דיכאון מקור ותוצריו

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

21/02/2010 | 15:58 | מאת: אוהד

שלום מזה 3 שנים אני נוטל רסיטל 20 מ"ג, כאשר התחלתי להשתמש ברסיטל פסקו אצלי כאבי גב לא מוסברים שלא היה ניתן למצוא סיבה לאחר צילום רנטגן, האם יש קשר בין הדברים? אבי חולה בסכיזופרניה ובמניה דיפרסיה האם יש קשר לזה שגם אני חולה בדיפרסיה? לארח שנתיים ניסיתי להוריד את מינון התרופה גרגר אחר גרגר במשך חודשים אבל לאחר 3/4 חודשים בערך חזרו הדיכאונות לקחתי בבת אחת רסיטל 20 זה גרם לי לנימנום ולאחר שבועיים היו לי התקפים כל כך חזקים של דיכאון שממש רציתי להתאבד ולא מצאתי כוחות, אותם התקפים היו מלווים בכאבי ראש חדים בעיקר בצד השמאלי של הראש. האם יש דרך שאוכל להיגמל מהשימוש ברסיטל? אני חייב לציין שויטמין B12 שלי נמצא נמוך-230 ומאז שאני נוטל הויטמין בכדורים(מזה שנה) אני מרגיש שיפור שלא היה לי מקודם אף פעם. ממה נגרם דיכאון? אני למדתי באינטנסיביות רבה, זה יכול לעורר דיכאון? האם הבעיה שלי הייתה b12? איך אפשר לדעת? האם יש דרך לבדוק אם אני סובל מסרוטונין נמוך בזמן שאני נוטל תרופה?או בכלל? מה התפקיד של הסרוטונין? האם רק בזכותו נפש האדם נשארת בריאה?

אוהד שלום הרבה שאלות, אשתדל לענות בקצרה. כאבים בעיקר כאבי גב יכולים להיות תסמינים של דיכאון וחרדה כך שהקלה בכאבים תחת טיפול ברסיטל סבירה והגיונית. דיכאון ומאניה דיפרסיה הנן מחלות בעלות קשר גנטי.לא מומלץ לעשות ניסינות של הפחתת מינון והתחלת טיפול על דעת עצמך. כדאי ליווי רפואי מתאים. הפסקת תכשיר לעיתים יכולה להוביל לתסמינים קלים של כאבי ראש ואי שקט קל, אך בהחלט יתכן שהפסקת המינון יכולה להוביל לחזרת תסמיני ההפרעה הבסיסית. יתכן ולא כדאי להפסיק הטיפול בשלב זה ולשקול הפסקת התכשיר (אם בכלל) בשלב מאוחר יותר. תיקון ויטמין B12 חשוב שכן חוסר בויטמין זה יכול להסביר תסמיני דיכאון. לימוד אינטנסיבי לא גורם לדיכאון, אך אנשים עם נטייה לחרדה ודיכאון יכולים לפתח תסמינים במצבי דחק.לא ניתן לבדוק רמות סרוטונין (בכל אופן לא בצורה פשוטה וקלה)והקביעה של מינון התרופה היא על פי נסיגת התסמינים. מצב רוח היא פונקציה מורכבת המתווכת על ידי חומרים מוחיים רבים ביניהם הסרוטונין אך לא רק.

21/02/2010 | 21:57 | מאת: אוהד

תודה רבה על התשובה ד"ר ערד קודש כשלקחתי רסיטל עם הייתה לי כוונה לצאת ממשבר נפשי אבל לא להיות תלוי בתרופה לנצח, יש דרכים להפסיק שימוש בתרופות נוגדות דיכאון? האם רסיטל נחשבת לתרופה לסובלים מדיכאון קשה? כמה אחוז מהאוכלסיה נוטלים תרופות נוגודי דיכאון וחרדות?

מנהל פורום דיכאון וכאב