IXEL 50 MG X 2

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

02/02/2010 | 13:29 | מאת: אסתי שטיינפלד

שלום רב, התחלתי טיפול חדש עם הכדור המדובר IXEL . התחלתי לפני כ- 3 שבועות. יש לי תופעות ליווי וזה גם רשום על התרופה. יש לי גירויים בראש, בחילות, טעם לא טוב בפה, קשה לי לשתות מים והכל זה עושה אותי עוד יותר עצבנית. כמה זמן אני צריכה עוד לסבול או אולי הכדור לא מתאים לי? מה דעתך ד"ר? מודה על תשובתך. בברכה אסתי

שלום אסתי. התופעות שאת מתארת חלקן ידועות כתופעות לוואי אפשריות, אך באותה מידה יכולות להיות גם חלק מסיפטומים חרדתיים. תופעות לוואי בדרך כלל חולפות תוך מספר שבועות. כדאי להתייעץ עם הרופא שרשם עבורך את התרופה שכן בהחלט ניתן לשקול שינוי בטיפול באם אכן מדובר בתופעות לוואי. הטיפול אמור לטווח ארוך לשפר את איכות חייך ובודאי לא לגרום סבל.

03/02/2010 | 09:45 | מאת: המבין

אני חייב לומר על האיקסל שא. עדיין אין לה אישור FDA וזה מחשיד וב. אין מספיק מחקרים עדיין ולא יודעים עליה מספיק - לפי דברי הרופא שלי אולי בגלל זה עוד אין לה אישור... בכל מקרה אני הייתי הולך על משהו בטוח יותר בטח ובטח אם את סובלת ככה...

שלום ל"מבין" התרופה משווקת באירופה משנת 1996 תחת התוויה לטיפול בדיכאון וקיבלה את האישור של הFDA לטיפול בפיברומיאלגיה ב2009. התרופה מאושרת לשימוש בהתוויה לדיכאון במדינת ישראל בכפוף לאישור משרד הבריאות.למרות היערותיך מדובר בתרופה בטוחה ובדוקה.

03/02/2010 | 10:43 | מאת: אסתי שטיינפלד

תודה עבור תגובתך. הלכתי אתמול לרופא שלי והוא החליף לי למשהו אחר, כרגע לא זוכרת את שם התרופה. כל כך רע כמו שאני הרגשתי אתמול, מזמן מזמן לא זכור לי. אשמח לשתף אותך מחר. יום טוב אסתי

10/06/2010 | 19:34 | מאת: me

אני סובלת מתסמונת פיברומילוגיה כאב כרוני בכל הגוף. כל הכדורים דרך הפסיכאטרים "מרדימים" את הכאב ולא נוגעים בשורש הבעיה.הם יכולים לגרום נזק כפול ולפגוע במערכת העצבים. טיפול אצל נטרופת עזר לי מאוד הכל טבעי ונוגע במקור הכאב הטיפול ממושך אבל יש תוצאות. לסיום: לכו על רפואה- טבעית ולא כימית.

10/09/2013 | 15:53 | מאת: דציבל

כל חיי לעולם לא אהבתי ולא הסתדרתי עם התרופות הכימי אין כמו נטורופתיה,מריחואנה רפואית וכאלה דברים שבאמת רק עוזרים

מנהל פורום דיכאון וכאב