דיכאון

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

31/01/2010 | 23:03 | מאת: אלמוני

אני כבר שנתיים לא יוצא מהבית בכלל אני בן 37 פשוט עקב פרידה מחברה לשעבר אני בדיכאון יש לי הפרעת אישיות נמנעת ואני לא יוצא לשום מקום ולא עושה כלום רק חושב על החברה לשעבר שכבר התחתנה מה לעשות כדי לצאת מיזה האם הפרעת אישיות נימנעת גורמת לדיכאון

הפרעות אישיות ככלל הן גורם סיכון להתפתחות מצבי דיכאון וחרדה וזאת בשל נוקשות של מנגנוני ההתמודדות וקשיי הסתגלות למצבים מעוררי דחק.כך הדבר גם בהפרעת אישיות המנעותית. המלצתי לך לאזור אומץ ולהגיע לטיפול. שיטות של פסיכותרפיה בעיקר פסיכותרפיה קוגניטיבית יכולות להיות יעילות ולאפשר לך לסגל דרכי חשיבה והתמודדות פונקציונליות יותר.הייתי ממליץ לעבור איבחון פסיכיאטרי מלא שכן לעיתים הפרעת אישיות המנעותית דומה לחרדה חברתית וגם כדי לשלול מצב דיכאוני שניתן לטיפול יעיל. בהצלחה

11/02/2010 | 09:45 | מאת: אתי שטרן

מצטערת לשמוע איך אתה מעביר את הימים בבית בטח טוב לך אחרת ההית יוצא או שזו שחצנות להגיד דבר כזה יש לי קושי לצאת מהבית אבל אני חושבת שזו בחירה יותר טובה או פחות לא יודעת אבל שוקעת בבית מקווה שאתה מבלה בבית ונהנה

22/02/2010 | 04:06 | מאת: אלמוני

אני לא סובל בבית בכלל וזה קצת מוזר אם תירצי לדבר במייל תירשמי לי את המייל שלך מוזר אבל אני אוהב להיות בבית תמיד אהבתי את הבית ובכלל לא לצאת קשה להסביר את זה

מנהל פורום דיכאון וכאב