ציפרלקס וטריבמין

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

25/02/2010 | 01:48 | מאת: יואב

שלום אני משתמש בתרופת ציפרלקס כבר כחודש בהתחלה הרגשתי את ההבדל אך בזמן האחרון קצת פחות סביר להניח בגלל שאני שותה הרבה אלכוהול ומעשן מעט חשיש. הרופאה הפסיכאטרית שלי המליצה בלי שום קשר לציפרלקס לקחת תרופות מקבוצת הויטמנים b1 b12 b6 רציתי לדעת עד כמה זה באמת חשוב ומה הסיכון שקיים בין לקיחת שתי התרופות האלו אחת לשניה האם זה הכרחי וגם אם יש סיכון בזמן עישון הסגריות וגם אם לקיחת ויטמנים יוצר מצב של השמנה או מכניס כמות מסויימת של קלוריות לגוף. וגם אם אני משלים כרגע את החסך בויטמינים אלו איך זה יכול להשפיע על עתידי גם בתקופה שאפסיק לקחת ויטמנים? או שאפסיק לקחת ציפרלקס? תודה יום טוב:)

אלבוהול, קנביס וציפרלקס היא קומבינציה בעיתית. קנביס ואלכוהול הנם סמים "מעכבים" חלק מתופעות הלוואי של צריכתם יכולה להתבטא כתסמיני חרדה ודכאון. יש קשר בים אלכוהוליזם וירידה ברמת ויטמיןB1. כמו כן יש קשר בין דיכאון וירידה ברמת ויטמין B12.ניתן בבדיקת דם פשוטה לבדוק את רמות ויטמינים אלה ובהתעם לכך לצרוך תוספים. ללא חוסר ברמות איני מוצא טעם ליטול תוספים.גם נטילת תיפרלקס מצריכה לעיתים התאמת מינונים בהתאם לתמונה הקלינית, לכן חשוב מעקב מסודר.

מנהל פורום דיכאון וכאב