהתקפי חרדה ולוקחת לוריוון להרפיית השרירים. לאחר שלא מצאו כלום הוחלט על לקיחת רסיטל 20 מ"גמהאבחנה שהכאבים הם ממתח נפשי. כיום לאחר כחודש ושבוע של לקיחת רסיטל אין לי כלל הקלה בכאבים ובהתכווצויות. יש לציין שהכאבים הם נוראיים שגורמים לסחרחורוח,חולשה וחוסר תפקוד. שאלי היא האם יש עוד בדיקה שעליי לעשות על מנת לשלול משהו פיזיולוגי? איך ייתכן שרסיטל כלל לא עוזר ולא מפחית לי את הכאבים? מה עליי לעשות. בבקשה תעזרו לי. תודה מראש.

שלום נירית. על מנת לאבחן הפרעת חרדה כמקור לכאבים יש צורך בבדיקה פסיכיאטרית מלאה. חסרים פרטים לגבי, איכות השינה, פעולות מקלות, תיפקוד, תאבון ועוד. כעיקרון באם אכן מדובר על מתח שרירי משנית להפרעת חרדה יתכן ויהיה צורך להעלות מינון הרסיטל או לשנות תכשיר. כמו כן בשלב ביניים ניתן להמשיך בלוריוון (האם הוא מקל במשהו) עד קבלת השפעה של הרסיטל במינון מתאים.

19/02/2010 | 10:15 | מאת: שירי

לבת משפחתי יש הסטוריה ארוכה של נסיונות התאבדות . רק לאחרונה, אחרי שהיא עברה לפסיכולוג אחר הוא איבחן אותה כחולה במניה דיפרסיה. הוא שלח אותה לפסיכאטר כדי שגם הוא יבדוק אותה ויתן לה תרופות מתאימות אך אחרי כחצי שנה של ניסיונות בתרופות שונות היא שוב ניסתה להתאבד ובבית חולים פסכיאטרי אמרו שבכלל אין לה מניה דיפרסיה והיא לא צריכה לקחת את התרופות למחלה הזאת. אנחנו אובדי עצות איך להמשיך. במשך שנים היא הלכה לרופאחם פרטיים כי היא טוענת שבקופת חולים לא מקדישים את הזמן ותשומת הלב כמו שרופא פרטי נותן, אך המצב הכלכלי לא מאפשר להמשיך באופן פרטי, מה לעשות???

המלצתי להבדק במסגרת מרפאה לבריאות הנפש. מעהר לשירות של בריאות הנפש בקופה ישנן תחנות בריאות נפש אזוריות המעניקות טיפול רב צוותי ללא תשלום. בשלב זה המדינה אחראית לרוב שירותי בריאות הנפש. חשוב רק לדעת באם מדובר בקטינה או בבגירה על מנת לפנות למקום הרלוונטי.

16/02/2010 | 12:50 | מאת: לילך

שמי לילך בת 23 מגיל 16 אני סובלת מעודף משקל עד לפני שנה הייתי במשקל עודף מאוד מאוד מגיל 16 חברותיי התרחקו ממני ועד לסיום התיכון כבר לא היו לי חברות מכיוון שהם לא רצו להיות חברה של שמנה זה בא לידי ביטוי באי הזמנות לאירועים או סתם לצאת בגיל 19 עברתי את השנה הכי קשה בחיים שלי לא קיבלו אותי לעבודות הייתי מובטלת בלי שום חברה אחת לבד בכל יום קמה אוכל רואה טלויזיה ישנה בגיל 20 התחלתי לעבוד והתחיל לי קצת שמחה בחיים הכרתי חברות חדשות (למרות שהן לא היו בגילי) אבל העבודה הייתה בלילה כך שנוצר שעבדתי בלילה בבוקר אכלתי ובמשך כל היום אכלתי לאחר מספר חודשים בעבודה החלתי ללמוד 3 שנים האחרונות אני למדתי והכרתי חבורת בנות והשמחה חזרה לחיים אך ככל שעברו הימים המשקל עלה ועלה עד לעודף משקל מחריד כעת כבר למעלה מחצי שנה אני בתהליך של הורדה שמשקל התחלתי לעבוד בעבודה שאליה למדתי ויש לציין שבעבודתי אני צוחקת ונהנת (גן ילדים) אך לאחרונה אני מרגישה עצבות בחיי שלא עוזב אותי לאחרונה הוצאתי תמונות של 7 השנים האחרונות מגיל 16 עד לגיל 23 ואני בכמה תמונות נחרדת מהמצב שלי בקשתי היא: כיצד אוכל להתמודד עם העבר האפל שלי של בחורה בעלת משקל רב? העבר מעיק עליי כל יום אני מתעוררת וחושבת שאם הייתי לוקחת את עצמי ביידים לפני 7 שנים אולי העתיד היה יותר מזהיר אני מרגישה שהחיים שלי בוזבזו והפסדתי הרבה ובנוסף עליי לראות תמונות של שנים שכל אדם היה חולם לחזור איליהם לראות תמונות לא יפות ולהרגיש כאב שהורג אותי מפנים איך משאירים את העבר בעבר? האם לדעתך פיספסתי את הנאה שבחיים שלי? האם אוכל להתמודד עם התמונות של העבר שלי? בבקשה אנא עזור לי כי אני מרגישה כיום כאב, כאב של פיספוס של השנים היפות והמהנות שצריכות להיות לכל אדם ולי השנים האלו נעלמו תודה רבה לילך

שלום לילך. החיבור של משקל יתר לתפיסת עולם של "עבר אפל" הופך את נושא המשקל כמרכזי יותר מעצם ההויה שלך. ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי על מנת לאפשר לך "לבנות מחדש את אלבום התמונות האישי שלך" על מנת לאפשר לך להתחבר לחלקים החשזקים שלך וללמוד לקבל את הצדדים הפחות חזקים מבלי להפוך אותם למאיימים. אין לי ספק שהדבר ניתן אך בהחלט מצריך מחוייבות לנושא. בהצלחה

15/02/2010 | 09:39 | מאת: VIKI

זמן רב שאני סובלת מלחץ ברקות, כמעט כל יום והלחץ מתפשט לאיזור פנים, אף, להיים, הוא גם עובר מתוך עצמו ובעיקר לאחר מאמץ פיזי כמו הליכה וגם שינה. הבדיקות לא העלו דבר. אני לא מרגישה שאני בדיכאון(עובדת ומתפקדת רגיל) אבל אולי יש תופעות סומטיות ללא הרגשת דיכאון מפורשת?

שלום ריקי האם עברת ברור גופני עד כה? האם הכא בפנים מלווה בהסמקה ודמעת? האם מדובר בכאב המעיר משינה? כדאי בכל מקרה שתעברי ברור נוירולוגי.

15/02/2010 | 01:33 | מאת: zz

יש לי חברה שאחנו עומדים להיתחתן ..לאחרונה לתדמהתי גיליתי שהיא משתמשת בקלוזאפין פעמיים ביום ..סך הכול 400 מ,ג ביום ..אחרי בירור באינטרנט .ראיתי שזו תרופה קשה שנוטלים אותה לפסיכוזה ..אני מבולבל לגמרי .. האם יש סיכוי שיולדו לנו ילדים חולים ????.האם היא יכולה להיות מאוזנת כול החיים ככה בלי תופעות לוואי ??? מה זה אומר עליה אם היא משתמשת בכדור הזה שציינתי ?? האם לעזוב את חברתי כי אני מכניס ראש בריא למיטה חולה ?? מה עושים ..בבקשה תעזרו לי ....

אתה מעלה שאלה סבוכה ורגישה. הצעתי לפתוח את הנושא בפורום משותף של הפסיכיאטר, חברתך ושלך. לגיטימי שהדבר יעלה לדיון כיוון שיש הן לאבחנה והן לטיפול השלכות הקשורות להריון עתידי, התנהלות עם טיפול תרופתי מתמשך ועם מחלה שבעטיה ניתן הטיפול. יחד עם זאת לא הייתי מכנה את הקשר שלכם מיטה חולה. אין ספק שמדובר בידיעה משמעותית שיש להסתגל אליה ולהיערך לבאות אך לא בהכרח משימה בלתי אפשרית. כן הייתי מעלה שאלה כיצד על סף הנישואין מתגלים פרטים חשובים כמו טיפול תרופתי קבוע שלא נודעו טרם לכן...

14/02/2010 | 21:56 | מאת: נעמי

לפני שבוע התחלתי לקחת ויפאקס XR לטיפול בדיכאון. מקריאה בפורומים הבנתי שתרופות רבות כמו למשל ציפרלקס גורמות להשמנה ומכיוון שחלק גדול מהדיכאון שלי נובע מכך שאני בחורה דיי גדולה רציתי לדעת אם גם הויפאקס משמין?

על פניו תופעת הלוואי של עליה בתאבון פחות שכיחה בויאפקס ביחס לתכשירי SSRI`s כדוגמת הציפרלקס.

22/02/2010 | 21:14 | מאת: אהובה

נעמי שלום. אני בעבר לקחתי ציפרלקס שבאמת גרמה לי להשמנה אך כיום אני מטופלת בויפאקס XR ויכולה להגיד לך שאין להשוות בין השתיים, הויפאקס XR לא גרמה לי להשמין בכלל.

14/02/2010 | 10:52 | מאת: א.מ.

שלום מאז 1989 אני מטופל כנגד התקפי חרדה. התרופה הראשונה שקיבלתי הייתה מרוניל. היא עזרה. לאחר שנתיים עשיתי הפסקה לשנה אך ההתקפים חזרו ואז נסיתי תרופות שונות מכל הסוגים, ללא הצלחה גדולה. לבסוף חזרתי למרוניל ושוב בהצלחה. אני לוקח את התרופה רצוף במשף 3 שנים ולא סובל. האם תיתכן אפשרות להפסיק השימוש בתרופה?

הפרעת חרדה הינה הפרעה גלית שנוטה לעיתים לחזור במהלך החיים. יחד עם זאת בהחלט ניתן להעלות את האפשרות להפסקת הטיפול, כמובן בליווי רפואי ובהדרגה. צריך קחת בחשבון את עוצמת ההפרעה והסבל שהיא עוררה בשיקולים כנגד הפסקת הטיפול.

13/02/2010 | 22:59 | מאת: אני

אני נוטלת כ-100 ימים כדור פלוטין אחד ביום וזה ניתן לי עקב לחצים חזקים בראש, בחילות וסחרחורת על ידי נוירולוג שאבחן שזה בא מלחץ נפשי. מאז שאני נוטלת את התרופה יש שיפור גדול במצב הכאב אך עדיין הוא לא נעלם לגמרי. רציתי לדעת אם לחץ נפשי קשור לדיכאון כי תרופת הפלוטין היא גם לטיפול בדיכאון ואני לא הרגשתי שאני בדיכאון מיוחד אלא כנראה בלחץ. האם בכאבים כאלו שנגרמים מלחץ נפשי ומטופלים על ידי כדורים יש סיכוי שיחזרו בעתיד כשארגיש טוב יותר ואפסיק ליטול את הכדורים או שזה כמו דיכאון שאני קוראת על הרבה אנשים שמפסיקים ליטול את הכדורים ושוב לא מרגישים טוב. אודה על כל מידע שתוכל לתת לי בנושא,

"לחץ נפשי" הינו שם כללי שיכול לתאר מצבי חרדה. פלוטין כמו רוב התכשירים נוגדי הדיכאון הינו גם תכשיר נוגד חרדה. לא מדובר בתרופת הרגעה אלא בתכשיר שמונע חרדה ולכן לא נוצרת תלות בתרופה. לעיתים יש צורך להתאים מינונים גם מעל מינון של כדור ביום. המטרה צריכה להיות שיפור מלא במצב. לאחר שהמינון יותאם, יהיה צורך לקבל החלטה על משך הטיפול, בכל מקרה לא פחות מחצי שנה מאז ההגעה למצב של הפוגה בתסמינים ולעיתים בעיקר אם מדובר בתקופה ארוכה שבהם היו התסמינים, מצב חוזר או חומרה של התסמינים מומלץ ליטול את התרופה לתקופה ארוכה יותר. בחלק גדול מהמקרים ניתן להפסיק טיפול (בליווי רפואי ולא החלטה חד צדדית) מבלי שהמצב החרדתי יחזור על עצמו. צריך גם לזכור שהפרעת חרדה כמו דיכאון הינה תופעה גלית שיכולה לחזור על עצמה גם לאחר הרבה שנים.

13/02/2010 | 19:24 | מאת: ללי

שלום.אני מעתיקה שוב את ההודעה ששאלתילפני חודש: ניסיתי תרופות רבות:סימבלטה,אלטרולט,ליריקה,סרוקסט(למשך כמה חודשים טובים כול אחת מהם) ועוד תרופות נגד דכאון רבות.גם:התעמלות,פיסותרפיה,הרפיה,יוגה,טיפולים טבעים ,פסיכולוגים,הידותרפיה ועוד.. לצערי התרופה היחידה שעזרה לכול הסימפטומים היא טרמדקס.אני לוקחת אותה קבוע פעמים ביום.הבעיה היא שהרופאים עושים לי בעיות ולא תמיד נותנים לי אותה.היא מדהימה ועוזרת לי בכאבים,דכאון ועוד..רק בזכות התרופה אני קמה מהמיטה. גם פרקוסט וקלונקס עוזרים לי אבל בגלל שהם ממכרים אני משתדלת לא לקחת הרבה.פרקוסט גם מרדים אבל עוזר לכאבים חזקים.וקלונקס עוזר לי מאוד להרפיית שרירים ולהרגע. מה לעשות? קבלתי תשובה ממכם.ורציתי רק לענות שאכן אני מטופלת במרפאת כאב ,ניסתי ביופידבק(אבל לא הבנתי את הטיפול בכלל וכנראה בגלל זה זה לא עזר)וגם ניסתי את התרופות ויאפקס וונלא כמו שרשמת אבל לא עזרו לי(כמה זמן צריך לקחת אותם עד שיראה השיפור?)אני זוכרת . מה עוד אתה ממליץ?איפה ניתן לתרגל הרפייה? תודה רבה מראש

שלום ללי.לאור ניסונות תרופתיים רבים, אני מבין שאין גורם מטפל שמספק את צרכיך. יחד עם זאת דווקא בשל מורכבות הבעייה חשוב שיהיה גורם שיוכל יחד אתך לעבור שוב על כל התכשירים שנטלת, לבדוק מינונים ומשכי זמן טיפול אל מנת להמנע ממצב שבו "ניפסלות" תקופות שיתכן שלא מוצו דיין וכן על מנת לבחון את שאר האופציות הטיפוליות.

13/02/2010 | 13:28 | מאת: נתי

שלום רב! אני נוטל פעמיים ביום סרנדה 50 מ"ג [ס"הכ 100 מ"ג ליום] ורידזין 25מ"ג פעמיים ביום [ס"הכ 50 מ"ג ביום] רציתי לדעת באיזו הדרגה להפסיק כמה ימים לקחת חצי מנה ואחרי כמה ימים להפסיק לגמרי. אני רוצה לנסות בלי כדורים כי אני לא בטוח שזה עוזר לי משמעותית.ועוד שאלה : רציתי לדעת אחרי כמה זמן השפעות התרופות האלה יפוגו לחלוטין

לגבי הפסקת התרופות, ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר המטפל. הפסקת תרופות הינה החלטה משמעותית ממש כמו ההחלטה להתחיל תרופה. חשוב שהתיזמון יהיה נכון ושתוכנית ההפסקה תהיה כזו שתאפשר בדיקה שאין חזרת התסמינים מצד אחד והמנעות מתופעות לוואי של עצם הפסקת הטיפול מצד שני.יש להבדיל בין זמן מחצית החיים דהיינו הזמן שלוקח לגוף "להתנקות" מהתרופה לבין הפסקת השפעת התרופה. תכשירים נוגדי דיכאון אמוןרים להוביל לשינוי ארוך טווח כחלק מהשפעה על התהליכים המתבצעים בתוך תאי העצב מבלי תלות ישירה בנוכחות התרופה. שינוי זה מתרחש לאחר פרק זמן ומינון קריטיים

12/02/2010 | 13:13 | מאת: ara

שלום לך אני אם חד הורית ל2 ילדים מצבי הכלכלי הורע וכן בריאותיהמצב קשה הפסקתי לצאת מהבית אין לי חשק לחיות יש לי פה משפחה וחבר ואני ממציאה תרוצים שאני חולה כדי לא להיפגש אין לי חשק לכלום ואני מזניחה את עצמי רע לי ואני עצובה כל הזמן יש לי מחשבות על התאבדות אבל בגלל הילדים אני ממשיכה ,הם מבקשים ואין בידי לתת להם וייש לי חבר 8 שנים שלא ממש עוזר הפסקתי לאכול ,ואיני רוצה לראות אף אחד המצב נמשך כבר חודשים ורע לי

שלום לך. את מתארת מצב מורכב של בדידות ותסמיני דיכאון. חשוב ובדחיפות שתפני לקבלת סיוע נפשי. מדובר על סיוע פסיכיאטרי ופסיכולוגי שיכול להנתן דרך קופת החולים בדיסקרטיות מלאה. טיפול מותאם יוכל לסייע לך למצוא דרכים להתמודדות עם מצבך המורכב ולהקל בצורה משמעותית על סבלך. אל תהססי עשי זאת כבר ביום ראשון. בהצלחה

13/02/2010 | 21:51 | מאת: סהר תמיכה

שלום יקרה. קראתי את ההודעה שלך ואני שומע אותך צועקת לעזרה... המצב שלך קשה כל כך שאולי מרגיש כבר שהכוחות אזלו והפתרון הכי טוב יכול להיות להפסיק עם הכל, להעלם, ולמות... אבל את לא מסוגלת לעשות את זה לילדים שלך... רציתי לספר לך שבימים קשים כאלה, כשמרגיש שהכל כבר פשוט יותר מדי קשה וכבד על הכתפיים, את מוזמנת אלינו, לסה"ר, לצ'ט אישי או לפורומים, ואנחנו מבטיחים להקשיב לך עם כל הלב, ולהבין, ולחבק... ואולי ביחד נוכל למצוא עוד קצת כוחות להמשיך, עוד קצת תקווה, ואולי אולי אפילו את קצה החוט לפתרון... את מוזמנת בחום. איתך, מתנדב סה"ר הצ'ט של סה"ר: http://www.sahar.org.il/page.asp?page_id=14 הפורום של סה"ר: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ForumPage.aspx?ForumId=63

12/02/2010 | 12:02 | מאת: אביבה

יש לי מצב של הרדה או דיכון אני לא יודעת אך להגדיר את זה. היתי אצל רופא נתנו לי כדורים מי הדור החדש כמו ציפרמיל ציפרולקס לוסטרל פריזמה כולם גורם לי בכילות. אני גם לא מסוגלת לקחת קדורים מי הדור הישן כמו אלטרול כסנקס מעלים את תפקודי הכבד.אני לא אשה צעיר ב גיל השלישי אחרי נתוח מעקפים .אך אני יכולה להמשיך לחיות עוד קצת ביכות חיים.

אביבה שלום. רצונך להמשיך לחיות באיכות חיים לגיטימית ואני שמח לקרוא שלא הפסקת להאבק על זכותך זו. ישנם תכשירים רבים אחרים עם תופעות לוואי בטניות יחסית נמוכות כמו ויאפקס, איקבל, צימבלטה. ממליץ להתייעץ עם פסיכיאטר. חשוב בכל מקרה ליטול את התרופה לאחר האוכל. בהצלחה

11/02/2010 | 21:28 | מאת: תמי

שלום ד"ר קודש, רציתי לדעת איך התרופה סימבלטה מסייעת בדיכאון וכאב ? אמי נוטלת את התרופה סימבלטה ,בימים הראשונים לא חל שינוי אך לאחר מכן זה התחיל להשפיע לטובה , השאלה כמה זמן היא תצטרך להמשיך לנטול את התרופה ? תודה, תמי

השפעת התרופה קשורה בפעילותה על חומרים המופרשים ממערכת העצבים המרכזית: סרוטונין ונוראפינפרין שאחראים על העיבוד הרגשי והעיבוד של תחושת הכאב. משך הטיפול קשור במשך התקופה הדיכאונית חומרתה ומספר הגלים שאמך סבלה מדיכאון. בכל מקרה מדובר בתקופות של מעל חצי שנה ולעיתים גם שנים ארוכות. התרופה בטוחה ולכן אין לחשוש מנטילת התרופה למשכי זמן שכאלה

20/07/2010 | 18:23 | מאת: כן אבל הרבה פעמים התרופה לא עוזרת

וכאב וחוליט לבן אדם שהישה בריא הוא הידרדרות יומיומית עם החמרה עם הכאב נמשך מחריף נגרר מתיש ועוד תופעות לוואי אתה מקטין את המצב קצת לא

30/05/2010 | 13:59 | מאת: מתן

אני לקחתי את התרופה במשך זמן קצר והיא יקרה מדי כדי לרכוש לאורך זמן ואחרי בירורים הבנתי שויפאקס XR למשל יותר נוחה לכיס אבל יעילה באותה מידה

11/02/2010 | 20:39 | מאת: השבוי

עם פציעה רב מערכתית,ובנוסף הלום קרב כתוצאה מנפילה בשבי הסורי במלחמת יום כיפור, אני מטופל בפסיכיאטריה תל-השומר, חוץ מהכאבים עקב הפציעה (אני מקבל אלגוליזין פורטה,וליריקה), הוגדרתי כהלום קרב במצב קשה ביותר(70%),אני לא אוכל,ולא מתפקד,ולא ישן, קבעו שיש לי בעיית שינה בלתי פתירה, למרות כל כדורי השינה וההרגעה שאני מקבל, ביקשתי מהרופא שלי המלצה לגראס רפואי,שמעתי שזה עוזר לפגועים כמוני, אך הרופא מסרב, מה עלי לעשות בכדי שאקבל אישור , אפילו לניסיון בכדי לבדוק האם זה יעזור במקום כמות הכדורים הגדולה מאוד שאני מקבל.

האופציה של קנביס רפואי בהחלט יכולה לעמוד על הפרק במצבים של PTSD עמיד לטיפול או במקרים חריגים של דיכאון עמיד וזאת לאחר שניסיונות קונבנציונליים אחרים נכשלו. לצורך זה כדאי לפנות לפסיכיאטר על מנת שיעריך את מצבך יבחון את ההיסטוריה הטיפולית. על מנת לקדם אתהעיניין יהיה על הפסיכיאטר לפנות לקבלת אישור מיוחד ממשרד הבריאות.

14/02/2010 | 16:29 | מאת: קנביסה רפואה טבעית

מזמן לא יצא לי לראות תשובה ישרה ולעניין בנושא הקנביס הרפואי. כן ירבו רופאים כמוך. קנביסה.

11/02/2010 | 17:45 | מאת: משה חי

לאחר ניתוח ע"ש צוארי מטופל בויפאקס XR 150 מ"ג ליום בשילוב עם טרגין/אוקסיקונטין נגד כאבים לפי הצורך. קיימת אזהרה להמנע משתית אלכוהול. מה בדבר שתיית מעט יין בארוע, פעם ביובל? מה הסיכון? תודה על תשובה

כעיקרון יש להמנע משתייית אלכוהול במקביל לנטילת תכשירים פסיכוטרופיים (כאלה שפועלים על המוח). אך בדרך כלל מדובר בתרופות שאמורות ללוות תשופות ארוכות בחיים ולכן המלצתי להפעיל שיקול דעת. שתיית מנת אלכוהול בארוע סבירה בהחלט.

13/02/2010 | 09:47 | מאת: משה חי

11/02/2010 | 15:36 | מאת: הגימלאית

כאשר לא בא לי יותר לארח את בני ונכדי, ולא בא לי כמעט לעשות כלום, מרגישה עייפה מהכל , מרגישה מוזר כאילו זו לא אני. האם אילו סימנים רשונים לדיכאון, מה עושים כדי שזה יעבור?

בהחלט יתכן. את מתארת תסמינים קלאסיים של דיכאון. על מנת לפעול למיגור התסמינים מומלץ להתחיל טיפול תרופתי. מדובר בתהליך פשוט וקל. גשי לרופא המישפחה או הפסיכיאטר במסגרת קופת החולים.ניתן להתחיל בטיפול נוגד דיכאון כמו פרוזק, ציפרמיל, ציפרלקס או התכשירים החלופיים. התמדה בטיפול והתאמת המינון תוביל בדרך כלל לתוצאות בתוך כשבועיים שלושה. בהצלחה.

11/02/2010 | 16:25 | מאת: הגימלאית

תודה לך, אך אני לא רוצה להתחיל להשתמש בתרופות, מקווה להצליח להתמודד בזה בכוחותי שלי ללא תרופות. אני מתגוררת בדיור מוגן, לא לבדי בדירה אי שם, אלא בדירה במקום עם הרבה אנשים צוות רפואי , עו"ס וכו'. תודה בכל אופן על תגובתך המהירה.

11/02/2010 | 15:30 | מאת: ללא שם

בחודש אוגוסט היה לי הרפס זוסטר במותניים. מאז החלו גם כל מיני כאבים באיזור הפנים כאב עינים אוזניים וכמו כן ציפצופים קבועים באוזניים שהחלו רק לאחרונה כיחכוח גאב גרון צריפה בגרון. כל מיני תופעות מוזרות ושונות שהובילו לירידה במצב רוח בכי ודיכאון האם נראה לך הגיוני שהכאבים האלה יכולים להיות קשורים לזוסטר? האם הכאבים המוזרים הללו יכולים באמת לנבוע מחרדה??? הייתי אצל אף אוזן גרון עשו לי בדיקות דם אולטרסאונד בלוטת תריס ולימפות וברוך השם הכל תקין. האם אני יוצאת מדעתי? תודה רבה

לא. את לא יוצאת מדעתך. בהחלט יתכן שאת הפכת לחברה במועדון חברים גדול של הסובלים ממצבים חרדתיים. מצבים אלה יכולים להופיע עם או בלי טריגר ברור ויש להם ביטויים גופניים מגוונים מלווים בתחושה של אובדן שליטה. מציע לך לפנות לרופא המשפחה על מנת לשוחח על האופציות הטיפוליות. במצבים כאלה תכשירים מסוג של פרוזאק, ציפרמיל, ציפרלקס יכולים להיות יעילים אם כי השפעתם לא תיהיה מיידית.

11/02/2010 | 09:58 | מאת: אתי שטרן

אני לא רוצה לצאת בהבית לחפש עבודה נדמה לי ששום דבר לא שווה שאתאמץ בקצור תבוסה מראש ישנה בכמויות מפחידות מטופלת על ידי ציפרלקס פרפינל למיקטל בבוקר ציפרלקס למיקטל בערב אולי מרוב כדורים אני שוקעת לשינות מפחידות אני עזרה אני טובעת אני לפני פגישה עם פסיכיאטור ומטופלת אצל פסיכולוגית וכלום לא עוזר בבקשה עזרה אני טובעת

אתי שלום. אני שמח שקבעת תור לפסיכיאטר. הייתי מייעץ לך להקדים הפגישה ככל הניתן. ללמיקטל יש תופעת לואי של עייפות, אם כי יתכן ושינת היתר היא חלק ממצב דיכאוני שבו את שרוי כרגע. נראה שיש צורך להערכה מחודשת של הטיפול אל מול התסמינים מהם את סובלת.

11/02/2010 | 07:55 | מאת: סיסי

מזה כשנה אני מנסה מס' תרופות נוגדות דיכאון וחרדה עקב מבצע עופרת יצוקה. ניסיתי :ציפרלקס,ויפקס ואיקסל. לצערי כל הכדורים מלווים בתופעות לוואי קשות עבורי. אני מעוניינת למצוא את הכדור המתאים לי ולהחל בחיים נורמטיביים. האם תוכל להמליץ לי על כדור אשר יעזור לי?

לצערי קשה לחזות מי רגיש יותר או פחות להתפתחות תופעות לואי. לכל התרופות יש תופעות לוואי, רובן חולפות מעצמן תוך פרק זמן קצר וחלקן תלויי מינון. כדאי לבדוק מהן תופעות הלוואי מהן את סובלת כי לעיתים מצבי חרדה לא מטופלים דיים, יכולים להחשב לתופעת לוואי של התרופה: חוסר שקט, הזעה, דופק מואץ, תחושות אי נוחות בבטן. לצורך זה חשוב שתפגשי עם הפסיכיאטר שלך על מנת לבחון את תופעות הלוואי מול מינוני התכשירים. ישנן עוד אופציות רבות לטיפולים תרופתיים אם כי רובם יהיו מאותן קבוצות טיפול בדומה לתכשירים שנטלת. יחד עם זאת לעיתים תרופה אחרת מאותה קבוצה יכולה להתאים יותר, למרות המנגנון הזהה לפעילותן

11/02/2010 | 17:18 | מאת: סיסי

תודה על התגובה המהירה. האם הקושי להרדם בלילה הנו תופעת לוואי של האיקסל או שזהו חלק ממצב חרדתי לפי תגובתך.

11/02/2010 | 12:47 | מאת: שי

אפשר לשאול אילו תופעות לוואי גרמו לך התרופות?

11/02/2010 | 17:14 | מאת: סיסי

לכל תרופה יש תופעות לוואי שונות. לדוגמא: ויפקס- יובש בלתי נסבל בפה ובושט, עצירות גרפסים מרובים. איקסל - חוסר שינה, עצירות

10/02/2010 | 03:55 | מאת: מירית

אני מזה כמה חודשים בדכאון בינוני קשה והתחלתי טיפול פסיכותרפי רק לפני כחודש והמצב שלי לא טוב אני בוכה כל היום בלי הפסקה. אתמול נכנסתי למכון לרפואה אסתטית למרות שברור לי שטיפולי יופי לא יפתרו את הדכאון ושכנעו במקום לבצע עיבוי שפתיים. מעצם היותי במצב רגיש הסכמתי ונפחו לי את השפתיים יותר מדי. אני לא מצליחה לישון ורועדת מבושה עצמית. לא מתאים לי לעשות דברים כאלה. אני לא יודעת איך לעמוד בפני החברים והמשפחה. הדכאון החמיר בעקבות זאת. מה לעשות? איך לפהסיק את הרעד הגופני? מה לעשות במצוקה רגעית שכזו? לא עונים בער"ן יש עומס פניות.

שלום מירית. ראשית הייתי פונה למטפל שלך שיהיה בתמונה. נראה שאת זקוקה להתערבות במשבר בו את מצויה. הקדימי את פגישתך הבאה למועד מוקדם יותר. על מנת לטפל בצורה יעילה במשבר הדיכאוני בו את מצויה מציע לך לפנות לפסיכיאטר על מנת לשקול גם האופציה לטיפול תרופתי. ברוב הקופות ניתן להגיע לפסיכיאטר ללא תורים משמעותיים. אפשרות אחרת היא לפנות לרופא המשפחה, אם יש לך כזה. רופאי משפחה מיומנים היום בלתת מענה למשברים רגשיים. אל תדחי את פניתך.

11/02/2010 | 09:40 | מאת: אתי שטרן

אני בטוחה שזה לא נורא כמו שאת מרגישה אני ממליצה על קלונקס כדור מרגיע מאוד במצבי מצוקה אפשר גם חצי כדור אבל צריך מרשם מרופא ממליצה לגמרי רק למצבי מצוקה שיהיה לך קל

06/02/2010 | 23:23 | מאת: שרון

ד"ר שלום. לאחר שיחה עם רופא המנתח שלי הוא אמר לי כי לא יכול להיות שיש לי תסמונת דמפינג סינדרום. כמו כן הוא אמר לי שהכאבים הם בגלל שהגוף צריך להתרגל לחיות ללא חלק גדול מהקיבה ושהגוף בגלל שהו רגיל לאכול הרבה ועכשיו הוא אוכל מעט זה קורה. אני רוצה לציין כי אין לי סחרחורות ,הזעה,וחולשה אלא צמרמורות בגף הרגליים ובאיזור הניתוח וזה מציק לי נורא. האם אני יכול ללכת לטיפול היפנוטי? והאם זה יכול לעזור לי? נ.ב כאשר אני נוהג ברכב או הולך אין לי כאבים אך כאשר אני יושב מול הטלוויזיה או בזמן שכיבה אני מקבל את הכאבים וככול שאני חושב עליהם אני במתח והכאב גודל.

כאבים באזור הניתוח צפויים להמשך זמן רב בעיקר כשמדובר בניתוח שנעשה לפני שלושה שבועות בלבד.באם תסמונת דמפינג נשללה בודאות, הרי בהחלט יתכן כי מדובר בהפרעת חרדה. כדאי לשקול תכשירים נוגדי חרדה. טיפול היפנוטי יכול לעלות על הפרק אך צריך לזכור שמדובר בטכניקה טיפולית שאינה עומדת בפני עצמה אלא כחלק מתהליך טיפול כוללני. מציע שתפנה לרופא המשפחה על מנת לבחון את האפשרויות הטיפול הזמינות לך, הן במסגרת הרפואה הראשונית או במסגרת בריאות הנפש, דהינו בדיקה פסיכיאטרית.

05/02/2010 | 23:07 | מאת: שרון

ד"ר שלום. תודה על התשובה אני יותר רגוע לאחר שנודע לי כי זה יכול להיות תסמונת דמפינג סינדרום. כמו כן ברצוני לציין כי הכאבים הגיעו לאחר אכילה של פחמימות רבות כפי שציינת, וכן כאשר מגיע הכאב אני מתרגש ומפחד והכאב גובר ומציק. ברצוני לציין כי המליצו לי בעבודה היום על כדור שנקרא: קלמנרבין וכאשר לקחתי אותו הייתי עייף וללא מחשבות על כאבים, האם להמשיך לקחת כדור זה עד להתייעצות רופא מנתח? האם יכול להיות כשאני מתרגש מידי הכאב גובר?

קלמנרבין הינו תכשיר הרגעתי "קל" ממקור טבע. אם הוא הקל עליך מצוין. העיפות תחלוף לאחר הסתגלות. אתה יכול להמשיך ולהשתמש בו.אין ספק שיש קשר בין סף כאב למצבי חרדה. חרדה מעצימה את תחושת הכאב גם בשל העובדה שיש התמקדות יתר בתופעות גופניות בזמן חרדה.

05/02/2010 | 19:42 | מאת: שרון

ד"ר שלום, שמי שרון, בן 33. לפני כשלושה שבועות עברתי ניתוח שרוול. לפני כמה ימים התחלתי לחוש בתדירות גבוהה במשך היום צמרמורות בכפות הרגליים, צוואר, לפעמים באזור החזה שמפריעים לי בשינה. אושפזתי בבית חולים לפני יומיים, עשו לי את כל הבדיקות הנוירולוגיות הכוללות רפואה פנימית וכירורגית וכל הממצאים נמצאו תקינים. כמו כן, הרופאים טענו כי התחושות הן כתוצאה מהניתוח, ואלו הם כאבים של מתח וחרדה. ברצוני לציין כי במשפחתי אין מחלות פסיכאטריות. ובבית לקחתי משככי כאבים כגון אופטלגין שלא העלימו את התחושה. כיצד עלי לטפל בבעיה? והאם היא נגרמה ממחלה?

שלום שרון. התופעות שאת מציינת מתאיממה לתיסמנונת ההתרוקנות המהירה או דמפינג סינדרום. תיסמונת דמפינג ידועה בניתוחי מעקף או כריתת קיבה כולל כריתה חלקית. זה מכלול תופעות של חולשה, סחרחורת, הזעה, הנובע מהתרוקנות מהירה של הקיבה למעי, והגעה מהירה של פחמימות למעי. כדאי לחזור לרופא המנתח או מומחה בגסטרואנטרולוגיה על מנת לבחון טיפולים לתופעה. חלק מהטיפולים קשורים בלמידה של הרגלי אכילה המותאמים למבנה החדש של מערכת העיכול. התופעה יכולה לחלוף מעליה. רק לאחר שתשלל התופעה ניתן יהיה להעלות את האפשרות של הפרעה חרדה שבהחלט יכולה לחקות את התסמינים שתארת.

03/02/2010 | 09:49 | מאת: אייל

שלום לד"ר אני סובל מדיכאון המלווה בכאבי ראש כבר חצי שנה הכאב הוא בצד אחד של הראש והוא ממש מציק ולא נותן לי להתרכז בכלום עברתי את כל הבירורים והבדיקות לשלילת ממצאים אחרים ואז הרופא הגיע למסקנה שזה בגלל דיכאון הוא הסביר לי שתרופה נגד דיכאון תטפל גם בכאבים הללו מהו הטיפול המומלץ היום לבעייה כמו שלי? המון תודה

שלום אייל. באם בירור מלא לא העלה דבר, מומלץ להתחיל בתכשיר נוגד דיכאון. כעיקרון נסיגת התסמינים הדיכאוניים אמורה לשפר גם את כאב הראש. מכיוון שהכאב הינו תסמין בולט בתמונה הקלינית שציינת הייתי ממליץ על תכשיר ממשפחת הSNRI כמו אפקסור, ויאפקס, סימבלטה איקסל. פנה אל הרופא שלך על מנת לדון בבחירת אחד מהתכשירים הללו. בהצלחה.

04/02/2010 | 10:55 | מאת: אייל

קודם כל-תודה על התשובה המהירה אשמח לדעת מה ההבדלים בין התרופות שציינת מי היעילה יותר למניעת דיכאון ומי לכאבים? אילו תופאות לוואי צפויות איתן ולמי הכי פחות המון תודה מראש

03/02/2010 | 11:23 | מאת: שמואל

במצב כזה יש לשקול לקחת תרופה שתהיה יעילה גם לדיכאון וגם לכאבים מסוג זה כמו שציין הרופא ויפאקס/ויפאקס XR/אפקסור וכו'

02/02/2010 | 18:41 | מאת: גלית

כבר חודשיים אני סובלת משריפות בנרטיק חריפות . היה לי חיידק ECOLI בשתן שטופל באנטיביאוטיקה ללא שום שיפור. עשיתי תרבית שתן אחרי הטיפול יצא שלילי , עשיתי תרבית נרטיק הבדיקה יצאה שלילית . ניסיתי טיפול נגד פיטריה שלא עזר בכלל ... אני עדיין מרגישה שריפות כל היום ומאוד סובלת , איזה בדיקות אני יכולה לעשות או טיפול בשביל להפסיק את השריפה ?

אני מציע שתגשי לגינקולוג או לרופא עור

היי גלית, אנא כנסי לפורום גינקולוגיה ופריון : http://www.doctors.co.il/forum-2285 בהצלחה !

02/02/2010 | 13:29 | מאת: אסתי שטיינפלד

שלום רב, התחלתי טיפול חדש עם הכדור המדובר IXEL . התחלתי לפני כ- 3 שבועות. יש לי תופעות ליווי וזה גם רשום על התרופה. יש לי גירויים בראש, בחילות, טעם לא טוב בפה, קשה לי לשתות מים והכל זה עושה אותי עוד יותר עצבנית. כמה זמן אני צריכה עוד לסבול או אולי הכדור לא מתאים לי? מה דעתך ד"ר? מודה על תשובתך. בברכה אסתי

שלום אסתי. התופעות שאת מתארת חלקן ידועות כתופעות לוואי אפשריות, אך באותה מידה יכולות להיות גם חלק מסיפטומים חרדתיים. תופעות לוואי בדרך כלל חולפות תוך מספר שבועות. כדאי להתייעץ עם הרופא שרשם עבורך את התרופה שכן בהחלט ניתן לשקול שינוי בטיפול באם אכן מדובר בתופעות לוואי. הטיפול אמור לטווח ארוך לשפר את איכות חייך ובודאי לא לגרום סבל.

03/02/2010 | 09:45 | מאת: המבין

אני חייב לומר על האיקסל שא. עדיין אין לה אישור FDA וזה מחשיד וב. אין מספיק מחקרים עדיין ולא יודעים עליה מספיק - לפי דברי הרופא שלי אולי בגלל זה עוד אין לה אישור... בכל מקרה אני הייתי הולך על משהו בטוח יותר בטח ובטח אם את סובלת ככה...

שלום ל"מבין" התרופה משווקת באירופה משנת 1996 תחת התוויה לטיפול בדיכאון וקיבלה את האישור של הFDA לטיפול בפיברומיאלגיה ב2009. התרופה מאושרת לשימוש בהתוויה לדיכאון במדינת ישראל בכפוף לאישור משרד הבריאות.למרות היערותיך מדובר בתרופה בטוחה ובדוקה.

03/02/2010 | 10:43 | מאת: אסתי שטיינפלד

תודה עבור תגובתך. הלכתי אתמול לרופא שלי והוא החליף לי למשהו אחר, כרגע לא זוכרת את שם התרופה. כל כך רע כמו שאני הרגשתי אתמול, מזמן מזמן לא זכור לי. אשמח לשתף אותך מחר. יום טוב אסתי

10/06/2010 | 19:34 | מאת: me

אני סובלת מתסמונת פיברומילוגיה כאב כרוני בכל הגוף. כל הכדורים דרך הפסיכאטרים "מרדימים" את הכאב ולא נוגעים בשורש הבעיה.הם יכולים לגרום נזק כפול ולפגוע במערכת העצבים. טיפול אצל נטרופת עזר לי מאוד הכל טבעי ונוגע במקור הכאב הטיפול ממושך אבל יש תוצאות. לסיום: לכו על רפואה- טבעית ולא כימית.

10/09/2013 | 15:53 | מאת: דציבל

כל חיי לעולם לא אהבתי ולא הסתדרתי עם התרופות הכימי אין כמו נטורופתיה,מריחואנה רפואית וכאלה דברים שבאמת רק עוזרים

02/02/2010 | 04:27 | מאת: עופר

אני סובל מ T .S וזה מלווה גם בהתפרצויות זעם. לקחתי בעבר תרופות. ולא ממש עזר לי. אני גם בתקופה מאד לחוצה. אני כל הזמן מוטרד מהעניין שאני אפגע בריאותית בצורה קשה. בעיות כמו לחץ דם. אפילו התקפת לב ומוות. כל פעם אחרי כעס קשה.אני מרגיש כך. האם זה נכון? ישנם אנשים במצבים כאלו והכל תקין איתם. איך זה עובד כל זה? אני ממש ממש מוטרד

שלום עופר. למה כוונתך TS, האם מדובר בתיסמונת טורט? נראה שאתה מתאר התקפי חרדה. התקפי חרדה מפחידים אך לא מסוכנים. אשמח באם תפרט מה היו הטיפולים בעבר. ממליץ בכל מקרה הערכה פסיכיאטרית מחודשת

03/02/2010 | 17:57 | מאת: עופר

אני אכן התכוונתי לתסמונת טוראט. מדובר גם בהתקפתי חרדה, עם כל מיני רגשות מוזרים, לחץ בחזה ופחד משתק בלי הפרעות נשימה. אבל התכוונתי גם להתקפי כעס גדולים, שקוראים לי בגלל לחץ וכל מיני דברים מרגיזים אחרים. לקחתי בעבר המון תרופות כגון, קלונקס אורלפ הלידול, ואפילו פרוזאק. פשוט כלום לא השפיע עלי אין לי מושג למה, פשוט משתק אותי כל פעם אחרי התקף זעם, כאילו נפגעתי בריאותית בצורה חמורה. וכל מיני פחדים של מחלות שיכולות לנבוע כתוצאה מהכעס, לכן זוהי הייתה שאלתי אם תוכל להרגיע אותי מעט, זה יעזור לי מאד.

01/02/2010 | 11:24 | מאת: ציפי

שלום ד"ר, בתי אובחנה לפני זמן מה עם דיכאון, עד כה הומלץ לה על טיפול פסיכולוגי בלבד אך אחרי שהתחילה לחוש כאבי ראש הומלץ שתקבל גם תרופה -ויפאקס XR. אני מעוניינת לדעת תוך כמה זמן צפויה לחוש טוב יותר וממה בעצם נובעים הכאבים האלו?

ציפי שלום. דיכאון לרוב מלווה בתסמינים גופניים. למעשה הרבה פעמים תסמינים אלה מביאים לדחיית הטיפול כיוון שהם ממקדים את תשומת לב הרופאים ומוליכים לעיתים לבירור ולטיפול נוגד כאבים שלרוב לא מעלה דבר. באנשים הסובלים מדיכאון יש שינוי ממשי בסף הכאב ולכן גירויים חסרי חשיבות שבדרך כלל אנחנו לא חשים בהם נחווים ככאב. ויאפקס כמו רוב התכשירים נוגדי דיכאון מתחילה להשפיע בתוך 4-8 שבועות, יחד עם זאת רבים הדיווחים על השפעה משמעותית כבר כעבור שבועיים. חשוב לזכור המטרה, העלמת כל התסמינים גם במחיר של העלאת המינון בהתיעצות הרופא

01/11/2013 | 12:10 | מאת: josey

אני בן 60 וסופל ממצבי רוח ומתח קבוע השימוש בויפקס עוזר לי להרגע אבל יש צלו השלכות על הגמירה בסקס (מעכב שפיכה)ברצוני לדעת עם יש תרופה דומה עם הפקט דומה?

31/01/2010 | 23:03 | מאת: אלמוני

אני כבר שנתיים לא יוצא מהבית בכלל אני בן 37 פשוט עקב פרידה מחברה לשעבר אני בדיכאון יש לי הפרעת אישיות נמנעת ואני לא יוצא לשום מקום ולא עושה כלום רק חושב על החברה לשעבר שכבר התחתנה מה לעשות כדי לצאת מיזה האם הפרעת אישיות נימנעת גורמת לדיכאון

הפרעות אישיות ככלל הן גורם סיכון להתפתחות מצבי דיכאון וחרדה וזאת בשל נוקשות של מנגנוני ההתמודדות וקשיי הסתגלות למצבים מעוררי דחק.כך הדבר גם בהפרעת אישיות המנעותית. המלצתי לך לאזור אומץ ולהגיע לטיפול. שיטות של פסיכותרפיה בעיקר פסיכותרפיה קוגניטיבית יכולות להיות יעילות ולאפשר לך לסגל דרכי חשיבה והתמודדות פונקציונליות יותר.הייתי ממליץ לעבור איבחון פסיכיאטרי מלא שכן לעיתים הפרעת אישיות המנעותית דומה לחרדה חברתית וגם כדי לשלול מצב דיכאוני שניתן לטיפול יעיל. בהצלחה

11/02/2010 | 09:45 | מאת: אתי שטרן

מצטערת לשמוע איך אתה מעביר את הימים בבית בטח טוב לך אחרת ההית יוצא או שזו שחצנות להגיד דבר כזה יש לי קושי לצאת מהבית אבל אני חושבת שזו בחירה יותר טובה או פחות לא יודעת אבל שוקעת בבית מקווה שאתה מבלה בבית ונהנה

22/02/2010 | 04:06 | מאת: אלמוני

אני לא סובל בבית בכלל וזה קצת מוזר אם תירצי לדבר במייל תירשמי לי את המייל שלך מוזר אבל אני אוהב להיות בבית תמיד אהבתי את הבית ובכלל לא לצאת קשה להסביר את זה

31/01/2010 | 19:20 | מאת: רותם

שלום. לפני כ-3 שנים התחלתי לקחת כדורים בהמלצת הפסיכיאטר כמובן, אך תמיד היו לי מלחמות עם עצמי ועם הרופא לגבי הלקיחה שלהם והפחד להתמכר.בהתחלה לקחתי רסיטל, לאחר מכן ואיפקס ובסופו של דבר פרוזק. בשל העובדה שבחצי השנה האחרונה אני ובעלי העלנו את הרצון להכנס להריון,נוסף החשש של הפגיעה בעובר אם וכאשר. בחודש נובמבר עברתי ניתוח פנדציט ולמעשה לא יכולתי לגשת לתור שלי אצל הרופא וגם לא טרחתי לקבוע תור מחדש. עכשיו אני עוברת תקופה לא פשוטה. התפטרתי מהעבודה וטרם מצאתי עבודה חדשה ואני מרגישה עצובה כל הזמן,מיואשת וחסרת מנוחה. אני לא רוצה לחזור לפסיכיאטר הקודם שלי וחוששת להתחיל לקחת כדורים מחדש ומלעשה כפי שניתן לראות מאד מבולבלת. אשמח לעזרה תודה

שלום רותם. אכן נראה שאת מצויה בתקופה עמוסה רגשית ומעט מוצפת. בואי נעשה סדר. תכשירים נוגדי דיכאון אינם ממכרים. לא מדובר בתרופות הרגעה. לא ברור מהתיאור שלך מה היו המינונים ןמשכי פרק הטיפול בכל תרופה. תופעה שכיחה ובעייתית היא מעבר בין תרופות מבלי למצות את הפוטנציאל שגלום בכל אחת מהן. הדבר מוביל לעיתים למצג שווא של עמידות לטיפול. חשוב לטפל במינון מתאים לתקופה של לפחות חצי שנה באם מדובר במצב דיכאוני ראשון. כדאי לייצב את המצב הרגשי לפני הכניסה להריון מהסיבה שהריון הוא מצב פיסיולוגי חדש המלוה בשינויים הורמונליים שיכולים להתבטא גם בשינויים רגשיים ולהחמיר מצב דיכאוני קיים. באם אכן את סובלת ממצב דיכאוני, טיפול בדיכאון מעלה את הסיכוי לתקופת הריון יציבה וגם מוסיפה להתפתחותו התקינה של העובר. כדאי שתפגשי עם גורם מקצועי על מנת לבנות תוכנית טיפולית המתאימה לצרכיך. המלצתי לא לדחות זאת באם אינך רוצה לחזור לפסיכיאטר הקודם ישנן חלופות כולל רופא המשפחה. בהצלחה

31/01/2010 | 23:09 | מאת: רותם

קודם כל תודה על המענה המהיר. המעבר מכדור לכדור היה לפי דרישה שלי, שנבע מהחשש מכל הנושא הזה של לקיחת כדורי והיתה כמובן הפגיעה בחשק המיני שגרם לריבים רבים ביני לבעלי ועל כן בסופו של דבר החלטתי להפסיק לחלוטין את לקיחת הכדורים. השאלה היא האם קיים חשש כלשהוא לנזק בהתפתחות העובר בשל הכדורים. כמו כן האם בהכרח יש צורך לחזור ולקחת כדורים או שאפשר "פשוט" לדבר עם פסיכולוג? המחשבה שאצטרך לקחת כדורים כל החיים פשוט עושה לי רע.

30/01/2010 | 22:23 | מאת: פליקס

ערב טוב, אבי סובל מדיכאון והוא מסרב לנטול תרופות , כמו כן ב-חצי שנה האחרונה הוא סובל מכאבי גב כרוניים, קראתי באינטרנט על התרופה סימבלטה שמטפלת בדיכאון ותסמיני כאב עד כמה יש קשר בין הדברים ועד כמה התרופה הזו יכולה לעזור לאבי ? תודה רבע על העזרה והמענה מראש, פליקס

החשש מנטילת תרופות מוכרת ובדרך כלל נובעת מהיעדר אינפורמציה מספקת על השפעות התרופות ותופעות הלוואי האפשריות.לעיתים מדובר בתהליך ממושך המלווה גם בסבל מתגבר שמאפשר את חלון ההזדמנויות להסכמה לנטילת תכשיר נוגד דיכאון. בהיבט זה, רופא משפחה טוב יכול לעזור לקיצור התהליך ע"י הסברה ותמיכה. לגבי התסמינים שתארת. כאבי גב הינה תלונה שכיחה באופן כללי ובהחלט שכיחה בקרב אנשים מבוגרים הסובלים מדיכאון. תכשירים נוגדי דיכאון יכולים להיות מאוד יעילים במיגור תסמיני הדיכאון והכאב המתלווה אליהם. תכשירים מקבוצת חוסמי משאבת הסרוטונין ונוראפינפרין, נמצאו יעילים יותר במצבים בהם יש שילוב של כאב ודיכאון. מדובר בתכשירים כמו אפקסור, ויאפקס וסימבלטה. חשוב לזכור שאם תגיעו לשלב של החלטה על הטיפול כדאי לבדוק אילו מהתכשירים מסובסדים ע"י קופת החולים שאתם משתייכים אליה,שכן מדובר בהפחתה משמעותית של העלויות.

31/01/2010 | 11:54 | מאת: א'

האם גם ויפאקס XR יעילה לכאבים כאלו ? (ציינת ויפאקס אבל לא ציינת איזה)

30/01/2010 | 12:26 | מאת: הילה

הי, אני בת 26 וכל החיים שלי הייתי פשוט בנאדם עצוב. אני לא יכולה להסביר את זה כי אני גם צוחקת המון ואני לא צינית ויש בי אמונה גדולה ואני מצליחה בכל תחומי החיים כמעט. אבל אני במאבק יומיומי מתמשך נגד דיכאון והתקפי בכי שמלווים גם במחשבות אובדניות, וזה היה כך כל חיי. ניסיתי ללכת לפסיכולוג לפני שנה כשהתקפי הבכי יצאו משליטה, זה עזר לי מאד אבל הפסקתי ללכת, בעיקר בגלל הכסף. חשבתי שאני בסדר ולאחרונה התקפי הבכי שוב חזרו. מעבר לכך אני מלאה בחרדות וחוסר אמון מוחלט באנשים, אני מפחדת שכולם חושבים עלי דברים לא טובים..לא משנה כמה אני מנסה להרפות מזה.. אני לא מצליחה. אני לא רוצה לקחת תרופות, אני לא רוצה להוציא כל כך הרבה כסף על פסיכולוגים.. אני חייבת להאמין שיש לי דרך לפתור את זה לבד.. אני חייבת עצה או נקודת מבט מקצועית על העניין הזה.. איך אני אוכל לדעת אם הדיכאון הזה הוא דכאון קליני?

שלום הילה.על מנת להגיע לאבחנה של דיכאון חשוב שתבדקי ע"י פסיכיאטר. יחד עם זאת קיימת אפשרות שגם רופא משפחה יוכל לבצע איבחון זה. ברוב קופות החולים את יכולה לקבל טיפול פסיכיאטרי ללא תשלום. לגבי אופצית הטיפול הפסיכולוגי נראה על סמך התיאור שלך שטיפול פסיכולוגי בשיטה קוגניטיבת יוכל לתת מענה לתפיסות העולם שלך לגבי עצמך שנראה שמשפיעות על הערך העצמי והדימוי העצמי שלך ומעמידות אותך בפגיעות רבה אל מול העולם. טיפול פסיכולוגי מסובסד יכול להנתן דרך קופות החולים. מדובר בשיטה שתיאורטית מאפשרת שינוי מהותי בפרק זמן קצר יחסית. באם אכן תאובחני כסובלת מדיכאון (הפרעה שכיחה מאוד ונתנת לטיפול) השילבו של טיפול פסיכולוגי ותרופתי יהיה היעיל ביותר.

31/01/2010 | 19:51 | מאת: הילה

כן, חשבתי ללכת להתייעץ עם רופאת משפחה אבל כנראה התביישתי. יחד עם זאת, במעט מילים שכתבת, מאד קלעת לתחושות שלי וזה נותן לי קצת יותר מוטיבציה לעשות משהו בנידון.. מקוה שיהיה לי אומץ ללכת לרופאה עוד השבוע, אולי היא תוכל להפנות אותי לגורם המתאים, בתקוה שלא אפרוץ בבכי כבר אצלה :) בעזרת ה', ובעזרתי :).. אני מקווה שיהיה בסדר, תודה רבה על היעוץ!

28/01/2010 | 09:27 | מאת: שני

שלום, אמא שלי בת 45 וסובלת מדיכאון ומטופלת עם ציפרלקס , יש לה גם כאבים בכתפיים כבר למעלה מ-3 חודשים שלא עוברים לה, ממה זה נובע ואיך אפשר לטפל בזה ?

שני שלום.כאב מהווה התראה לבעיה גופנית או נפשית ויש צורך בשלב ראשון לברר את מקור הכאב כיוון שיכולות להיות סיבות רבות לכאבים. רק לאחר תום הבירור ניתן יהיה להתאים טיפול מתאים.לדוגמא: אם מדובר בתהליך דלקתי הרי יהיה צורך לטפל בתכשירים נוגדי דלקת. חשוב לברר אם ללא מדובר בכאב מקרין שמקורו בעמוד שידרה צוארי או במתח שרירי.לא ניתן לשלול שמקור הכאב קשור בדיכאון עצמו אך זאת ניתן לעשות רק לאחר ששללנו גורמים אחרים.

אני סובל מדיכאון וחרדה שנים רבות,מטופל בתרופות שונות שעוזרות חלקית ,כאשר מצבי הנפשי לא טוב אני מרגיש כאילו הצוואר תפוס,לחצים בחזה,חולשה,כאבי כתפיים ועוד,הסבל בלתי נסבל בעיקר הנפשי,אני מתפלל יום יום שאני לא יקום בבוקר .

27/01/2010 | 12:04 | מאת: צופית

שלום ד"ר קודש/ד"ר טל, רציתי לדעת מה ההבדל בין סימבלטה לליריקה , בת דודתי סובלת מדיכאון המלווה בכאב כבר למעלה משנה , אמרו לה שיש שתי תרופות מתאימות וכל אחד אומר שההיא יותר מתאימה מהשניה, אשמח לדעת איך כל תרופה עובדת ומה ההבדלים ביניהן. תודה מראש, צופית

הי צופית. תכנסי לפורום תשובה לשאלתך כבר מצויה שם

31/01/2010 | 10:58 | מאת: דן

סימבלטה יקרה מאוד וגם אם תקבלו דרך הקופה המחיר עדיין יקר אני יודע שיש תרופות מאוד יעילות לדיכאון ולכאבים בו זמנית שגם המחיר שלה מאוד נוח כמו ויפאקס XR למשל

26/01/2010 | 21:07 | מאת: סימה

ערב טוב, רציתי לדעת איזה תרופה יעילה יותר בכאבים המלווים בדיכאון ? סימבלטה או ליריקה ? מה ההבדלים ביניהם ? תודה.

ליריקה היא תרופה המיועדת לטיפול בכאב ממקור עצבי (נוירופתי). מצב זה אופיני לרוב אצל חולי סוכרת, אשר חשים את הכאב בעיקר בקצות הגפיים, או בעקבות שלבקת חוגרת (הרפס זוסטר). אצל חולים אלו נגרם נזק לתאי העצב, אשר מביא לירי חוזר ובלתי נשלט של אותות חשמליים בין תאי העצב, וכתוצאה מכך לכאב.מבחינה זו היא דומה לתכשירים כמו טגרטול שגם הוא משמש לטיפול כנגד כאב בנוסף על ההתוויות המרכזיות שלו שטיפול באפילפסיה ואיזון מצב רוח בחולים הסובלים מהפרעה דו קוטבית (מניה דיפרסיה). סימבלטה לעומת זאת הינו תכשיר המעכב את משאבת הנוראפינפריןוהסרוטונין באזור הקישור הבינתאי במוח. החומרים הללו חשובים גם בקביעת סף הכאב במסלולים עצביים שעוברים בחוט השידרה ולכן התכשיר גם יעיל בהפחתת חווית הכאב. לעומת הליריקה סימבלטה הינה תרופה בעלת התוויה לטיפול בדיכאון ולכן היא יעילה בטיפול בדיכאוןובכאב כרוני. אולם היא לא התרופה היחידה שפועלת במנגנון זה. גם האפקסור או הויאפקס עובדים במנגנון זהה ויכולים להוות אופציה ראויה

26/01/2010 | 11:36 | מאת: טלי

שלום .ניסיתי תרופות רבות:סימבלטה,אלטרולט,ליריקה,סרוקסט ועוד תרופות נגד דכאון רבות.גם:התעמלות,פיסותרפיה,הרפיה,יוגה,טיפולים טבעים ,פסיכולוגים,הידותרפיה ועוד.. לצערי התרופה היחידה שעזרה לכול הסימפטומים היא טרמדקס.אני לוקחת אותה קבוע פעמים ביום.הבעיה היא שהרופאים עושים לי בעיות ולא תמיד נותנים לי אותה.היא מדהימה ועוזרת לי בכאבים,דכאון ועוד..רק בזכות התרופה אני קמה מהמיטה. גם פרקוסט וקלונקס עוזרים לי אבל בגלל שהם ממכרים אני משתדלת לא לקחת הרבה.פרקוסט גם מרדים אבל עוזר לכאבים חזקים.וקלונקס עוזר לי מאוד להרפיית שרירים ולהרגע. מה לעשות?

הי טלי.אין ספק שההתמודדות עם פיברומיאלגיה הינה משימה קשה ביותר ובחלק מהמקרים המחלה מתקבלת בספקנות ע"י חלק מהרופאים. הטיפול במחלה מצריך לעיתים יצירתיות הן בהרכב הטיפול התרופתי והן בהיבט של טיפולים משלימים כולל פסיכותרפיה, ביו פידבק והרפיה. יחד עם זאת חשוב למצות את המקסימום מכל התכשירים שעובדים על המערכת של הסרוטונין והנורואפינפרין בדומה לסימבלטה, אפקסור, ויאפקס. כך שלא מספיקה רשימת התרופות אלא גם המנונים שלהן ומשך הטיפול. לגבי הטרמדקס. אכן תכשיר יעיל בעל מנגנון פעולה הפועל גם על המערכת האופיאטית וגם על המערכת הנוראדרנרגית. הייתי ממליץ לך לפנות למרפאת כאב ולא לרופא ראשוני על מנת לבחון האם מיצית את כל האפשרויות עד כה ולהתאים לך טיפול או שילוב של טיפול במסגרתם.

לי היא עשתה פלאים גם עם הדיכאון וגם עם הכאבים שמעי לעצת הרופא ונסי את הויפאקס הוא עובד על סרטונין וניורואדרנלין ומציל חיים!!! בריאות!

21/01/2010 | 12:43 | מאת: צוות האתר
גולשים יקרים, אנו שמחים לבשר לכם על פתיחתו של פורום דיכאון וכאב בניהולם של הפסיכיאטרים המומחים, ד"ר אילן טל וד"ר ערד קודש. גלישה פורייה צוות האתר
14/02/2010 | 03:05 | מאת: צליל

שלום רב, לפני חודש וחצי עברתי לידה שקטה הפסקת הריון, אני אדם שרגיל לישון חמש שעות בלילה ומאז ההפלה לא מצליחה לישון . לקחתי בהצעת רופא המשפחה אימובאן בהתחלה כדור אחרי זה חצי כדור ללילה , אני סובלת ממגרנות שנים רבות ואני לוקחת אימטרקס הענין שמפחיד אותי השילוב בינהם . אני כרגע לוקחת חצי כדור אימובאן מפני שיש לי תינוק בן שלוש שנים ובעלי לא מתעורר מיד וגם נוסע מאוד מוקדם לעבודה . אני כל הזמן בחרדות , יש לציין שבעבודה אני פועלת כמו אוטמט אני עובדת עם אנשים עם מוגבליות . אך שאני מגיעה הביתה כל החרדות מגיעות, עשיתי כמה שיחות עם עובדת סוציאלית היא טוענת שאני לא צריכה פסיכאטר אך אני חושבת שארבע שעות שהכדור נותן לי לישון לא מספיקות לי והייתי רוצה לדעת אם יש תחליך לכדור ?

שלום צליל ומזל טוב. הפרעת שינה הינה סימפטום שכיח שיכול לנבוע מסיבות רבות ושונות. לפני שאת נוטלת תרופות שינה כדאי לברר את הסיבה להפרעת השינה. חרדה יכולה להיות בהחלט אחת הסיבות. הצעתי להבדק ע"י רופא משפחה או פסיכיאטר למרות המלצת העובדת הסוציאלית. במקרה של חרדה תכשירים לא ממכרים כמו תכשירים ממשפחת הפרוזאק יכולים להיות אפקטיביים מבלי לפגוע בעירות. יחד עם זאת באם את מניקה חשוב להעלות את הסוגיה עם הגורם המטפל שילווה אותך.בהצלחה.

1 ... < 29 30 31 32 33 34