מה עושים ברגע של מצוקה?

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

10/02/2010 | 03:55 | מאת: מירית

אני מזה כמה חודשים בדכאון בינוני קשה והתחלתי טיפול פסיכותרפי רק לפני כחודש והמצב שלי לא טוב אני בוכה כל היום בלי הפסקה. אתמול נכנסתי למכון לרפואה אסתטית למרות שברור לי שטיפולי יופי לא יפתרו את הדכאון ושכנעו במקום לבצע עיבוי שפתיים. מעצם היותי במצב רגיש הסכמתי ונפחו לי את השפתיים יותר מדי. אני לא מצליחה לישון ורועדת מבושה עצמית. לא מתאים לי לעשות דברים כאלה. אני לא יודעת איך לעמוד בפני החברים והמשפחה. הדכאון החמיר בעקבות זאת. מה לעשות? איך לפהסיק את הרעד הגופני? מה לעשות במצוקה רגעית שכזו? לא עונים בער"ן יש עומס פניות.

שלום מירית. ראשית הייתי פונה למטפל שלך שיהיה בתמונה. נראה שאת זקוקה להתערבות במשבר בו את מצויה. הקדימי את פגישתך הבאה למועד מוקדם יותר. על מנת לטפל בצורה יעילה במשבר הדיכאוני בו את מצויה מציע לך לפנות לפסיכיאטר על מנת לשקול גם האופציה לטיפול תרופתי. ברוב הקופות ניתן להגיע לפסיכיאטר ללא תורים משמעותיים. אפשרות אחרת היא לפנות לרופא המשפחה, אם יש לך כזה. רופאי משפחה מיומנים היום בלתת מענה למשברים רגשיים. אל תדחי את פניתך.

11/02/2010 | 09:40 | מאת: אתי שטרן

אני בטוחה שזה לא נורא כמו שאת מרגישה אני ממליצה על קלונקס כדור מרגיע מאוד במצבי מצוקה אפשר גם חצי כדור אבל צריך מרשם מרופא ממליצה לגמרי רק למצבי מצוקה שיהיה לך קל

מנהל פורום דיכאון וכאב