תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

11/02/2010 | 07:55 | מאת: סיסי

מזה כשנה אני מנסה מס' תרופות נוגדות דיכאון וחרדה עקב מבצע עופרת יצוקה. ניסיתי :ציפרלקס,ויפקס ואיקסל. לצערי כל הכדורים מלווים בתופעות לוואי קשות עבורי. אני מעוניינת למצוא את הכדור המתאים לי ולהחל בחיים נורמטיביים. האם תוכל להמליץ לי על כדור אשר יעזור לי?

לצערי קשה לחזות מי רגיש יותר או פחות להתפתחות תופעות לואי. לכל התרופות יש תופעות לוואי, רובן חולפות מעצמן תוך פרק זמן קצר וחלקן תלויי מינון. כדאי לבדוק מהן תופעות הלוואי מהן את סובלת כי לעיתים מצבי חרדה לא מטופלים דיים, יכולים להחשב לתופעת לוואי של התרופה: חוסר שקט, הזעה, דופק מואץ, תחושות אי נוחות בבטן. לצורך זה חשוב שתפגשי עם הפסיכיאטר שלך על מנת לבחון את תופעות הלוואי מול מינוני התכשירים. ישנן עוד אופציות רבות לטיפולים תרופתיים אם כי רובם יהיו מאותן קבוצות טיפול בדומה לתכשירים שנטלת. יחד עם זאת לעיתים תרופה אחרת מאותה קבוצה יכולה להתאים יותר, למרות המנגנון הזהה לפעילותן

11/02/2010 | 17:18 | מאת: סיסי

תודה על התגובה המהירה. האם הקושי להרדם בלילה הנו תופעת לוואי של האיקסל או שזהו חלק ממצב חרדתי לפי תגובתך.

11/02/2010 | 12:47 | מאת: שי

אפשר לשאול אילו תופעות לוואי גרמו לך התרופות?

11/02/2010 | 17:14 | מאת: סיסי

לכל תרופה יש תופעות לוואי שונות. לדוגמא: ויפקס- יובש בלתי נסבל בפה ובושט, עצירות גרפסים מרובים. איקסל - חוסר שינה, עצירות

מנהל פורום דיכאון וכאב