פיברומילגיה ודכאון

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

26/01/2010 | 11:36 | מאת: טלי

שלום .ניסיתי תרופות רבות:סימבלטה,אלטרולט,ליריקה,סרוקסט ועוד תרופות נגד דכאון רבות.גם:התעמלות,פיסותרפיה,הרפיה,יוגה,טיפולים טבעים ,פסיכולוגים,הידותרפיה ועוד.. לצערי התרופה היחידה שעזרה לכול הסימפטומים היא טרמדקס.אני לוקחת אותה קבוע פעמים ביום.הבעיה היא שהרופאים עושים לי בעיות ולא תמיד נותנים לי אותה.היא מדהימה ועוזרת לי בכאבים,דכאון ועוד..רק בזכות התרופה אני קמה מהמיטה. גם פרקוסט וקלונקס עוזרים לי אבל בגלל שהם ממכרים אני משתדלת לא לקחת הרבה.פרקוסט גם מרדים אבל עוזר לכאבים חזקים.וקלונקס עוזר לי מאוד להרפיית שרירים ולהרגע. מה לעשות?

הי טלי.אין ספק שההתמודדות עם פיברומיאלגיה הינה משימה קשה ביותר ובחלק מהמקרים המחלה מתקבלת בספקנות ע"י חלק מהרופאים. הטיפול במחלה מצריך לעיתים יצירתיות הן בהרכב הטיפול התרופתי והן בהיבט של טיפולים משלימים כולל פסיכותרפיה, ביו פידבק והרפיה. יחד עם זאת חשוב למצות את המקסימום מכל התכשירים שעובדים על המערכת של הסרוטונין והנורואפינפרין בדומה לסימבלטה, אפקסור, ויאפקס. כך שלא מספיקה רשימת התרופות אלא גם המנונים שלהן ומשך הטיפול. לגבי הטרמדקס. אכן תכשיר יעיל בעל מנגנון פעולה הפועל גם על המערכת האופיאטית וגם על המערכת הנוראדרנרגית. הייתי ממליץ לך לפנות למרפאת כאב ולא לרופא ראשוני על מנת לבחון האם מיצית את כל האפשרויות עד כה ולהתאים לך טיפול או שילוב של טיפול במסגרתם.

17/02/2010 | 15:48 | מאת: רינה

לי היא עשתה פלאים גם עם הדיכאון וגם עם הכאבים שמעי לעצת הרופא ונסי את הויפאקס הוא עובד על סרטונין וניורואדרנלין ומציל חיים!!! בריאות!

מנהל פורום דיכאון וכאב