טיפול תרופתי בדיכאון וכאב

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

26/01/2010 | 21:07 | מאת: סימה

ערב טוב, רציתי לדעת איזה תרופה יעילה יותר בכאבים המלווים בדיכאון ? סימבלטה או ליריקה ? מה ההבדלים ביניהם ? תודה.

ליריקה היא תרופה המיועדת לטיפול בכאב ממקור עצבי (נוירופתי). מצב זה אופיני לרוב אצל חולי סוכרת, אשר חשים את הכאב בעיקר בקצות הגפיים, או בעקבות שלבקת חוגרת (הרפס זוסטר). אצל חולים אלו נגרם נזק לתאי העצב, אשר מביא לירי חוזר ובלתי נשלט של אותות חשמליים בין תאי העצב, וכתוצאה מכך לכאב.מבחינה זו היא דומה לתכשירים כמו טגרטול שגם הוא משמש לטיפול כנגד כאב בנוסף על ההתוויות המרכזיות שלו שטיפול באפילפסיה ואיזון מצב רוח בחולים הסובלים מהפרעה דו קוטבית (מניה דיפרסיה). סימבלטה לעומת זאת הינו תכשיר המעכב את משאבת הנוראפינפריןוהסרוטונין באזור הקישור הבינתאי במוח. החומרים הללו חשובים גם בקביעת סף הכאב במסלולים עצביים שעוברים בחוט השידרה ולכן התכשיר גם יעיל בהפחתת חווית הכאב. לעומת הליריקה סימבלטה הינה תרופה בעלת התוויה לטיפול בדיכאון ולכן היא יעילה בטיפול בדיכאוןובכאב כרוני. אולם היא לא התרופה היחידה שפועלת במנגנון זה. גם האפקסור או הויאפקס עובדים במנגנון זהה ויכולים להוות אופציה ראויה

מנהל פורום דיכאון וכאב