דיכאון וכאבי גב כרוניים

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

30/01/2010 | 22:23 | מאת: פליקס

ערב טוב, אבי סובל מדיכאון והוא מסרב לנטול תרופות , כמו כן ב-חצי שנה האחרונה הוא סובל מכאבי גב כרוניים, קראתי באינטרנט על התרופה סימבלטה שמטפלת בדיכאון ותסמיני כאב עד כמה יש קשר בין הדברים ועד כמה התרופה הזו יכולה לעזור לאבי ? תודה רבע על העזרה והמענה מראש, פליקס

החשש מנטילת תרופות מוכרת ובדרך כלל נובעת מהיעדר אינפורמציה מספקת על השפעות התרופות ותופעות הלוואי האפשריות.לעיתים מדובר בתהליך ממושך המלווה גם בסבל מתגבר שמאפשר את חלון ההזדמנויות להסכמה לנטילת תכשיר נוגד דיכאון. בהיבט זה, רופא משפחה טוב יכול לעזור לקיצור התהליך ע"י הסברה ותמיכה. לגבי התסמינים שתארת. כאבי גב הינה תלונה שכיחה באופן כללי ובהחלט שכיחה בקרב אנשים מבוגרים הסובלים מדיכאון. תכשירים נוגדי דיכאון יכולים להיות מאוד יעילים במיגור תסמיני הדיכאון והכאב המתלווה אליהם. תכשירים מקבוצת חוסמי משאבת הסרוטונין ונוראפינפרין, נמצאו יעילים יותר במצבים בהם יש שילוב של כאב ודיכאון. מדובר בתכשירים כמו אפקסור, ויאפקס וסימבלטה. חשוב לזכור שאם תגיעו לשלב של החלטה על הטיפול כדאי לבדוק אילו מהתכשירים מסובסדים ע"י קופת החולים שאתם משתייכים אליה,שכן מדובר בהפחתה משמעותית של העלויות.

31/01/2010 | 11:54 | מאת: א'

האם גם ויפאקס XR יעילה לכאבים כאלו ? (ציינת ויפאקס אבל לא ציינת איזה)

מנהל פורום דיכאון וכאב