שאלה

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

05/02/2010 | 19:42 | מאת: שרון

ד"ר שלום, שמי שרון, בן 33. לפני כשלושה שבועות עברתי ניתוח שרוול. לפני כמה ימים התחלתי לחוש בתדירות גבוהה במשך היום צמרמורות בכפות הרגליים, צוואר, לפעמים באזור החזה שמפריעים לי בשינה. אושפזתי בבית חולים לפני יומיים, עשו לי את כל הבדיקות הנוירולוגיות הכוללות רפואה פנימית וכירורגית וכל הממצאים נמצאו תקינים. כמו כן, הרופאים טענו כי התחושות הן כתוצאה מהניתוח, ואלו הם כאבים של מתח וחרדה. ברצוני לציין כי במשפחתי אין מחלות פסיכאטריות. ובבית לקחתי משככי כאבים כגון אופטלגין שלא העלימו את התחושה. כיצד עלי לטפל בבעיה? והאם היא נגרמה ממחלה?

שלום שרון. התופעות שאת מציינת מתאיממה לתיסמנונת ההתרוקנות המהירה או דמפינג סינדרום. תיסמונת דמפינג ידועה בניתוחי מעקף או כריתת קיבה כולל כריתה חלקית. זה מכלול תופעות של חולשה, סחרחורת, הזעה, הנובע מהתרוקנות מהירה של הקיבה למעי, והגעה מהירה של פחמימות למעי. כדאי לחזור לרופא המנתח או מומחה בגסטרואנטרולוגיה על מנת לבחון טיפולים לתופעה. חלק מהטיפולים קשורים בלמידה של הרגלי אכילה המותאמים למבנה החדש של מערכת העיכול. התופעה יכולה לחלוף מעליה. רק לאחר שתשלל התופעה ניתן יהיה להעלות את האפשרות של הפרעה חרדה שבהחלט יכולה לחקות את התסמינים שתארת.

מנהל פורום דיכאון וכאב