שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

15/02/2010 | 01:33 | מאת: zz

יש לי חברה שאחנו עומדים להיתחתן ..לאחרונה לתדמהתי גיליתי שהיא משתמשת בקלוזאפין פעמיים ביום ..סך הכול 400 מ,ג ביום ..אחרי בירור באינטרנט .ראיתי שזו תרופה קשה שנוטלים אותה לפסיכוזה ..אני מבולבל לגמרי .. האם יש סיכוי שיולדו לנו ילדים חולים ????.האם היא יכולה להיות מאוזנת כול החיים ככה בלי תופעות לוואי ??? מה זה אומר עליה אם היא משתמשת בכדור הזה שציינתי ?? האם לעזוב את חברתי כי אני מכניס ראש בריא למיטה חולה ?? מה עושים ..בבקשה תעזרו לי ....

אתה מעלה שאלה סבוכה ורגישה. הצעתי לפתוח את הנושא בפורום משותף של הפסיכיאטר, חברתך ושלך. לגיטימי שהדבר יעלה לדיון כיוון שיש הן לאבחנה והן לטיפול השלכות הקשורות להריון עתידי, התנהלות עם טיפול תרופתי מתמשך ועם מחלה שבעטיה ניתן הטיפול. יחד עם זאת לא הייתי מכנה את הקשר שלכם מיטה חולה. אין ספק שמדובר בידיעה משמעותית שיש להסתגל אליה ולהיערך לבאות אך לא בהכרח משימה בלתי אפשרית. כן הייתי מעלה שאלה כיצד על סף הנישואין מתגלים פרטים חשובים כמו טיפול תרופתי קבוע שלא נודעו טרם לכן...

מנהל פורום דיכאון וכאב