מידע בנושא תרופת פלוטין

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

13/02/2010 | 22:59 | מאת: אני

אני נוטלת כ-100 ימים כדור פלוטין אחד ביום וזה ניתן לי עקב לחצים חזקים בראש, בחילות וסחרחורת על ידי נוירולוג שאבחן שזה בא מלחץ נפשי. מאז שאני נוטלת את התרופה יש שיפור גדול במצב הכאב אך עדיין הוא לא נעלם לגמרי. רציתי לדעת אם לחץ נפשי קשור לדיכאון כי תרופת הפלוטין היא גם לטיפול בדיכאון ואני לא הרגשתי שאני בדיכאון מיוחד אלא כנראה בלחץ. האם בכאבים כאלו שנגרמים מלחץ נפשי ומטופלים על ידי כדורים יש סיכוי שיחזרו בעתיד כשארגיש טוב יותר ואפסיק ליטול את הכדורים או שזה כמו דיכאון שאני קוראת על הרבה אנשים שמפסיקים ליטול את הכדורים ושוב לא מרגישים טוב. אודה על כל מידע שתוכל לתת לי בנושא,

"לחץ נפשי" הינו שם כללי שיכול לתאר מצבי חרדה. פלוטין כמו רוב התכשירים נוגדי הדיכאון הינו גם תכשיר נוגד חרדה. לא מדובר בתרופת הרגעה אלא בתכשיר שמונע חרדה ולכן לא נוצרת תלות בתרופה. לעיתים יש צורך להתאים מינונים גם מעל מינון של כדור ביום. המטרה צריכה להיות שיפור מלא במצב. לאחר שהמינון יותאם, יהיה צורך לקבל החלטה על משך הטיפול, בכל מקרה לא פחות מחצי שנה מאז ההגעה למצב של הפוגה בתסמינים ולעיתים בעיקר אם מדובר בתקופה ארוכה שבהם היו התסמינים, מצב חוזר או חומרה של התסמינים מומלץ ליטול את התרופה לתקופה ארוכה יותר. בחלק גדול מהמקרים ניתן להפסיק טיפול (בליווי רפואי ולא החלטה חד צדדית) מבלי שהמצב החרדתי יחזור על עצמו. צריך גם לזכור שהפרעת חרדה כמו דיכאון הינה תופעה גלית שיכולה לחזור על עצמה גם לאחר הרבה שנים.

מנהל פורום דיכאון וכאב