טיפול בדיכאון

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

25/02/2010 | 13:09 | מאת: גדעון

בני סובל מדיכאון זמן רב ולאחרונה התחיל טיפול בויפאקס XR. האם מדובר בתרופה שניתנת כקו טיפול ראשון? אני שואל זאת מכיוון שקראתי בפורום על תרופות רבות נוגדות דיכאון ואני מעוניין לקבל קצת מידע על הנושא...

ויאפקס XR הינו תכשיר נוגד דיכאון וחרדה ממשפחת הSnri'S מדובר בתרופה שעובדת על העלאת רמת הסרוטונין והנוראפינפרין במוח. חומרים אלה הינם מתווכים של תאי עצב הקשורים בעיבוד חוויות הרגש והכאב. מדובר בתכשיר הניתן גם כקו ראשון ברוב מדינות העולם. בארץ הוא ניתן לעיתים כקו שני בקופות חולים מסויימות אך רק מטעמים כלכליים. הפרקטיקה השכיחה היא התחלה בתכשירים ממשפחת הSSRI'S כדוגמת פרוזק, ציפרמיל, ציפרלקס, סרוקסט. יעילות כל התכשירים זהה וההבדל הוא בפרופיל תופעות הלוואי. לתכשירים כדוגמאת ויאפקס יש יתרון במצבים שבהם דיכאון מלווה בתסמינים גופניים וכאב.

01/03/2010 | 22:17 | מאת: גדעון

תודה ד"ר ושאלה נוספת - האם מדובר בטיפול לכל החיים או שניתן להגיע למצב שמרגישים טוב ואז מפסיקים עם התרופה? ואם מפסיקים - האם המחלה יכולה לחזור? (הבנתי שויפאקס XR יעילה נגד חזרת הדיכאון..)

מנהל פורום דיכאון וכאב