כאבים

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

06/02/2010 | 23:23 | מאת: שרון

ד"ר שלום. לאחר שיחה עם רופא המנתח שלי הוא אמר לי כי לא יכול להיות שיש לי תסמונת דמפינג סינדרום. כמו כן הוא אמר לי שהכאבים הם בגלל שהגוף צריך להתרגל לחיות ללא חלק גדול מהקיבה ושהגוף בגלל שהו רגיל לאכול הרבה ועכשיו הוא אוכל מעט זה קורה. אני רוצה לציין כי אין לי סחרחורות ,הזעה,וחולשה אלא צמרמורות בגף הרגליים ובאיזור הניתוח וזה מציק לי נורא. האם אני יכול ללכת לטיפול היפנוטי? והאם זה יכול לעזור לי? נ.ב כאשר אני נוהג ברכב או הולך אין לי כאבים אך כאשר אני יושב מול הטלוויזיה או בזמן שכיבה אני מקבל את הכאבים וככול שאני חושב עליהם אני במתח והכאב גודל.

כאבים באזור הניתוח צפויים להמשך זמן רב בעיקר כשמדובר בניתוח שנעשה לפני שלושה שבועות בלבד.באם תסמונת דמפינג נשללה בודאות, הרי בהחלט יתכן כי מדובר בהפרעת חרדה. כדאי לשקול תכשירים נוגדי חרדה. טיפול היפנוטי יכול לעלות על הפרק אך צריך לזכור שמדובר בטכניקה טיפולית שאינה עומדת בפני עצמה אלא כחלק מתהליך טיפול כוללני. מציע שתפנה לרופא המשפחה על מנת לבחון את האפשרויות הטיפול הזמינות לך, הן במסגרת הרפואה הראשונית או במסגרת בריאות הנפש, דהינו בדיקה פסיכיאטרית.

מנהל פורום דיכאון וכאב