מה יש לי

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

21/02/2010 | 13:03 | מאת: נירית

שלום,אני בת 37 סובלת מזה כשנתיים מכאבי פנים ולסתות והתכווצויות שרירים באיזור הצוואר. הכאב וההתכווצויות הם בכל שעות היום עם הקלה מועטה בזמן השינה. הבדיקות העיקריות שעברתי עד כה הן CT צוואר וראש MRI רקמות רכות של הצוואר וראש CT של מפרקי הלסת- פרט לסטייה של הלסת ימינה וסטייה קשה של מחיצת האף הימנית לא מצאו שום ממצאים שיסבירו את הכאבים. אני גם סובלת מדי פעם מהתקפי חרדה ולוקחת לוריוון להרפיית השרירים. לאחר שלא מצאו כלום הוחלט על לקיחת רסיטל 20 מ"גמהאבחנה שהכאבים הם ממתח נפשי. כיום לאחר כחודש ושבוע של לקיחת רסיטל אין לי כלל הקלה בכאבים ובהתכווצויות. יש לציין שהכאבים הם נוראיים שגורמים לסחרחורוח,חולשה וחוסר תפקוד. שאלי היא האם יש עוד בדיקה שעליי לעשות על מנת לשלול משהו פיזיולוגי? איך ייתכן שרסיטל כלל לא עוזר ולא מפחית לי את הכאבים? מה עליי לעשות. בבקשה תעזרו לי. תודה מראש.

שלום נירית. על מנת לאבחן הפרעת חרדה כמקור לכאבים יש צורך בבדיקה פסיכיאטרית מלאה. חסרים פרטים לגבי, איכות השינה, פעולות מקלות, תיפקוד, תאבון ועוד. כעיקרון באם אכן מדובר על מתח שרירי משנית להפרעת חרדה יתכן ויהיה צורך להעלות מינון הרסיטל או לשנות תכשיר. כמו כן בשלב ביניים ניתן להמשיך בלוריוון (האם הוא מקל במשהו) עד קבלת השפעה של הרסיטל במינון מתאים.

מנהל פורום דיכאון וכאב