איך לאבחן נכון מחלה או דיכאון?

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

19/02/2010 | 10:15 | מאת: שירי

לבת משפחתי יש הסטוריה ארוכה של נסיונות התאבדות . רק לאחרונה, אחרי שהיא עברה לפסיכולוג אחר הוא איבחן אותה כחולה במניה דיפרסיה. הוא שלח אותה לפסיכאטר כדי שגם הוא יבדוק אותה ויתן לה תרופות מתאימות אך אחרי כחצי שנה של ניסיונות בתרופות שונות היא שוב ניסתה להתאבד ובבית חולים פסכיאטרי אמרו שבכלל אין לה מניה דיפרסיה והיא לא צריכה לקחת את התרופות למחלה הזאת. אנחנו אובדי עצות איך להמשיך. במשך שנים היא הלכה לרופאחם פרטיים כי היא טוענת שבקופת חולים לא מקדישים את הזמן ותשומת הלב כמו שרופא פרטי נותן, אך המצב הכלכלי לא מאפשר להמשיך באופן פרטי, מה לעשות???

המלצתי להבדק במסגרת מרפאה לבריאות הנפש. מעהר לשירות של בריאות הנפש בקופה ישנן תחנות בריאות נפש אזוריות המעניקות טיפול רב צוותי ללא תשלום. בשלב זה המדינה אחראית לרוב שירותי בריאות הנפש. חשוב רק לדעת באם מדובר בקטינה או בבגירה על מנת לפנות למקום הרלוונטי.

מנהל פורום דיכאון וכאב